Samsung Galaxy Z Flip 4 are un design foarte familiar

324
Samsung Galaxy Z Flip 4 are un design foarte familiar
Sursa Foto: @OnLeaks

Cu aproximativ patru luni înainte de lansarea celor două telefoanele pliabile din acest an și cu doar câteva ore după ce designul lui Galaxy Z Fold 4 a fost dezvăluit, avem parte de o nouă scurgere interesantă. De data aceasta sunt randări bazate pe CAD care dezvăluie cum va arăta viitorul Samsung Galaxy Z Flip 4.

Prin amabilitatea lui Steve Hemmerstoffer (OnLeaks) și PhoneArena, randările CAD (Computer-aided design) prezintă un design extrem de familiar. Din ce vedem în acest moment, va fi destul de dificilă diferențierea dintre Samsung Galaxy Flip 4 și Samsung Galaxy Flip 3. Pliabilul Samsung de nouă generație păstrează ecran cu perforare de 6,7 inch (17,02 cm), folosit până acum pe fiecare model Galaxy Z Flip. Diferența este făcută de rame, mai subțiri pe noul Flip.

Samsung Galaxy Z Flip 4 cu ecran exterior puțin mai mare

Pe partea din spate Samsung Galaxy Z Flip 4 are un design în două tonuri, care din nou a fost împrumutat de la produsul de anul trecut. Partea superioară este acoperită cu sticlă neagră, iar restul spatelui vine în diferite culori. Vorbind despre culori, se zvonește că Samsung lucrează la patru opțiuni – auriu, gri, violet deschis și albastru deschis. Încă nu știm tonurile exacte pe care le va alege Samsung, dar randările apărute arată cum ar putea arăta superba opțiune Light Blue.

Revenind la zona cu sticlă neagră, aceasta găzduiește un afișaj secundar, despre care se zvonește a fi puțin mai mare decât echivalentul de anul trecut, și două camere. Una dintre ele este o camară principală, în timp ce cealaltă ar trebui să fie una ultra-largă. Conform redărilor CAD, este prezent și un bliț LED, deși este poziționat mai jos pe spate.

CAD – Computer-aided design sau proiectare asistată de calculator. CAD este folosit în aproape toate ramurile de tehnologie. În arhitectură, inginerie civilă și mecanică, inginerie electrică și disciplinele lor, până la tehnologii dentare.

Probabil că cea mai mare diferență vizuală dintre Samsung Galaxy Z Flip 4 și Z Flip 3 este la dimensiuni. Conform informației de astăzi, modelul pliabil din 2022 măsoară 165,1 x 71,9 x 7,2 mm față de 166 x 72,2 x 6,9 mm la Samsung Galaxy Z Flip 3.

Ce mai aduce nou Flip 4 pentru utilizatori

În afară de tot ce am menționat mai sus, randurile bazate pe CAD arată și prezența unui cadru metalic plat. Cel mai probabil va fi tot din aluminiu. Este acolo și un balansoar de volum în partea dreaptă, precum și un buton de pornire alungit, care probabil se va dubla încă o dată ca scaner de amprente. Există șanse și au fost informații în acest sens, că balamaua va fi și ea îmbunătățită.

În plus, Galaxy Z Flip 4 pare echipat cu un port USB-C și un difuzor în partea de jos. Împreună cu difuzorul in-ear, cele două difuzoare ar trebui să ofere o configurație stereo pentru o experiență audio strălucitoare. Probabil și aici va fi mâna AKG.

De asemenea, mai multe microfoane sunt poziționate în jurul dispozitivului. Astfel ajută la furnizarea unui sunet calitate în timpul apelurilor telefonice și la înregistrarea oricărui videoclip. Nu se știe încă despre specificațiile camerei, dar decizia Samsung de a face modificări minime de design ar sugera că plănuiește niște upgrade-uri interne destul de mari. Ținem degetele încrucișate!

Deci, ce spun zvonurile despre acele upgrade-uri interne? Ei bine, una dintre cele mai mari și mai binevenite implică bateria lui Flip 4. Se așteaptă ca Samsung să-i monteze o baterie de 3.700 mAh și suport pentru încărcare rapidă de 25W. Este mai mare decât bateria de 3.300 mAh cu încărcare de 15W de pe Flip 3. Cu siguranță va fi o schimbare notabilă.

În ceea ce privește procesorul, Samsung Galaxy Z Flip 4 va avea Snapdragon 8 Gen1+, la fel ca Fold 4. Procesorul nu a fost încă anunțat, dar cele mai recente informații sugerează că ar putea deveni oficial la sfârșitul lunii mai, cu accent pe ajustări ale performanței și eficienței energetice.