Samsung Galaxy Z Slide – un telefon pliabil cu ecran transparent

376
Samsung Galaxy Z Slide cu ecran pliabil transparent
Sursa Foto: letsgodigital.org

Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 sunt telefoanele Samsung din a treia generație de pliabile. Dispozitivele sunt mult îmbunătățite în comparație cu modelele anterioare. În fundal, producătorul sud-coreean dezvoltă numeroase modele noi de pliere. Am scris recent despre un smartphone foarte mare Galaxy Z Flip & Slide și despre un Galaxy Z Fold cu pliere multiplă foarte unic și versatil. Acum avem informații despre un Samsung Galaxy Z Slide, un smartphone extensibil unic, cu ecran rotativ. Display-ul poate fi transparent pentru posibilități suplimentare.

În iulie 2021, Samsung Electronics a depus un brevet la WIPO (Oficiul Mondial de Proprietate Intelectuală) pentru un „aparatură electronică glisabilă și metodă de utilizare a afișajului transparent în aparatul electronic menționat”. Conform prietenilor noștri de la LetsGoDigital, documentația de 97 de pagini a fost publicată pe 10 martie 2022.

Documentația extinsă descrie un smartphone Samsung Galaxy Z Slide al cărui ecran este extensibil în lățime. Acest lucru vă permite să măriți zona de afișare rapid, ideal pentru acele momente în care se dorește un ecran mare. Interfața este adaptată automat în funcție de utilizare. Samsung Display a arătat deja un prototip similar anul trecut. Cu toate acestea, posibilitățile nu se opresc aici.

Telefon Samsung Galaxy Z Slide cu ecran rotativ

Afișajul flexibil se extinde din partea dreaptă până în spatele smartphone-ului. În forma sa cea mai compactă, este așadar un telefon cu afișaj cu două fețe. O caracteristică specială aici este opțiunea de a deconecta partea din spate a ecranului de la carcasă. În acest fel puteți implica această parte de afișare în față pentru a crea o suprafață și mai mare a ecranului.

LetsGoDigital este un site fondat în 1999 și are sediul în Tările de Jos (Olanda). Este un site scris de profesioniști în domeniul telefoanelor mobile, un site de mare încredere! Nu este afiliat Samsung nici unui alt producător sau furnizor, este independent.

Apoi puteți roti ecranul și mai mult, făcându-l vertical. Acest lucru creează un factor de formă similar cu un laptop – pentru o versatilitate suplimentară. În acest fel, puteți utiliza mai multe aplicații una lângă alta, fără probleme. Ideal pentru muncă, dar și pentru divertisment precum jocurile pe mobil sau vizualizarea conținutului multimedia.

Când afișajul este așezat vertical, acesta este susținut în spate, prevenind astfel ecranul să se întoarcă accidental. Acest telefon special va fi echipat și cu suport S Pen – așa cum știm deja de la Galaxy Z Fold 3.

Acest smartphone versatil va avea un ecran transparent

Posibilitățile nu se opresc aici. Documentația arată că Samsung dorește să facă din acesta o parte transparentă a ecranului. Pentru a face acest lucru posibil, se folosesc plăci polarizante. Gradul de transparență depinde de utilizare – de la total translucid la parțial translucid.

De îndată ce utilizatorul dorește să facă o fotografie, afișajul va deveni transparent, astfel încât camera să poată vedea bine prin el. De asemenea, poate fi selectat un tip de filtru – cum ar fi un filtru ultraviolet, un filtru neutru, un filtru polarizant și un filtru încrucișat.

Samsung Galaxy Z Slide patentat este echipat cu mai multe camere. Sistemul de cameră din spate constă din mai mulți senzori care sunt plasați sub afișaj. Se vorbește despre o cameră ultra-wide și un teleobiectiv, dar și de alt tip de camere. De asemenea, este încorporat un proiector cu infraroșu pentru a măsura distanța până la obiecte.

În plus, este integrată o cameră frontală sub afișaj pentru a face selfie-uri și a efectua apeluri video. Opțional, se poate folosi o cameră rotativă, care poate fi direcționată atât înainte, cât și înapoi.

Telefonul transparent oferă mai multe avantaje. Un exemplu este că puteți plasa dispozitivul pe un document sau carte, care este apoi scanat de cameră, după care traducerea este afișată pe partea transparentă a ecranului. Chiar și înclinația textului este adaptată la original.

Un smartphone transparent poate oferi și o soluție pentru aplicațiile de realitate augmentată (AR). Gândiți-vă, de exemplu, la afișarea informațiilor despre direcție și/sau informații despre locație. Deci funcționează ca un fel de navigare care este proiectată în lumea reală – fără a fi nevoie să purtați ochelari AR pentru asta.

Modele de smartphone pliabile și extensibile Samsung

Utilizarea afișajelor flexibile deschide multe posibilități. Primele exemple în acest sens sunt deja vizibile cu smartphone-urile Samsung Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3. Cu toate acestea, acest brevet arată că sunt posibile multe mai multe posibilități.

Telefonul Samsung patentat este un smartphone foarte versatil. Utilizatorii beneficiază de o suprafață și mai mare a ecranului, fără a compromite dimensiunile totale ale dispozitivului. Rămâne un dispozitiv extrem de portabil, multifuncțional și plin de funcționalități.

Samsung pare să investigheze toate posibilitățile în ceea ce privește smartphone-urile extensibile. Anul trecut, producătorul sud-coreean a înregistrat și două mărci comerciale pentru numele Galaxy Z Slide și Galaxy Z Roll. La acea vreme, existau zvonuri că Samsung va prezenta primul său smartphone rulabil în 2022.

De atunci, a fost relativ liniște cu privire la starea acestui telefon. Cu toate acestea, nu este de neconceput că vom auzi mai multe despre acest lucru în a doua jumătate a anului 2022. Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4 sunt așteptate în jurul lunii august. Este posibil ca Samsung să împărtășească și mai multe știri despre telefonul rulabil în curs de dezvoltare până atunci.

SURSĂLetsGoDigital