Samsung Galaxy Z Fold 2 lansat cu multe îmbunătățiri importante

766
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Galaxy Z Fold 2 este oficial și aduce îmbunătățiri majore la un preț deocamdată necunoscut. Încă de la introducerea primului Galaxy Fold, știam că cel de-al doilea va fi așteptat cu nerăbdare. Prima încercare la un nou tip de produs este adesea cu probleme, iar Fold-ul nu a făcut excepție.

La primul s-a întârziat lansarea și unele dintre părțile sale au fost reproiectate, dar chiar și așa a fost văzut mai mult ca o noutate decât ca un telefon care vă poate însoți zilnic. Ei bine, originalul Galaxy Fold este acum un lucru al trecutului. Samsung și-a învățat lecțiile și a adus pe piață următoarea generație: Galaxy Z Fold 2. Îmbunătățit în aproape toate felurile, Galaxy Z Fold 2 este un telefon care va face ca o mulțime de oameni să ia în considerare serios îmbrățișarea experienței pliabile.

Design Samsung Galaxy Z Fold 2

Noul Samsung Galaxy Z Fold 2 are în esență același design cu cel al originalului. Este un dispozitiv care se deschide ca o carte pentru a dezvălui un afișaj intern mare, în format tabletă. Dar, nu puteți face nicio confuzie între originalul Galaxy Fold și actualul Galaxy Z Fold 2. Indiferent din ce unghi priviți, mai ales noul telefon pliabil.

În față, afișajul de doar 4,6 inch este înlocuit cu unul de 6,2 inch, un ecran Infinity-O cu gaură, care umple perfect întregul panou frontal. Această modificare va face ca Galaxy Z Fold 2 să fie mult mai tentant, deoarece nu există niciun sacrificiu de funcționalitate în comparație cu telefoanele premium Samsung.

În spate, există un modul de camere foarte elegant care conține trei dintre cele cinci camere ale telefonului. Marginile modulului foto sunt, de obicei, vizibile la multe telefoane, dar cel de pe Galaxy Z Fold 2 arată mai rafinat. Dar ceea ce contează cel mai mult pe Z Fold 2 este ceea ce păstrează în interior. Și acesta este un display Super AMOLED de 7,7 inch cu o rezoluție de 2213×1689 pixeli. Este spectaculos!

Diagonala ecranului este acum cu 0,4 inch mai mare decât cea a pliabilului original. Mai important, raportul de aspect al afișajului este acum mai aproape de un pătrat, ceea ce înseamnă că partea de jos este mai lungă. Aceste două modificări au ca rezultat un afișaj care are o suprafață totală de 28,6 inch pătrați, cu 13,5% mai mare decât la Fold-ul original.

Ce este foarte bine la acest nou afișaj, este faptul că îi lipsește notch-ul urât și masiv al primului model. În schimb, există un orificiu minuscul pentru cameră, cameră folosită pentru selfie și apeluri video. Camera poate nu este în poziția ideală, dar este un important upgrade față de am avut.

Ecrane mai rezistente din sticlă UTG pe Z Fold 2

Durabilitatea afișajului a reprezentat o mare provocare și preocupare cu primul Fold. Samsung s-a asigurat că noul afișaj este cât se poate de puternic, rămânând totodată și flexibil. Acum are un strat de sticlă ultra-subțire (UTG), la fel ca Galaxy Z Flip, pentru o rigiditate suplimentară. În general, designul Galaxy Z Fold 2 arată extrem de rafinat și demn de un smartphone super-premium. De asemenea, Samsung a reproiectat balamaua din Galaxy Z Fold 2. Este capabil să rămână pe loc într-o gamă mai mare de unghiuri. Utilizează o forță mai puternică pentru a menține telefonul deschis atunci când este desfășurat și are arcuri suplimentare pentru a permite o experiență de deschidere mai lină.

Samsung Galaxy Z Fold 2 specificații

Samsung a decis să păstreze majoritatea informațiilor despre Galaxy Z Fold 2 pentru 1 septembrie. Atunci vom afla totul despre el, dar știm deja aproape totul despre ce va fi în interior. După cum vă puteți imagina, în interiorul lui Galaxy Z Fold 2 nu există nimic altceva decât ce are Samsung mai bun. Telefonul este alimentat de cel mai recent și cel mai puternic procesor Snapdragon 865+ de la Qualcomm. Versiunea „Plus” a modelului 865 are cu un ritm ușor mai mare și oferă o performanță GPU (procesor grafic) mai bună. Este un lucru necesar pentru a pune în valoare toți pixeli de pe splendidul afișaj intern.

Snapdragon 865+ este asociat cu o doză mare de RAM (Samsung LPDDR5), 12 GB de RAM pentru a fi exact. Acum, stocarea de bază a fost redusă la 256 GB, în scădere de la 512 GB. Dar este cel mai rapid tip de stocare de pe piață: UFS 3.1. Desigur, 5G este la purtător, completând un smartphone și așa foarte rapid. Capacitatea bateriei este de asemenea crescută, deși doar ușor, la 4.500 mAh. Cu afișajele mai mari, s-ar putea să nu fie nici măcar un câștig în durata bateriei, dar asta rămâne de văzut în viața reală. Bateria va avea încărcare rapidă de 25W, încărcare wireless rapidă de 11W și încărcare wireless inversă de 9W.

Camerele foto de pe pliabilul Fold 2

Un flagship modern nu este nimic dacă nu are camere grozave. Cu Samsung Galaxy Z Fold 2, Samsung pariază pe un set de camere de încredere, mai degrabă decât să experimenteze cu senzori masivi și camere periscopice care vor ridica și mai mult prețul și așa destul de mare.

Camera principală este una de 12 MP, cu stabilizare optică a imaginii și auto-focus de detectare a fazelor. O cameră telefoto și una cu unghi larg ambele de 12MP completează modului foto spate. Nimic extraordinar aici. Dar sunt camere Samsung foarte bune și o garanție pentru fotografii de excepție.

Pentru autoportrete și apeluri video, Galaxy Z Fold 2 este echipat cu două camere de 10MP, una destinată utilizării atunci când telefonul este închis și alta când îl aveți desfăcut. Calitatea imaginii va depinde în mare măsură de software-ul Samsung, ca de obicei, dar compania are experiență în acest domeniu, așa că ne așteptăm la rezultate dintre cele mai bune.

Prețul și data lansării pe piață la Z Fold 2

Spre deosebire de celelalte dispozitive pe care Samsung le-a anunțat la Galaxy Unpacked, Galaxy Z Fold 2 nu a primit un preț. Prețul și data lansării pe piață vor fi anunțate pe 1 septembrie, când vor începe și pre-comenziile. Estimăm un preț pentru Europa de aproximativ 2.000 euro.

Mulți oameni vor spune că așa ar fi trebuit să fie Fold-ul Galaxy original. Dar atunci când dezvoltați un tip de produs nou, anumite greșeli sau decizii greșite inevitabil se întâmplă. Ceea ce este important este faptul că Samsung a luat în considerare în mod clar feedback-ul utilizatorilor și a făcut îmbunătățirile pe care oamenii au dorit să le vadă. Desigur, mai există încă unele limitări tehnologice pe care va trebui să le suportăm. Dar telefoanele pliabile și nu numai cele produse de Samsung, sunt într-un trend puternic ascendent, conform PhoneArena. Acest lucru ne face să ne entuziasmăm la gândul de ce vom vedea în acest domeniu în viitorul apropiat.