Galaxy S8 și Note 8 primesc Dolby Atmos cu Android 9 Pie

2071

Două dintre cele mai apreciate smartphone-uri Samsung din 2017, Galaxy S8 și Galaxy Note 8, vor beneficia de suport pentru Dolby Atmos cu actualizarea Android 9 Pie. Dolby Atmos a fost introdus în gama de smartphone-uri Samsung cu Galaxy S9. De atunci modelele de top ale companiei au fost echipate cu sunet stereo. Cu Dolby Atmos, gigantul tech a adus în cele din urmă difuzoarele stereo la un nivel premium.

După aceea această caracteristică a fost inclusă în mai multe dispozitive Samsung mid-range. Samsung a adus, de asemenea, Dolby Atmos la unele dispozitive prin actualizări de software. Acum, aceste excelente telefoane, Galaxy S8 și Note 8, vor beneficia de un sunet surround spațial pentru nivelul lor.

Dolby Atmos funcționează prin cablu și Bluetooth

Pe Samsung Galaxy S8 și Galaxy Note 8, fără difuzoare stereo, sunetul Dolby Atmos ajunge numai prin conectarea setului cu cască și cablu sau prin Bluetooth. Este cel mai bine așa, Dolby Atmos este mai bun ca sunet prin fir sau Bluetooth oricum. Cel mai mare beneficiu vine sub forma unei creșteri a volumului total și o mai bună separare între canalele din stanga și dreapta.

La fel cum există pe Samsung Galaxy S9 și Note 9, puteți alege între modul Film, Muzică și Voce. Acest lucru este în funcție de tipul de conținut pe care îl ascultați sau îl puteți lăsa în modul Auto. Modul Auto selectează automat cel mai bun mod de ascultare în funcție de conținut.

Bluetooth este un standard de tehnologie fără fir pentru schimbul de date pe distanțe scurte. Dezvoltarea tehnologiei a fost inițiată în 1989 de Nils Rydbeck, la Ericsson Mobile, Suedia. Numele „Bluetooth” vine de la regele Harald Bluetooth, care a unit triburile daneze într-un singur regat și a introdus creștinismul.

Pentru a utiliza Dolby Atmos după actualizarea cu Android 9 Pie pe Galaxy S8, S8+ sau Samsung Note 8, va trebui mai întâi să aveți căști cu fir sau un dispozitiv Bluetooth conectat la telefon. Apoi din bara de stare puteți accesa comenzile rapide pentru a activa Dolby Atmos utilizând comutatorul dedicat. Este setat la Auto în mod implicit și pentru a selecta un mod personalizat trebuie făcute unele setări. Puteți să atingeți textul Dolby Atmos din comanda rapidă sau să accesați meniul Dolby Atmos din secțiunea Sunete și vibrațiiSetări avansate de sunet -» secțiunea Calitate sunet și efecte din Setări aplicație.