Galaxy Z Flip Slide – un nou telefon pliabil brevetat de Samsung

374
Galaxy Z Flip Slide un nou telefon pliabil brevetat de Samsung
Sursa Foto: letsgodigital.org

Compania Samsung brevetează în mod regulat modele de telefoane pliabile și extensibile. Unele se bazează pe smartphone-urile pliabile Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 deja disponibile, altele au un factor de formă complet diferit. Luna trecută am scris despre un smartphone pliabil Galaxy Z Fold de la Samsung, iar recent și despre un model Galaxy cu afișaj retractabil. Acum Samsung a brevetat un telefon unic Galaxy Z Flip Slide cu un afișaj pliabil care poate fi glisat, care dublează suprafața ecranului.

Samsung Electronics investighează posibilitățile de a face Galaxy Z Flip nu doar pliabil, ci și extensibil. Acest lucru creează un afișaj de două ori mai mare, care oferă mai multe opțiuni noi pentru utilizator. Este vorba despre un brevet pe care Samsung Electronics l-a solicitat la WIPO (Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale) în septembrie 2021. Documentația de 80 de pagini intitulată „Aparat electronic pliabil” a fost publicată pe 10 martie 2022, potrivit LetsGoDigital. Vom numi acest smartphone Samsung Galaxy Z Flip Slide.

Galaxy Z Flip Slide un telefon pliabil și extensibil, mic și compact

Documentația extinsă descrie un telefon pliabil cu o linie de pliere orizontală – similar modelelor Galaxy Z Flip cu clapetă. În poziția închis Galaxy Z Flip Slide este la fel de mic și compact ca actualul Samsung Galaxy Z Flip 3. Cu toate acestea, modelul patentat nu este doar pliabil, ci și extensibil.

Utilizatorul poate mări suprafața de afișare cu 100% extinzând ecranul dispozitivului. Ecranul este scos prin partea inferioară a dispozitivului. Suprafața de afișare suplimentară este stocată în partea superioară a carcasei – unde sunt amplasate și camerele. Acest lucru lasă suficient spațiu în partea inferioară pentru a integra o baterie. Mai mult, în acest fel cadrul rămâne intact sus și jos, astfel încât dispozitivul rămâne protejat optim împotriva loviturilor.

Când este complet desfășurat, Samsung Galaxy Z Flip Slide este de două ori mai lung decât Galaxy Z Flip 3. Datorită construcției unice, este și posibilă plierea părților afișajului în așa fel încât utilizatorul să aibă un ecran vertical și peisaj pe ambele părți. Există atunci, parcă, două dispozitive Z Flip unul lângă celuilalt. Cele două părți ale afișajului vertical sunt trase magnetic una spre alta.

D-pad (prescurtare pentru Direcțional pad). Un pad direcțional este format din patru butoane direcționale aranjate în formă de cruce, dar poate oferi intrări până în opt direcții. Nintendo a brevetat panoul directional (D-pad) în 1985.

Este un dispozitiv electronic perfect pentru jocurile mobile multi-player. Ne gândim la un joc Battleship – unde nu aveți voie să vedeți ecranul adversarului. Samsung oferă dispozitivului și butoane de joc virtuale – inclusiv un D-pad, pentru a putea funcționa foarte versatil.

Telefon Samsung pliabil și extensibil tip Z Flip

De asemenea, este posibil să folosiți telefonul numai în poziția pliată fără să-l deschideți. În acest caz, o mică bucată de suprafață suplimentară a ecranului devine disponibilă ca un fel de afișaj frontal – așa cum se arată în imaginile care însoțesc brevetul. Dispozitivul nu are un ecran frontal separat – așa cum este cazul modelelor Galaxy Z Flip existente.

În ceea ce privește camerele, documentația vorbește despre o cameră selfie aflată într-un orificiu din ecran. În plus, pe spate sunt implementate mai multe camere, după cum se poate concluziona din descrierea brevetului. Judecând după imaginile brevetate, pare a fi o cameră duală, așa cum este și cazul modelelor actuale cu clapetă ale mărcii.

De asemenea, izbitor este felul în care este pliat ecranul. Este un pliu foarte mic. În noiembrie 2021, Samsung Display a anunțat că dezvoltă noi afișaje Flex OLED cu o curbură remarcabil de mică de 1,4R. Este posibil ca astfel de afișaje să fie potrivite și pentru telefonul recent brevetat.

Din păcate, nu se știe dacă și când Samsung va lansa acest smartphone Galaxy Z Flip Slide. Dar, să nu uităm că la fel am zis și despre brevetele pentru Galaxy Z Fold și Galaxy Z Flip! Probabil că vor trece câțiva ani până vor fi introduse primele modele de astfel de telefoane pliabile. Între timp ne uităm la august 2022 când sunt așteptate Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4. Poate că Samsung va prezenta și primul său smartphone cu ecran extensibil în acest an – așa cum a demonstrat Samsung Display de mai multe ori.

SURSĂLetsGoDigital