Seria Samsung Galaxy Tab S9 va fi lansată mai târziu anul viitor

396
Samsung Galaxy Tab S9
Sursa foto: SamMobile.com

Samsung, al doilea cel mai mare producător de tablete din lume, lansează tablete premium în fiecare an. La începutul acestui an, compania a lansat seria emblematică Samsung Galaxy Tab S8. Noua serie este formată din Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ și Samsung Galaxy Tab S8 Ultra. Cu toate acestea, este posibil ca următoarea serie emblematică Samsung Galaxy Tab S9 să nu fie lansată la începutul anului viitor.

Potrivit unei informații lansate de site-ul tehnic sud-coreean TheElec, compania coreeană a amânat dezvoltarea seriei Samsung Galaxy Tab S9. Acest lucru înseamnă automat și amânarea lansării acestei serii emblematice. Este puțin surprinzător în contextul în care sunt informații că seria Galaxy S23 va fi lansată mai repede în 2023 decât precedenta serie Galaxy S22.

Dezvoltarea seriei Samsung Galaxy Tab S9 amânată

Potrivit colegilor noștri de la SamMobile, din câte se pare această întârziere se datorează unei scăderi a cererii de produse IT, inclusiv tablete și unei recesiuni economice globale recente. Dezvoltarea a fost planificată inițial să înceapă în decembrie, dar a fost amânată până la începutul anului viitor. Momentan nu au fost zvonuri dacă și alte produse Samsung, telefoane, tablete, căști sau ceasuri inteligente vor suferi amânări în dezvoltare.

Firmele de cercetare de piață susțin că livrările totale de tablete vor scădea în acest an. Dar, contrar așteptărilor, vânzările de tablete premium și ultra-premium ar putea crește. Compania de cercetare de piață DSCC spune că penetrarea tabletelor premium ar putea crește de la 3% în 2021 la 4% în 2022.

DSCC (Display Supply Chain Consultants) este o companie de studiu de piață cu sediul în Statele Unite. Oferă studii privind tendințele pieței afișajelor și servicii de consultanță. Are birouri în SUA în Japonia, Coreea de Sud și China.

Este posibil ca Samsung să intenționeze să lanseze seria Samsung Galaxy Tab S9 în a doua jumătate a anului 2023. Atunci este planificată lansarea modelelor pliabile și Flip 5 și Fold 5, dar și a următoarei serii Galaxy Watch 6. Nu știm sigur dacă Samsung va lansa viitoarea serie emblematică Galaxy Tab S9 alături de Flip 5 și Fold 5.

Până atunci lucrurile se mai pot schimba, pentru că altfel Samsung va avea o perioadă foarte aglomerată. Se spune că seria Galaxy Tab S9 are în continuare trei modele: Galaxy Tab S9, Galaxy Tab S9+ și Samsung Galaxy Tab S9 Ultra. Prima tabletă Ultra a fost lansată anul acesta, Samsung Galaxy Tab S8 Ultra, și a fost foarte bine primită de piață în ciuda prețului său mare.