Samsung Galaxy Z Flip 2 și Z Fold 3 cu ecran dublu pliabil

660
Samsung Galaxy Z Flip 2 si Fold 3 cu ecran dublu pliabil
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

De-a lungul timpului am scris de mai multe ori despre telefoanele Galaxy Z cu design Dual Fold. Recent, prin intermediul prietenilor noștri de la LetsGoDigital, am scris despre un smartphone Galaxy Z Fold cu afișaj dublu pliabil și tastatură glisantă. În urmă cu aproape an și jumătate am scris și despre un telefon pliabil Samsung cu design Z-Fold. Atunci realizarea unor astfel de modele futuriste părea să fie de domeniul viitorului. Acum compania sud-coreeană a depus cereri de brevet pentru un Samsung Galaxy Z Flip 2 și Z Fold 3 cu ecran dublu pliabil.

Recent, însă, Samsung Display a pus online două postări remarcabile pe blog. În prima postare a fost afișat un ecran OLED rulabil. Din punct de vedere al designului acesta are mulțime de asemănări cu afișajul tabletelor rulabile Samsung despre care am scris în2017. A doua postare pe blog a arătat un telefon Samsung Galaxy triplu, care poate fi extins într-un format de tabletă foarte larg.

Samsung Galaxy Z Fold 3 un smartphone Tri-Fold

În luna mai a acestui an, Samsung Electronics a depus un brevet extins la USPTO (United States Patent and Trademark Office) și la WIPO. Documentația intitulată „Ecran de control al dispozitivului electronic bazat pe sistem de pliere și metoda de control al acestuia” a fost publicată pe 19 noiembrie 2020.

Este vorba despre trei smartphone-uri pliabile, toate modelele menționate au o balama dublă și trei afișaje. Primul model se bazează pe actualul Galaxy Z Fold 2, al doilea model se pliază în formă de Z, iar al treilea model este foarte asemănător cu telefonul Galaxy Z Flip cu clapetă. Detaliem mai jos cele trei modele brevetate de Samsung.

WIPO – World Intellectual Property Office. A fost fondată la 14 iulie 1967 prin Convenția de la Stockholm pentru înființarea Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale. În 1974, WIPO a devenit o suborganizație a ONU. Are sediul la Geneva, Elveția.

Primul model este un smartphone cu design relativ larg. Chiar și atunci când este pliat, acest dispozitiv este mai larg decât un telefon modern. Partea afișajului din mijloc este de două ori mai lată decât celelalte două părți ale afișajului. Dar, există un dezavantaj aici: în poziția pliată aveți un ecran foarte îngust, care servește doar ca ecran de notificare. Pentru a utiliza dispozitivul, trebuie să-l deschideți și un afișaj flexibil fără crestături sau gaură pentru cameră apare în față. Îndoind doar partea dreaptă sistemul cu patru camere, care este integrat în spate, este disponibil pentru a face selfie-uri.

În plus, va fi integrat un senzor de unghi, care va fi conectat la balama pentru a putea detecta cum și în ce măsură smartphone-ul este pliat. Interfața este ajustată automat în consecință. Similar cu Flex Mode de pe Z Fold 2.

Smartphone Samsung Galaxy cu design Z-Fold

Al doilea model are cele mai multe asemănări cu imaginile lansate de Samsung Display. Puteți plia și desfășura acest telefon în formă de Z în zig-zag. Acest lucru face ca dispozitivul să fie deosebit de versatil în utilizare. Când este pliat, acest model este mai compact și mai îngust decât un smartphone contemporan, dar are un ecran complet. Desfășurat, aveți un ecran mai mare decât modelele pliabile actuale. Prin urmare, acest model pare să ofere utilizatorului mai multă valoare adăugată decât primul model.

În forma sa cea mai compactă, aveți la dispoziție un afișaj destul de mare, suficient pentru a răspunde la un mesaj primit sau pentru a răsfoi agenda telefonică pentru a căuta unul dintre contactele dvs. Într-o mișcare simplă, desfășurați complet smartphone-ul, după care se creează un ecran complet de dimensiunea unei tablete. Ideal dacă doriți să vizionați un film sau să jucați un joc mobil. Deoarece ecranul flexibil atunci când este pliat este semnificativ mai larg decât cel al unui smartphone pliabil contemporan, puteți rula cu ușurință mai multe aplicații una lângă alta. Acest lucru aduce la o mai mare ușurință în utilizare și productivitate.

