De ce este Galaxy Z Flip este mult mai popular decât Galaxy Z Fold?

309
De ce este Galaxy Z Flip este mult mai popular decat Galaxy Z Fold
Sursa foto: makeusof.com

Samsung este unul dintre jucătorii cheie din segmentul pliabil al pieței smartphone-urilor. Deși nu a fost primul care a lansat un telefon pliabil, Samsung duce cele pliabile în masă, dobândind cea mai mare parte a cotei de piață globală a vânzărilor. Telefoanele Samsung Galaxy Z Fold sunt, fără îndoială, cele mai bune dispozitive pliabile de pe piață. Cu toate acestea, telefoanele Galaxy Z Flip sunt de departe cele mai populare.

Dar cu două linii separate de dispozitive pliabile — seria Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold — există o mare diferență în cifrele de vânzări. Seria sa Galaxy Z Flip este mult mai populară decât gama Galaxy Z Fold. Acest lucru a fost valabil cu Galaxy Z Flip 3 și continuă acum cu Galaxy Z Flip 4.

Samsung nu a vorbit prea multe despre despre vânzările sale pliabile, dar din când în când mai spune câte ceva. Recent, șeful companiei, Dr. TM Roh, a oferit o scurtă privire la vânzările telefoanelor pliabile Samsung, conform Makeuseof. Nu stă deloc rău compania în această privință. Într-o postare pe blog pe site-ul Samsung, TM Roh a spus că industria globală a livrat 10 milioane de telefoane pliabile în 2021.

Makeuseof este una dintre cele mai mari publicații tehnologice online. A fost fondată în 2006 și are sediul în Saint Laurent, Quebec, Canada. Este un blog tehnologic despre software, aplicații web, aplicații, articole zilnice, tutoriale, sfaturi și recenzii.

Deși Roh nu a dezvăluit câte a vândut compania în 2021, el a spus că din toate vânzările sale pliabile, 70% au fost stilul Flip. Asta înseamnă că seria Galaxy Z Flip este cea care duce greul vânzărilor pliabile Samsung. Samsung controlează piața globală a pliabilelor, potrivit unui studiu realizat de compania Counterpoint Research. Aceasta a estimat că Samsung a reprezentat 62% din piața pliabilă în prima jumătate a anului 2022. Același studiu de piață constatat că vânzările totale pliabile au fost de peste nouă milioane în 2021.

Preț mai mic și portabilitate mai mare pe telefoanele Flip

Deci, de ce seria Samsung Galaxy Flip se dovedește atât de populară? Iată de ce:

1. Preț mai mic. Prețul joacă un factor important în a determina cumpărarea unui dispozitiv sau nu. Este greu să divizezi considerentele de preț în deciziile de cumpărare, potrivit specialiștilor din domeniu. Prețul mai mic este primul motiv aparent pentru care seria Galaxy Z Flip se vinde mai bine decât seria Z Fold.

Este o diferență semnificativă de preț între cele două pliabile Samsung. Acest lucru este valabil pe toate piețele din lume, sigur că mai intervin unele diferențe locale. Dacă luăm prețul lui Galaxy Z Flip 4 (cu 256GB de stocare), prețul lui Samsung Galaxy Z Fold 4 tot cu 256GB de stocare internă este mult mai mare. Numai în România diferența este de aproximativ 5.400 lei Flip 4 vs 8.900 lei Fold 4. Este o diferență de ~700 euro care contează pentru foarte mulți cumpărători.

Portabilitate mai mare cu seria Galaxy Z Flip

2. Este mai portabil. Galaxy Z Flip se bucură, de asemenea, de mai multă dragoste din partea utilizatorilor pentru natura sa portabilă. În ciuda coletelor sale pliabile, Galaxy Z Flip 4 este mai ușor și mai compact, cântărind 187 de grame, chiar mai ușor decât Samsung Galaxy S22 Ultra, unul dintre cele mai bune telefoane Android pe care le puteți obține acum.

Designul cu clapetă vă ajută, de asemenea, deoarece puteți plia dispozitivul în jumătate dacă nu aveți un buzunar mai adânc, presupunând că aveți suficientă lățime. Pe de altă parte, seria Galaxy Z Fold poate fi dureros de transportat cu amprenta sa masivă (263 grame). Capacitatea sa de a se plia în jumătate nu ajută la fel de mult la portabilitate, deoarece face ca dispozitivul să se simtă ca două telefoane plasate unul peste altul.

Factor de formă atipic și experiență de utilizator mai bună pe seria Galaxy Z Flip

3. O experiență de utilizator mai bună. Seria Galaxy Fold de la Samsung își propune două lucruri. Prima țintă este de a oferi cea mai bună experiență de tabletă și, în al doilea rând, de a permite utilizatorului să treacă la un factor de formă tipic pentru smartphone ori de câte ori nu aveți nevoie de tot acel ecran de 7,6 inch.

Problema este că experiența tabletei Android nu este de cel mai înalt nivel. În timp ce acesta continuă să fie cazul, mai mulți vor cumpăra seria Flip. Un alt avantaj pentru seria Galaxy Z Flip este că fiecare dezvoltator și-a optimizat aplicația pentru a arăta și a performa mai bine pe smartphone-uri. Multe aplicații nu funcționează bine pe tabletele Android. Pe partea bună pentru tabăra seriei Galaxy Z Fold, Google face în sfârșit eforturi pentru a îmbunătăți experiența tabletei Android, dar vom aștepta și vom vedea cum se va dovedi.

4. Factor de formă tipic pentru un smartphone. Seria Z Flip oferă factorul de formă obișnuit al smartphone-ului, ceea ce facilitează atragerea de noi utilizatori. Primești un smartphone obișnuit, dar cu capacitatea de pliere la bord. Când treceți de la alte smartphone-uri la seria Z Flip, există o diferență foarte mică sau deloc.

Dacă intenționați să cumpărați un telefon pliabil, un telefon pliabil cu design clapetă este ceea ce ar trebui să luați în considerare mai întâi. Opțiunile sunt Samsung Galaxy Z Flip 4 sau Motorola Moto Razr 2022. Telefoanele pliabile cu design clapetă sunt mai ieftine și un bun punct de intrare înainte de a îmbrățișa mișcarea pliabilă cu opțiuni mai scumpe, cum ar fi Samsung Z Fold 4 sau Oppo Find N.