Galaxy Tab S8 FE: ce vrem să vedem pe viitoarea tabletă Samsung

200
Galaxy Tab S8 FE ce vrem sa vedem
Sursa foto: via androidcentral.com

Galaxy Tab S7 FE a fost un dispozitiv de gamă medie respectabil pentru vremea sa, dar următoarea ediție pentru fani trebuie să facă mult mai multe. Ultimele informații indică faptul că Samsung va lansa Galaxy Tab S8 FE și Galaxy S23 FE în 2023. După lansarea Galaxy Tab S7 FE în 2021 și Galaxy S21 FE în ianuarie 2022, Samsung încă nu a lansat un alt dispozitiv „Fan Edition”.

Potrivit cunoscutului Roland Quandt și a unei apariții pe Geekbench, Galaxy Tab S8 FE va avea procesorul MediaTek Kompanio 900T, un ecran LCD și un digitizator Wacom pentru o experiență S Pen mai bună. Noua tabletă Fan Edition și Galaxy S23 FE ar putea fi lansate chiar mai devreme, pentru că Galaxy Tab S7 FE a fost anunțată în luna mai 2021.

Nu știm în acest moment prea multe despre această tabletă, potrivit AndroidCentral. Ceea ce știm este că s-au schimbat multe în spațiul tabletelor Android de la lansarea Tab S7 FE în 2021. În acest fel Galaxy Tab S8 FE va avea nevoie de câteva upgrade-uri pentru a face impresie bună și a fi competitivă cu viitoarea serie Galaxy Tab S9 și chiar cu seria Galaxy Tab S8.

Samsung Galaxy Tab S8 FE: preț mai mic și RAM mai mult

Mai jos sunt mai multe doleanțe a ceea ce vrem să vedem pe Samsung Galaxy Tab S8 FE. Dacă aceste lucruri se vor concretiza, viitoarea tabletă Fan Edition ar putea fi una dintre cele mai bune tablete Android pe care vi le puteți permite.

Un preț mic și memorie RAM mai multă la modelul de bază. Recent Galaxy Tab S8 FE a fost testată pe Geekbench și a înregistrat 773 și 2.318 puncte în rezultate single-core și multi-core cu 4GB de RAM. În comparație cu Galaxy Tab S7 FE tot cu 4GB de RAM a obținut 654 / 1.965 puncte. Este îmbunătățire, deși poate am fi vrut ceva mai mult. Cel puțin la prima impresie Galaxy Tab S8 FE nu pare foarte puternică având memoria de bază de 4GB și procesorul MediaTek Kompanio 900T.

MediaTek Kompanio 900T este fabricat cu tehnologia de 6nm a TSMC. Procesorul are două nuclee de performanță Cortex A78 și șase nuclee eficiente Cortex-A55. Are un GPU Mali-G68 și suport pentru RAM LPDDR5 și stocare UFS 3.1.

Am vrea ca Samsung să pornească Tab S8 FE de la 6GB și să se integreze un procesor mai rapid, având în vedere că modelul de bază Galaxy Tab S9 va zdrobi aceste scoruri cu Snapdragon 8 Gen 2. Am vrea în schimb ca Samsung să aducă fanilor un preț mai mic pe Tab S8 FE și să o facă mai accesibilă.

Un afișaj de 120Hz (sau 90Hz) și cameră frontală mai bună

Un afișaj de 120Hz (sau 90Hz). 2021 a fost ultimul an în care Samsung a avut la vânzare o tabletă scumpă cu un afișaj de 60Hz. De atunci, Lenovo a adus 120Hz pe tabletele sale Android și o mulțime de telefoane medii și bugetare au început să adauge rate de reîmprospătare mai rapide, variind de la 90Hz până la 120Hz.