Acest telefon Samsung Galaxy este echipat cu un sistem cu patru camere, conform LetsGoDigital. O cameră cu unghi larg, o cameră cu unghi ultra-larg, o cameră cu teleobiectiv și una de adâncime, conform brevetului.

De asemenea, în acest model se folosește un ecran flexibil, fără crestături. Datorită factorului de formă versatil, camera este întotdeauna disponibilă – în poziție închisă și deschisă, sistemul camerei poate fi utilizat pentru înregistrări obișnuite de fotografii și video. Camera rămâne disponibilă și în poziția pe jumătate deschisă, astfel încât să puteți îndrepta camera înainte, după care o parte a afișajului rămâne disponibilă pentru realizarea de selfie-uri și chat-uri video.

Samsung Galaxy Z Flip 2 cu două balamale

Al treilea model se bazează pe un telefon cu clapetă. Actualul smartphone Samsung Galaxy Z Flip poate fi pliat și desfășurat într-un singur mod. Vedeți mai multe despre acest smartphone pe I♡Samsung. Modelul brevetat are două balamale, astfel încât dispozitivul să poată fi pliat în două feluri, acest lucru asigurând, de asemenea, că puteți utiliza smartphone-ul în moduri diferite.

Complet pliat, ecranul flexibil este protejat de carcasă. Utilizatorul nu are atunci un afișaj la dispoziția sa, pentru a utiliza dispozitivul trebuie să deschideți cel puțin una dintre cele două părți. Dacă desfășurați doar partea de jos, sistemul de camere plasat în spate rămâne disponibil pentru a face selfie-uri sau pentru un apel video. Interfața este ajustată automat, astfel încât tot conținutul afișat să fie vizibil în zonele de afișare disponibile.

Deschizând telefonul, aveți un afișaj foarte lung – mai lung decât afișajul de 6,7 inch (17,02 cm) al actualului Flip. În acest fel este ideal pentru navigarea prin pagini web lungi. Acest afișaj lung face posibilă utilizarea mai multor aplicații în același timp, care sunt afișate una peste alta. La îndemână dacă aveți un chat sau un apel video și doriți să căutați ceva pe internet între timp.

O caracteristică specială a acestui dispozitiv este posibilitatea de a plia partea de jos înapoi – prin urmare, se poate plia în două direcții. De exemplu, puteți așeza cu ușurință dispozitivul pe masă, iar partea mică a afișajului poate fi utilizată pentru a afișa comenzile, în timp ce vizionați un videoclip pe partea mare a afișajului, de exemplu. În final când gigantul tech va lansa Samsung Galaxy Z Flip 2, vom vedea ce poate și cum va fi.

Viitoarele telefoane pliabile Samsung vor fi mult mai performante

Balama originalului Galaxy Fold avea mai multe defecte, între timp Samsung a remediat acest lucru. De exemplu, Z Fold 2 are „tehnologie de măturat” integrată, astfel praful și murdăria nu pot ajunge în balama. Astfel, durabilitatea mecanismului de pliere poate fi asigurată. De asemenea, a doua generație a fost echipată cu sticla Ultra Thin Glass. Acesta este mult mai rezistentă la zgârieturi decât afișajul din polimer al primului model.

Deocamdată, nu este clar când Samsung va lansa primul său telefon mobil cu două articulații. De asemenea, rămâne neclar dacă aceste dispozitive vor înlocui actualele Galaxy Z Fold și Z Flip. Este posibil să fie dispozitive suplimentare care vor fi adăugate la portofoliul actual de produse. În orice caz presupunem că aceste smartphone-uri vor fi incluse în seria Galaxy Z.

În cazul în care concurența decide să prezinte mai multe tipuri noi de modele de smartphone-uri pliabile și / sau extensibile în anul următor, cu siguranță nu este de neconceput ca Samsung să dorească să adauge un superlativ prin introducerea unui telefon pliabil cu balama dublă. Acest lucru va permite producătorului coreean să își mențină poziția dominantă pe piață în domeniul pliabilelor.

Cu toate acestea, nu este exclus ca acest lucru să dureze ceva timp. În cele din urmă, telefoanele pliabile actuale au un preț de 1.500 – 2.000 €. Pentru cei mai mulți este o sumă mare de bani. În mod logic, un smartphone triplu va fi și mai scump. Prin urmare credem că Samsung vrea mai întâi să aștepte momentul în care dispozitivele actuale devin mai ieftine, astfel încât modelele triple să poată fi comercializate la același preț ca modelele pliabile actuale.

SURSĂLetsgoDigital