Galaxy Z Fold 4 și Flip 4: Samsung a ales unde pune senzorul de amprentă

649
Galaxy Z Fold 4 si Flip 4
Sursa foto: hdblog.it

Nu se schimbă echipă câștigătoare, este o expresie care vine din sport și lumea ține cont de ea. Acum aceasta se poate potrivi celor mai recente zvonuri despre următoarea generație de telefoane pliabile Samsung. Compania sud-coreeană va pune senzorul de amprentă pe lateral, integrat în butonul de pornire la Galaxy Z Fold 4 și Z Flip 4.

Conform site-ului italian HDBlog, care citează surse sud-coreene, nu vom avea un senzor de amprentă in-display pe Galaxy Z Fold 4 și Flip 4. Compania Samsung va opta pentru o soluție mai clasică. Samsung a decis să păstreze integrarea senzorului în butonul de pornire pentru a permite recunoașterea amprentelor digitale la deschiderea ecranului.

Galaxy Z Fold 4 și Flip 4 cu senzor de amprentă în butonul lateral

Business Korea a descoperit recent un brevet Samsung pentru un senzor in-display pe viitoarele pliabile ale companiei. Dacă Samsung ar fi optat pentru senzorul de sub ecran, soluția ar fi fost similară cu cea descrisă în brevet cu doi senzori conectați unul la altul, unul pe display-ul extern și unul pe cel intern – în cazul lui Samsung Galaxy Fold 4. Pentru Samsung Galaxy Z Flip 4 ar fi fost aleasă o altă soluție. Adică un senzor în centrul ecranului extern și celălalt în partea stângă a ecranului interior.

Sigur că alegerea Samsung este oarecum conservatoare. Aceste telefoane pliabile sunt considerate emblematice și acum senzorii de amprentă in-display reprezintă o soluție standard pentru smartphone-urile high-end. Cu toate acestea, trebuie luat în considerare faptul că pliabilele, cu factorul lor de formă particular, au o poveste în sine.

În unele culturi antice, amprentele digitale au fost folosite pentru a „semna” tratate. Babilonul antic a folosit plăci de lut care necesitau o amprentă pentru confirmare. Amprente digitale pe plăci de lut și documente au fost găsite în China antică și în Persia.

Concret, un senzor de amprentă integrat în butonul de pornire permite astăzi deblocarea lui Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 atât cu ecranul închis, cât și cu ecranul deschis. Dacă Samsung ar fi pus senzorul sub ecran, la acest lucru trebuia adăugat prețul, care ar putea crește cu această soluție mai inovatoare, dar și alte costuri mai mari de cercetare și dezvoltare.

Până la lansare lucrurile se mai pot schimba

Noutățile față pentru generația actuală de telefoane pliabile Samsung vor trebui, prin urmare, căutate în altă parte. Am scris recent despre îmbunătățirile importante ce vrea să le facă Samsung în departamentul foto și la balama. Nu este sigur că toți producătorii vor să urmeze același drum ca Samsung, dar aceasta este alegerea companiei.

Deci Samsung va rămâne cu tehnologia existentă deoarece este mai avantajoasă din punct de vedere al experienței utilizatorului și a prețului. Înlătură necesitatea de a deschide telefonul pliabil și de a debloca telefonul folosind amprenta pe două ecrane.

Dacă în timp acest lucru se va mai schimba, nu putem ghici acum. Este încă prea devreme pentru a specula cu privire la Galaxy Z Fold 4 și Flip 4. Dar, lucrurile s-ar putea schimba înainte ca dispozitivele să ajungă pe piață în partea a doua a acestui an.