Galaxy Z Flip 4 mai subțire și mai eficient energetic cu Eco2 Display

361
Galaxy Z Flip 4 mai subțire si mai eficient energetic cu Eco2 Display
Sursa Foto: androidheadlines.com

Samsung poate folosi o nouă tehnologie de afișaj pe Galaxy Z Flip 4 pentru a-l face mai subțire și mai ușor. Foarte important pentru utilizatori, acest lucru se va întâmpla fără a afecta durata de viață a bateriei. Denumită Eco2 Display (Eco pătrat), această tehnologie înlocuiește stratul gros de polarizare din ansamblul afișajului cu un filtru subțire de culoare. Nu numai că ajută la reducerea grosimii totale a dispozitivului, dar mărește și luminozitatea și scade consumul de energie al afișajului.

Eco „pătrat” înseamnă „economic” și „ecologic”. Potrivit Samsung, Eco2 Display crește transmisia luminii cu 33%. Acest lucru permite ecranului să fie mai luminos, consumând cu 25% mai puțină energie. Aceasta este partea „economică” a tehnologiei, potrivit colegilor noștri de la AndroidHeadlines. Noul ansamblu de afișaj reduce, de asemenea, utilizarea plasticului, deoarece scapă de stratul de polarizare. Acest lucru îl face „ecologic”.

Ecranele OLED au prezentat în mod tradițional un strat polarizator care ajută la reflectarea luminii care intră și la îmbunătățirea vizibilității. Dar însăși natura acestui strat blochează și lumina care iese din afișaj. Drept urmare, reduce luminozitatea ecranului cu până la 50 la sută. Samsung a rezolvat această problemă cu tehnologia de afișare Eco2 Display. Are multiple beneficii — luminozitate mai mare a ecranului; consum redus de energie; ansamblu de afișaj mai subțire și mai ușor; și utilizare mai redusă a plasticului.

Galaxy Z Flip 4 va folosi tehnologia de ecran Eco2 Display

Noul ansamblu de afișaj a debutat pe Samsung Galaxy Z Fold 3 anul trecut. Potrivit lui Ross Young de la Display Supply Chain Consultants, Samsung poate folosi acum tehnologia Eco2 și pe Samsung Galaxy Z Flip 4 în acest an. Acest lucru ar permite companiei să facă telefonul pliabil cu clapetă mai subțire și mai ușoar, în timp ce crește durata de viață a bateriei.

Display Supply Chain Consultants este o companie de cercetare de piață cu sediul în Austin, SUA. Oferă studii și informații privind tendințele pieței afișajelor și servicii de consultanță. Compania are mai multe birouri în SUA, Japonia, Coreea și China.

Acest ecran Eco2 Display ajută compania Samsung și la reducerea costurilor. Informații recente sugerează că dispozitivele pliabile Samsung din 2022 ar putea fi mai ieftine decât predecesorii lor. Prețul de intrare al Galaxy Z Flip 3 anul trecut a fost destul de accesibil între telefoanele pliabile. Dar, orice reducere de preț ar fi binevenită. Galaxy Z Fold 3, pe de altă parte, era încă destul de scump. Ar fi bine dacă gigantul coreean își poate vinde succesorul sub 1.500 de euro anul acesta.

Samsung Galaxy Z Flip 4 și Galaxy Z Fold 4 vor fi lansate în a doua jumătate a acestui an. Alături de noua tehnologie de afișare Eco2 Display pentru primul, se spune că Samsung plănuiește și alte câteva upgrade-uri pentru cele două pliabile. O configurație de camere de vârf ar putea fi una dintre actualizările principale. Cu destule câteva luni până la lansare vor mai fi destule scurgeri de informații despre Galaxy Z Flip 4 și Galaxy Z Fold 4. Vă vom ține la curent.