Ne va surprinde Samsung cu un Galaxy Z Flip 5 FE?

288
Galaxy Z Flip 5 FE
Sursă foto: Youtube

Una din principalele atracții ale evenimentul Unpacked va fi lansarea noilor pliabile Galaxy Z Fold 5 și Flip 5. Printre alte îmbunătățiri la Flip 5 ne așteptăm ca Samsung să urmeze tendințele altor dispozitive pliabile recente și să extindă ecranul exterior pentru a-l face mai util. Deși aceasta va fi, cel mai probabil, un plus grozav, Samsung ar putea merge și mai departe pentru a face linia sa pliabilă mai utilă sau mai disponibilă financiar. Deci, va lansa sau nu Samsung un Galaxy Z Flip 5 FE?

În trecut, Samsung a folosit numele „FE” pentru a crea versiuni mai accesibile ale produselor sale emblematice. De exemplu, Galaxy S20 FE a prezentat multe funcții preferate de fani aflate în seria Galaxy S20, dar a redus prețul eliminând alte funcții. Acest lucru face, teoretic, aceste dispozitive mai accesibile și, astfel, disponibile pentru mai mulți oameni. Actualele pliabile Samsung Galaxy Z sunt scumpe. Samsung Galaxy Z Flip 4, de exemplu, costă destul de mult, dar fără foarte multe caracteristici. Ce ar fi dacă Samsung ne-ar surprinde cu un Z Flip 5 FE? Poate fi exact ceea ce are nevoie compania.

Un mare factor de descurajare pentru cumpărarea unui smartphone pliabil este prețul. Indiferent că se numește Galaxy Z Flip 4 sau Galaxy Z Fold 4, prețul este aproape echivalentul unui flagship tradițional de top. Puteți obține un Galaxy Z Flip 4 la același preț ca un Galaxy S23 Ultra. Dar cu acesta din urmă obțineți o cameră, un afișaj și o durată de viață a bateriei mult mai bune.

Prețul este cheia succesului pliabililor

Toate acestea sunt caracteristici importante și asta îngreunează alegerea unui Z Flip 4 față de alte alternative. Unii vor dori un produs mai experimental, cum ar fi un pliabil și să plătească un preț premium pentru acest privilegiu. Cu toate acestea, Samsung ar putea face această alegere mult mai ușoară făcând un Flip 5 FE, potrivit XDA-Developers. Oamenilor le plac smartphone-urile la prețuri accesibile și acest lucru este dovedit de succesul seria Galaxy A de la Samsung. Galaxy A54, de exemplu, dar și Galaxy A43 se vând foarte bine și au caracteristici excelente și un preț convenabil.

Există două serii de bancnote euro. Prima serie cuprinde șapte valori nominale diferite: 5€, 10€, 20€, 50€, 100€, 200€ și 500 de euro. A doua, cunoscută ca seria Europa, este formată din șase bancnote, deoarece cea de 500€ nu a mai fost emisă.

Deci, o versiune Fan Edition a Flip-ului pliabil Samsung, la un preț în jur de 700 de euro, ar face mulți doritori de pliabile să se orienteze spre un astfel de telefon. În plus, aducerea unui ecran exterior mai mare și a unui procesor mai puternic, ar putea fi un beneficiu. Un astfel de Galaxy Z Flip 5 FE ar putea atrage clienții mai mult ca un smartphone tradițional premium.

Dacă oamenii încearcă un potențial Galaxy Z Flip 5 FE sau un alt model Flip Fan Edition și le place experiența, ar putea trece la un telefon emblematic Z Fold în viitor. Oferirea de telefoane pliabile la un preț mai mic cumpărătorilor ar face ca întregul segment de piață pliabilă în ansamblu să avanseze. Având în vedere cât de mult a investit Samsung în această categorie, există cu siguranță un interes comun de a face pliabilele mai accesibile și, astfel, omniprezente.

Va face Samsung un Galaxy Z Flip 5 FE?

Cu edițiile anterioare clasice FE, Samsung a tăiat unele lucruri în materie de construcție și în componentele interne, cum ar fi bateria, pentru a reduce prețul. Dar ce ar putea tăia pentru un potențial telefon Z Flip FE?

Una dintre cele mai surprinzătoare lansări de smartphone-uri din acest an până acum a fost noul Motorola Razr. Telefonul Motorola Razr 40 este un pliabil mai simplu, care oferă doar elementele esențiale la un preț de aproximativ 800€. Nu are un ecran exterior mare sau un design strălucitor, dar costă cu 200 euro mai puțin decât Razr+ și, în general, mai puțin decât multe telefoane bune din 2023.

Samsung poate face exact același lucru cu Galaxy Z Flip 5 FE, oferind elementele esențiale la un preț redus. Deși ecranul exterior al actualului Flip 4 – Super AMOLED de 1,9 inch – ar fi fantastic pe un pliabil mai ieftin. Indiferent de ceea ce Samsung a decis să elimine, tăierea câtorva funcții în exces pentru a oferi un pliabil mai ieftin ar putea extinde raza de acțiune a seriei Galaxy Z.

Deși sperăm, nu există momentan informații că Galaxy Z Flip 5 FE va fi altceva decât un vis. Samsung are ani de experiență în telefoanele pliabile, așa că este producătorul care ar putea proiecta un dispozitiv pliabil la prețuri accesibile. Cu toate acestea, Samsung este atent la viitoarele pliabile Google, Motorola și OnePlus care sunt aproape.

Samsung trebuie să inoveze pentru a ține pasul. Aceasta va fi probabil intenția companiei înainte de a lansa o versiune FE a smartphone-urilor sale pliabile. Dar ar putea fi o modalitate de a ține pasul și de a-și extinde ofertele în viitor.