Puteți utiliza un model Galaxy Watch 5 cu telefoane non-Samsung?

1369
Puteti utiliza un Galaxy Watch 5 cu telefoane non-Samsung
Sursa foto: androidcentral.com

Cel mai bun răspuns: da. Din punct de vedere tehnic, puteți asocia Samsung Galaxy Watch 5 cu orice dispozitiv Android compatibil. Totuși sunt unele condiții, respectivul telefon trebuie să aibă Android 8.0 Oreo sau o versiune ulterioară. Cu toate acestea, nu veți avea o experiență la fel de simplă și nici nu veți avea acces la toate funcțiile pe care le-ați obține atunci când utilizați ceasul inteligent cu un smartphone Samsung Galaxy.

Odată ce aduceți acasă un ceas inteligent Samsung Galaxy Watch 5, îl puteți asocia cu un telefon non-Samsung la fel cum ați asocia orice alt dispozitiv Bluetooth. Odată gata de utilizare, trebuie să descărcați aplicația Galaxy Wearable pe telefon din Magazinul Play, deoarece nu va fi preinstalată. Asigurați-vă că telefonul este actualizat ca software și că rulează cel puțin Android 8.0 Oreo. Potrivit AdroidCentral, telefonul trebuie să aibă minim 1,5GB RAM sau mai mult pentru a asigura cea mai bună experiență posibilă. De asemenea, telefonul trebuie să ofere asistență pentru serviciile mobile Google. Nu intră aici telefoanele Huawei.

Astfel, în timp ce Galaxy Watch 5 este un smartwatch solid, este mai util dacă deții un smartphone Galaxy pentru a profita la maximum de el. În caz contrar, plătiți doar pentru funcții care nu vor funcționa bine sau, în unele cazuri, deloc.

Cum poți folosi un Galaxy Watch 5 cu un telefon non-Samsung?

Rețineți că atunci când utilizați un ceas din seria Galaxy Watch 5 cu telefoane non-Samsung, nu veți putea accesa anumite funcții sau este posibil să aveți suport limitat. De exemplu, Samsung Pay este disponibil numai prin intermediul smartphone-urilor Samsung. Alte funcții, cum ar fi urmărirea avansată a somnului, analiza grăsimii corporale și altele necesită Samsung Health. Aceasta poate fi descărcată pe alte dispozitive, dar funcționează cel mai bine pe cele Samsung.

Pentru pentru citirea ritmului cardiac, nu veți avea nevoie doar de un telefon Samsung, ci și de unul care rulează Android 8.0 sau o versiune ulterioară. Asta înseamnă că această caracteristică nu va funcționa cu un alt telefon sau cel puțin poate să nu funcționeze la fel de precis.

În septembrie 2022 sistemul de operare Android 8 Oreo are o cotă de piață de 5,43%. În fața lui sunt Android 9 Pie cu 10,37%, Android 10 cu 21,35% și Android 12 cu o cotă de piață de 23,85%. Android 11 are o cotă de piață de 28,12%.

Rețineți că există o situație similară cu alte ceasuri inteligente și trackere de fitness Galaxy. Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 4 Classic, de exemplu, necesită un telefon Android cu Android 6.0 sau o versiune superioară. De asemene, respectivul smartphone trebuie să aibă suport pentru serviciile mobile Google. Samsung Gear, Gear 2, Gear S și Gear Fit nu sunt compatibile cu telefoanele non-Samsung.

Dacă dețineți un alt telefon Android și nu aveți intenția de a trece la Galaxy, trebuie să căutați o alternativă. Puteți alege unul dintre cele mai bune ceasuri inteligente pentru Android luând în considerare un brand precum Fitbit sau Garmin.