Google a brevetat un telefon pliabil asemănător cu Galaxy Z Fold

277
Google a brevetat un telefon pliabil asemanator cu Galaxy Z Fold
Sursa foto: 91mobiles.com

Google a brevetat un nou telefon pliabil cu un design similar cu Samsung Galaxy Z Fold. Brevetul a fost depus la WIPO (Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale) în iunie 2021 și a fost publicat zilele trecute de WIPO. Telefonul pliabil Google este posibil să fie lansat în cursul acestui an. Google nu este prima companie care copiază designul Samsung de telefon pliabil.

De ceva vreme se știe că Google lucrează la un telefon pliabil, numit Pixel Notepad. Inițial, era de așteptat să debuteze înainte de sfârșitul acestui an, dar nu pare să fie cazul. Până în acest moment, gigantul american nu a menționat nimic despre lansarea unui telefon pliabil. Dar, sunt șanse să-l vedem la anunțul de lansare a seriei Google Pixel 7, mai târziu în această toamnă. Brevetul Google de telefon pliabil asemănător cu Galaxy Z Fold a fost descoperit de colegii noștri de la 91Mobiles.

Telefon pliabil Google asemănător cu modelele Samsung Galaxy Z Fold

Brevetul a fost depus la WIPO (World Intellectual Property Organization) este insoțit de mai multe schițe și explicații. Desenele brevetului arată că modelul pliabil Pixel va avea un design similar cu Galaxy Z Fold. După cum am scris mai sus, brevetul a fost depus la WIPO (OMPI) în iunie 2021 și publicat zilele trecute. Designul este oarecum identic cu modelele Fold și se pliază în jumătate ca un notebook. Ramele din jurul ecranului arată destul de groase în schițele care însoțesc cererea de brevet. Ca în cazul actualelor pliabile Galaxy Z Fold 2 sau Galaxy Z Fold 3, va exista o cută în mijloc care este greu de evitat.

World Intellectual Property Organization (WIPO) sau Organisation Mondiale de la Propriété Intellectuelle (OMPI). Este este una și aceiași organizație, diferă doar denumirea, în engleză sau franceză. Este o agenție a ONU cu sediul în Elveția.

În plus, telefonul pliabil Google din brevet pare să aibă o cameră selfie plasată în cadrul superior. În acest caz este o deosebire față de recentul Samsung Galaxy Z Fold 4, care are o cameră selfie în ecran. Descrierea brevetului spune: „Are o cameră situată într-o ramă a celui de-al doilea ansamblu care mărginește afișajul continuu flexibil”. Ar trebui să existe un ecran exterior pentru sarcinile obișnuite ale smartphone-ului, dar brevetul nu arată designul telefonului pliat.

Google Pixel Notepad cu procesor Tensor produs de Samsung

Putem specula că modulul foto de pe telefonul pliabil Google ar putea fi similar cu seria Pixel 6, cu o poziționare orizontală. Nu este prima dată când auzim despre telefonul pliabil Google Pixel, deoarece au existat mai multe informații despre astfel de brevete în trecut.

Se zvonește că Google Pixel Notepad va veni cu un afișaj exterior de 5,8 inch (14,73 centimetri), mai larg și mai scurt decât Galaxy Z Fold 4. Va avea un alt raport de aspect față de telefoanele din seria Galaxy Z Fold. Cel mai probabil va avea un procesor Google Tensor, o cameră principală Sony IMX363 de 12,2MP, un obiectiv cu unghi ultra-larg IMX386 de 12MP și două camere Sony IMX355 de 8MP pentru selfie-uri. Nu sunt momentan informații despre capacitatea de RAM și stocare și nici despre baterie.

Ar trebui să aflăm mai multe detalii despre pliabilul Google Pixel Notepad în perioada următoare, înainte de următorul eveniment Google. În această toamnă compania americană Google va avea un eveniment de lansare pentru seria Pixel 7.