Samsung Galaxy Z Fold Note Edition cu slot pentru S Pen

500
Samsung Galaxy Z Fold Note Edition cu slot pentru S Pen
Sursa Foto: letsgodigital.org

Samsung este șeful pieței globale în materie de telefoane pliabile. Tot această funcție o are și pentru smartphone-urile normale, este cel mai mare producător din lume. Recent gigantul high-tech sud-coreean a lansat telefoanele sale pliabile de generația a treia, Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3. În plus, compania lucrează la alți factori de formă. Am văzut de la Samsung Display un smartphone multi-pliabil, unul extensibil și unul rulabil, posibil ca unul dintre acestea să apară anul viitor. Acum aflați mai multe despre un Samsung Galaxy Z Fold Note Edition cu slot pentru S Pen.

Compania coreeană solicită în mod regulat brevete pentru cele mai diverse modele. Luna trecută Samsung a primit un brevet pentru un smartphone pliabil „Galaxy Flex Note”, cu un afișaj care se înfășoară spre spate și un doc ingenios pentru stilou. Probabil va fi numit Samsung Galaxy Z Fold Note. Pentru a ne face o idee mai bună despre acest design, designerul grafic Technizo Concept a realizat o serie de redări 3D în colaborare cu LetsGoDigital. Imaginile se bazează pe schițele brevetate de Samsung Display. Cu toate acestea, sistemul camerei pare să fi fost revizuit.

Samsung Z Fold Note Edition cu ecran pliabil

Când este desfășurat, acest Samsung Z Fold Note oferă o dimensiune de ecran similară cu a modelului Samsung Galaxy Z Fold 3. Datorită dimensiunii mari a ecranului, acest telefon este excelent pentru a lucra productiv. Cu toate acestea, nu este disponibil un afișaj frontal separat. În schimb, Samsung folosește cu modelul brevetat un afișaj care poate fi înfășurat în jurul carcasei. În forma sa cea mai compactă, toată fața, partea dreaptă și jumătatea din spate sunt formate din suprafața ecranului. Prin urmare, nu este un ecran flexibil interior, la fel ca în cazul seriei actuale de telefoane Z Fold.

Există o serie de avantaje și dezavantaje ale acestui design. Pentru a începe cu dezavantajele, deoarece este un ecran pliabil spre exterior, este mai probabil să fie deteriorat dacă dispozitivul este transportat într-o geantă sau un buzunar. De asemenea, nu va fi atât de ușor de realizat o husă pentru un astfel de telefon mobil.

În 1917, inventatorul finlandez Eric Tigerstedt a depus un brevet pentru un „telefon pliabil de buzunar cu un microfon din carbon”. Primul telefon mobil portabil a fost inventat de John Mitchell și Martin Cooper la Motorola în 1973, cântărea două kilograme.

Cu toate acestea, există și avantaje, deoarece nu există două carcase una peste alta atunci când este pliat, acest smartphone va fi mai ușor și mai subțire decât un Fold actual. În plus, această soluția este cel mai probabil mai ieftină de produs, ceea ce va duce, în mod logic, la un preț de vânzare mai mic.

Acest design are un alt avantaj distinct. Samsung a văzut o oportunitate de a încorpora un doc pentru stiloul S Pen în design. Așa că Technizo Concept a numit acest telefon „Galaxy Z Fold Note”.

Un Samsung Z Fold Note pliabil cu slot pentru S Pen și triple-camera

Nu este un compartiment S-Pen clasic cum avem pe modele Note. În schimb, Samsung a realizat două decupaje pe partea din spate a afișajului. Aici S Pen poate fi prins atunci când telefonul este pliat. Datorită magneților, S Pen nu va cădea din compartiment atunci când desfășurați acest smartphone pliabil Note.

Este o soluție ideală, puteți stoca cu ușurință stylus-ul fără a fi nevoie de accesorii suplimentare. Acest lucru reduce și șansele de a pierde stiloul. Mai mult, nu se pierde astfel un alt spațiu extrem de valoros în telefon.

