Galaxy Z Fold 5 va fi mai subțire datorită unei noi balamale

645
Galaxy Z Fold 5 va fi mai subtire datorita unei noi balamale
Sursa foto: androidpolice.com

Galaxy Z Fold 4 se vinde foarte bine peste tot în lume și utilizatorii sunt foarte încântați de ultimul telefon pliabil Samsung. Balamaua sa, deși una dintre cele mai bune din domeniu din punct de vedere al utilizării, nu permite ca cele două jumătăți ale ecranului interior flexibil AMOLED să se unească, lăsând în schimb un gol care adaugă un pic de grosime acestui telefon pliabil. Acest lucru se pare că va fi rezolvat la Galaxy Z Fold 5.

Această fantă existentă la plierea Fold-ului este încă de la primul model Galaxy Fold în urmă cu patru ani. Acum, potrivit AndroidPolice, mai multe informații spun că viitorul Galaxy Z Fold 5 se va plia complet plat. Practic nu va mai rămâne acel gol aflat până acum când Foldul va fi pliat. Ice Universe a postat câteva detalii suculente despre viitorul flagship pe Weibo, reflectând scurgerile anterioare despre o balama reproiectată în Galaxy Fold 5. Cele două jumătăți se vor plia fără nicio fantă, lucru care va reduce grosimea totală a telefonului în forma sa pliată de la ~16 mmm în punctul cel mai lat, undeva la aproximativ 13 milimetri.

Galaxy Z Fold 5 va fi mai subțire cu aproximativ 3 mm

Oppo (Oppo Find N) și Motorola (Moto Razr) au folosit în telefoanele lor pliabile balamale similare pentru a ascunde pliul. Viitorul Galaxy Z Fold 5 va avea o grosime de aproximativ 13 mm de la o grosime de 15,8 mm pe actualul Galaxy Z Fold 4. Este o îmbunătățire semnificativă față de modelul precedent.

Acest design are numeroase beneficii. Nu numai că pliat va fi mai subțire, dar va avea o grosime uniformă în loc să fie puțin conic. De asemenea, balamaua îndoaie mai puțin afișajul, dându-i o formă de lacrimă atunci când telefonul este închis. Acest lucru ar trebui să ducă la o cută mai puțin pronunțată pe afișajul interior.

Sina Weibo este un site chinezesc de micro-blogging. A fost lansat la 14 august 2009 și este una dintre cele mai mari platforme de social media din China. Avea peste 336,5 de milioane de utilizatori activi în luna decembrie 2022.

Același Universe Ice a scris pe Weibo, referitor la noul design al balamalei, că acest lucru va permite lui Galaxy Z Fold 5 să mențină ratingul IPX8 al predecesorului său. Sperăm chiar la o rezistență și la praf, dar momentan doar sperăm. Interesant este că Samsung a brevetat o astfel de balama în 2016, înainte de lansarea primului Fold. Din câte se pare compania nu a vrut să folosească acest tip de balama până când ar fi fost suficient de sigură pentru a permite impermeabilizarea.

Nu este clar dacă această balama va ajunge și în Galaxy Z Flip 5. Totuși, Samsung a dus întotdeauna designul său pliabil de la Fold la telefonul cu clapetă. Deci avem motive de speranță. Între timp, se zvonește că Flip 5 va primi un ecran exterior mult mai mare și un procesor mai puternic.