Galaxy Z Fold 5: primele fotografii, un design subțire și o nouă balama

286
Galaxy Z Fold 5 primele fotografii
Sursa foto: via xda-developers.com

Samsung produce momentan cele mai bune telefoane pliabile disponibile, pe Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4. Așa că nu este o surpriză că mulți sunt dornici să vadă ce va aduce compania la masă în acest an. Deși vor trece câteva luni până vom putea vedea o lansare oficială, datorită noilor randări scurse, avem primele imagini cu Galaxy Z Fold 5.

Randările scurse vin prin amabilitatea lui Steve Hemmerstoffer, mai bine cunoscut online de pe Twitter ca Onleaks. Acesta a colaborat cu Smartprix, pentru a ne oferi prima privire asupra lui Galaxy Z Fold 5. Dacă sunteți un fan al lui Galaxy Z Fold 4, sunt șanse să vă placă ceea ce vedeți astăzi. În timp ce telefonul pliabil arată grozav în randări, nu s-au schimbat multe. Din ce vedem Samsung a păstrat un design aproape identic cu modelul de anul trecut. Deci, dacă sperai la o schimbare nouă și radicală, sunt șanse să fii puțin dezamăgit.

Sursă foto: via TechRadar

Pe lângă randările și clipul de film mic de pe site, sursa împărtășește și dimensiunile viitorului dispozitiv. Potrivit Smartprix, dimensiunile pliabilului vor fi de 154,9 x 129,9 x 6,3 mm atunci când este deschis și 154,9 x 67,1 x 13,5 mm când este pliat. Am văzut dimensiuni similare când cunoscutul Universe Ice a publicat pe Twitter dimensiunile pentru pliabil săptămâna trecută. Se pare că există diferențe minore aici și acolo, așa că probabil este mai bine să țineți cont de aceste valori pentru moment.

Primele fotografii cu Samsung Galaxy Z Fold 5

Un lucru de reținut din această informație este că dispozitivul va avea o grosime mai mică când este închis. Asta înseamnă că decalajul mic din modelele anterioare Fold 3 și Fold 4 va dispărea în sfârșit. Samsung a avut aceeași balama în versiunile anterioare, rezultând un mic decalaj când telefonul era închis. Lucrurile se schimbă cu Fold 5.

Acum se pare că într-adevăr compania a trecut la o balama tip „strop de apă”, care ar putea permite telefonului să se închidă plat. Acest lucru va face telefonul să arate mult mai elegant și va reduce și grosimea, extrem de important pentru un pliabil.

XDA-Developers este deținut de compania JB Online Media din SUA. Se ocupă de software-ul mobil și are peste 6,6 milioane de membri la nivel mondial. Este o sursă permanentă de știri privind sistemul de operare Android.

Un alt beneficiu oferit de noua balama este o cută redusă a afișajului pliabil, potrivit XDA-Developers. Aceasta a fost relativ vizibilă pe modelele anterioare. Acestea fiind spuse, se pare că nimic nu se schimbă când vine vorba de dimensiunile afișajului. Afișajul exterior va fi de 6,2 inch (15,75 cm) și ecranul interior la 7,6 inch (19,30 cm). Sunt identice și pe Galaxy Z Fold 4. O altă diferență este că LED-ul din zona camerelor spate a fost mutat de jos în lateral.

În cea mai mare parte, lucrurile par să fie aproape la fel când vine vorba de părțile vizuale ale telefonului. Rămâne de văzut ce fel de alte schimbări va face Samsung în materie de software. Știm că va avea procesorul Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy, dar există posibilitatea ca să mai existe și alte schimbări interne. Desigur, nu va trebui să așteptăm mult, deoarece există șansa ca Samsung să facă eforturi pentru o lansare mai devreme anul acesta.