Galaxy Z Fold 3 este primul telefon pliabil Samsung cu suport S Pen. Se așteaptă ca Samsung să lanseze în cele din urmă mai multe modele de telefoane cu ecran flexibil și S Pen. Avantajele unui stilou sunt mai mult decât evidente la un telefon cu o suprafață mare a ecranului.

În ceea ce privește camerele, în brevet sunt prezentate două variante. Una cu o cameră in-display, cealaltă cu dual-camera în partea dreaptă sus a ecranului flexibil. Când telefonul este desfășurat, aceste camere pot fi utilizate pentru selfie sau apeluri video. Când este pliat, camera duală se deplasează spre spate, permițându-vă să faceți înregistrări foto și video obișnuite.

Este o soluție relativ ieftină, la urma urmei, dispozitivul brevetat are doar 2 camere. Dacă Samsung dorește să lanseze acest model ca o alternativă ieftină la Z Fold, acesta poate fi o soluție potrivită. Cu toate acestea, Technizo Concept a ales să plaseze triple-camera pe spate – similar cu Fold 3.

În plus, designerul a plasat o cameră in-display sub ecranul flexibil – așa cum știm și din cel mai recent Fold. Deși prima generație a acestei camere lasă de dorit, este de așteptat ca această tehnologie a camerei să fie dezvoltată în continuare în următorii ani.

Smartphone pliabil Samsung Galaxy Note

Acest design este brevetat de Samsung Display. Divizia de afișaje Samsung furnizează ecrane nu numai pentru Samsung Electronics. În perioada următoare, vor fi lansate mai multe smartphone-uri pliabile cu ecrane pliabile produse de Samsung. Google Pixel Fold, precum și telefoanele pliabile Oppo, Vivo și Xiaomi vor avea afișaje pliabile produse de filiala Samsung. Astfel, în teorie, acest design de smartphone ar putea fi folosit și de un alt brand de smartphone-uri.

Nu este clar dacă Samsung are de fapt acest smartphone cu afișaj care se înfășoară în planificare. Xiaomi este deocamdată singurul producător care a anunțat un smartphone cu un afișaj care se înfășoară. Cu Xiaomi Mi Mix Alpha, totuși, ecranul nu este pliabil, este înfășurat în jurul carcasei, astfel încât beneficiile sunt minime. În acest sens, designul Samsung este mult mai avansat. În cele din urmă, smartphone-ul pliabil Samsung Galaxy Note Fold este mult mai versatil, deoarece dispozitivul poate fi pliat într-un format de tabletă. În combinație cu S Pen, puteți lucra foarte productiv cu acest telefon.

Vânzările modelelor Samsung Galaxy Z Flip 3 și Z Fold 3 sunt excelente, precomenzile au fost mai bune ca niciodată. Modelul cu clapetă în special este extrem de popular, prețul de pornire de 1.050 EUR este, fără îndoială, motivul pentru aceasta.

Telefoanele pliabile au viitorul asigurat

Aceste vânzări foarte bune ale seriei Galaxy Z par chiar să fie parțial motivul pentru care Samsung anulează lansarea lui Galaxy S21 FE. Cum seria Galaxy Note 21 strălucește prin lipsă, seria Samsung Galaxy S21 rămâne singura de ultimă generație pe care compania a lansat-o anul acesta – în afară de cele două noi pliabile.

Seria Samsung Galaxy S22 este așteptată în ianuarie 2022. Noua gamă va consta din nou din trei modele; Galaxy S22, Galaxy S22+ și modelul de top, Galaxy S22 Ultra. Acesta din urmă primește pentru prima dată un design de tip Note cu un compartiment dedicate pentru S Pen.

Ulterior, Samsung se va concentra fără îndoială mai mult pe o nouă serie de telefoane pliabile. În mod logic, vor fi lansate atât un Flip cât și Fold nou. În plus, nu este de neconceput ca anul viitor să apară noi modele pliabile, multi-pliabile, rulabile sau extensibile.

SURSĂLetsGoDigital