Samsung Galaxy Z Roll este numele primului telefon rulabil

537
Samsung Galaxy Z Roll este numele primului telefon rulabil
Sursa Foto: letsgodigital.org

Recent Samsung Display și-a arătat ieri noua generație de ecrane OLED într-un clip video. Acestea au inclus un dispozitiv pliabil S, un dispozitiv glisant și un dispozitiv rulabil. Până în prezent, dispozitivele de afișare au fost brevetate exclusiv de divizia de afișaje Samsung Display. Prin urmare, apare întrebarea când Samsung Electronics va utiliza aceste noi tipuri de ecrane pentru prima dată și sub ce nume de model vor apărea aceste produse pe piață. Acum știm data, este foarte aproape. După Galaxy Z Fold și Galaxy Z Flip, Samsung se pregătește de primului său smartphone rulabil, Samsung Galaxy Z Roll.

Recent Samsung Electronics a solicitat o marcă inedită la Oficiul de Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene (EUIPO). La 18 mai 2021, Samsung Electronics a depus o marcă comercială pentru „Z Roll”. Aplicația este încadrată clasa 9. Descrierea mărcii comerciale Samsung Z Roll este următoarea: „Smartphone-uri; Telefoane mobile; Tablete; Aparate de telecomunicații; Pixuri electronice pentru smartphone-uri și tablete”. Din descriere se poate deduce că este vorba despre un smartphone, care poate fi utilizat inclusiv cu un S Pen.

Samsung Galaxy Z Roll viitorul telefon rulabil Samsung

Pe baza denumirii „Roll”, este foarte probabil ca acest dispozitiv să aibă un afișaj roll-up. „Z” se referă la serie. În cadrul seriei Galaxy Z sunt găzduite toate smartphone-urile cu ecran pliabil. Această aplicație arată că Samsung intenționează să plaseze smartphone-urile sale rulabile în aceeași serie. Cel mai probabil primul dintre ele va fi Samsung Galaxy Z Roll.

Numele nu vine ca o surpriză completă. În noiembrie anul trecut, am scris, prin intermediul prietenilor noștri de la LetsGoDigital, că Samsung Galaxy Z Roll ar fi un nume foarte potrivit pentru un telefon rulabil Samsung. După Galaxy Z Fold și Galaxy Z Flip, de data aceasta pare să fie rândul Samsung Galaxy Z Roll. Ce va avea acesta în plus față de Galaxy Z Fold 2 sau Galaxy Z Flip, încă nu știm.

LetsGoDigital este un site fondat în 1999 și are sediul în Tările de Jos. Este un site scris de profesioniști în domeniul telefoanelor mobile, un site de mare încredere! Nu este afiliat Samsung nici unui alt producător, este independent.

Deocamdată, nu este clar când Samsung va anunța primul său smartphone cu afișaj retractabil. Este posibil să auzim mai multe despre acest dispozitiv futurist în august 2021, în cadrul evenimentului Galaxy Unpacked. Acolo vom primi smartphone-urile pliabile Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Un Samsung Galaxy Z Roll nu va fi lansat probabil mai repede de 2022.

Din clipul video lansat de Samsung Display, se poate concluziona că smartphone-ul glisant în forma sa cea mai compactă este un smartphone de dimensiuni normale. În modul portret, ecranul poate fi extras spre dreapta, astfel va fi mărit cu aproximativ 30%. Partea suplimentară a ecranului poate servi, printre altele, pentru afișarea pictogramelor sistemului sau afișarea unei aplicații de mesagerie.

Samsung a brevetat mai multe telefoane rulabile în ultimii ani

De-a lungul timpului am scris de mai multe ori despre un telefon Samsung cu ecran retractabil. De exemplu, în 2019 am scris despre un brevet pentru un smartphone care ar putea fi rulat în lateral. La începutul acestui an, am scris despre un smartphone unde ecranul putea fi mărit cu aproximativ 30%. Prin urmare, există zvonuri de mult timp despre un smartphone Samsung rulabil. La începutul anului 2021, un telefon Samsung Galaxy rulabil ar fi fost prezentat unui grup limitat în timpul CES 2021 Las Vegas.

Samsung nu este singurul producător care vede un viitor în telefoanele rulabile. LG Electronics a lansat un LG Rollable în ediție limitată, dar acest dispozitiv a fost întrerupt acum, când LG Electronics a oprit oficial producția de smartphone-uri.

Oppo a arătat și el un telefon retractabil anul trecut. Cu toate acestea, Oppo se pare că nu a avut planuri să lanseze efectiv acest dispozitiv. Mai recent, TCL a arătat, de asemenea, un concept special al unui smartphone Fold ‘n Roll. Cu toate acestea, credem că Samsung va lansa primul care va lansa un smartphone rulabil la nivel global.

SURSĂLetsgoDigital