În funcție de faptul că Galaxy Tab S8 FE va avea un ecran de 12,4 inch sau poate 11 inch, poate costa mult să-l faci de 120 Hz, la fel ca Tab S8 și Galaxy Tab S7. Dar aceasta este problema economică a Samsung care se poate rezolva ușor. MediaTek Kompanio 900T acceptă rezoluții de până la 2000×1200 la 120Hz. Lucrul dificil este că Galaxy Tab S7 FE a atins o rezoluție de 2560×1600. Așa că o rată de reîmprospătare mai rapidă ar putea însemna un downgrade cu acest cip. În acest fel sperăm la o rată de actualizare de 90Hz.

O cameră frontală mai bună. Greu de înțeles de ce atât de multe tablete au camere spate mai bune decât camerele selfie. Puțini utilizatori folosesc tabletele pentru fotografierea frecventă, cei mai mulți le folosesc fie pentru serviciu, fie pentru apeluri video personale.

Galaxy Tab S7 FE a împachetat o cameră de 5MP pentru selfie care nu este foarte bună. În mod ideal, Tab S8 FE am vrea să aibă o cameră de 12MP. Camera ar cuprinde mai mult și automat va încadra mai bine utilizatorul la conferințe sau alte cele.

O tastatură mai ieftină și boxe cvadruple Dolby Atmos

O tastatură mai ieftină. Samsung chiar crede că tastaturile sale atașabile sunt dispozitive de lux. Ca exemplu, tastatura oficială Slim Book Cover a Galaxy Tab S7 FE costă ~160$. Este mult mai ieftină decât tastatura cu trackpad a lui Galaxy Tab S8 Ultra, dar costă încă prea mult.

Probabil nu că mulți proprietari de Galaxy Tab S7 FE care au ales o tabletă de gamă medie pentru a economisi bani ar cheltui apoi atât de mult pe o tastatură. Am vrea o tastatură Bluetooth mai accesibilă pentru Galaxy Tab S8 FE.

Boxe cvadruple Dolby Atmos. Cu difuzoare stereo Dolby Atmos, Tab S7 FE este bună, dar nu pentru o coloană sonoră la o petrecere. Vrem mai mult cu Tab S8 FE. Nu vrem difuzoare duble cum are Galaxy Tab S8 FE, vrem cvadruple cu Dolby Atmos. Da, chiar și Samsung Galaxy Tab A8 are boxe cvadruple Dolby Atmos.

Pare rezonabil să cerem un upgrade la o tabletă care va costa cât două tablete Android ieftine împreună. Fanii care folosesc Tab S8 Fan Edition pentru streaming obișnuit sau jocuri în cloud vor aprecia cu adevărat creșterea volumului și calitatea audio.

O experiență S Pen îmbunătățită

Modelul de bază Galaxy Tab S8 cu afișaj LCD are o latență de 6,2 ms la stylusul S Pen. Samsung Galaxy Tab S7 FE are un un S Pen cu o latență de 9 milisecunde. Este o altă experiența S Pen la acel nivel de latență. Asta pentru că scrisul și desenarea se simt mult mai natural. O mică scădere a latenței cu siguranță nu ar putea strica pe viitoarea tabletă Fan Edition.

De asemenea, tot Roland Quandt scrie într-un tweet că Galaxy Tab S8 FE are un digitizator Wacom care „echivalează cu o experiență grozavă de stilou”. Dacă acest lucru se traduce într-o precizie și niveluri de presiune mai bune, aceasta ar putea face această nouă tabletă mai convingătoare decât înainte.

Dar dacă acest lucru se dovedește adevărat, sperăm că Samsung să include cel puțin un S Pen suplimentar la Galaxy Tab S8 FE, deoarece vârfurile tind să se uzeze destul de repede. În acel moment, singura ta opțiune este să trimiți S Pen-ul la Samsung pentru o înlocuire în garanție sau să cumperi un alt S Pen pe banii tăi. Sperăm ca Samsung să se descurce bine atât cu Galaxy Tab S8 FE, cât și cu seria Galaxy Tab S9.