Google vrea să impună reguli pentru calitatea telefoanelor pliabile Android

285
Google vrea sa imbunatateasca calitatea tuturor telefoanelor pliabile Android
Sursa foto: via sammobile.com

Telefoanele inteligente pliabile de la Samsung s-au dovedit a fi aproape la fel de fiabile ca telefoanele convenționale. De la debutul modelelor Fold și Flip au fost permanent persoane sceptice în privința fiabilității acestor telefoane. Acest lucru a fost observat și de Google. Acum compania americană vrea să ia măsuri în privința îmbunătățirii calității la toate telefoanele pliabile Android.

Cel puțin compania Samsung a demonstrat că telefoane pliabile sunt de încredere. Vedem acest lucru la noile Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5. Cu toate acestea, nu există nicio garanție că telefoanele pliabile ale altor mărci sunt de demne de încredere. Google nu vrea ca oamenii care cumpără telefoane pliabile Android scumpe să rămână cu un gust amar în gură. De aceea lucrează pentru ca mai multe cerințe hardware să fie obligatorii pentru dispozitivele pliabile, pentru a menține standarde specifice de calitate.

Potrivit lui Mishaal Rahman, citat de SamMobile, Google va solicita ca toate telefoanele pliabile cu Android să reziste cel puțin 200.000 de pliuri/deschideri. Acesta este același număr de închideri/deschideri la care Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5 sunt garantate să reziste.

Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Noi cerințe pentru telefoanele pliabile Android vor fi impuse de Google

Google va cere mărcilor să ofere cel puțin două actualizări majore ale sistemului de operare Android și trei ani de actualizări de securitate pentru telefoanele pliabile. Galaxy Z Fold 5 și Flip 5 vor primi patru upgrade majore ale sistemului de operare și cinci ani de actualizări de securitate. Asta înseamnă că telefoanele pliabile ale Samsung depășesc deja cu mult aceste cerințe Google.

Dar asta nu e tot. Google vrea ca telefoanele cu balamale de cuplu să poată păstra obligatoriu 80% din cuplul de frecare inițial după 200.000 de pliuri/desfaceri. În acest fel compania vrea să se asigure că balamalele nu se vor slăbi în timpul folosirii. Samsung nu spune cât de mult din cuplul de frecare rețin dispozitivele Fold și Flip după un anumit număr de pliuri/desfaceri. Cu toate acestea, nu au fost utilizatori care să se plângă de asta. Deci, balamalele telefoanelor pliabile Samsung sunt suficient de bune pentru a îndeplini și această cerință

Google, una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume, are 178.235 de angajați la nivel global în 2023. Majoritatea sunt în SUA, dar Google are angajați și în India, China, România sau UK. Salarul mediu este de 140,775 $/an.

Deși această inițiativă este un pas în direcția bună pentru a menține calitatea telefoanelor pliabile Android, sperăm că Google lucrează și pentru ca aplicațiile sale să funcționeze și să arate mai bine pe smartphone-urile pliabile.

Pentru început, Gmail ar putea să ruleze într-un mod cu ecran divizat pe ecranul pliabil al Galaxy Z Fold 5. Astfel nu va mai fi nevoie să rotiți telefonul în modul peisaj. De asemenea, compania ar trebui să încurajeze dezvoltatorii să optimizeze aplicațiile pentru telefoanele pliabile și să acorde o prioritate mai mare acestor aplicații în Magazinul Google Play.