Samsung lucrează la un nou procesor Google Tensor și un nou Exynos

390
Samsung lucreaza la un alt nou procesor Google Tensor si la un nou Exynos
Sursa foto: galaxyclub.nl

Zvonurile despre noua generație de procesor Google Tensor circulă de ceva vreme. Acum, Samsung pare să lucreze la un alt viitor cip pentru gigantul american de Internet și dispozitive Pixel. Mai mult, sunt informații că un succesor al procesorului Samsung Exynos 1280 pare să fie, de asemenea, în lucru.

Telefoanele din seria Google Pixel 6 au fost primele ale companiei Google cu propriul procesor. Google Eigen, în acest caz, s-a dovedit curând a fi „dezvoltat în colaborare cu Samsung”. Așa că nu este surprinzător că viitoarea serie Google Pixel 7 va avea probabil un procesor care va fi fabricat tot de compania Samsung. Primele detalii despre acest „Google Tensor 2” au apărut deja. De exemplu, ar fi dezvoltat pe o placă de dezvoltator cu numele de cod „Cloudripper”.

Samsung lucrează la procesor necunoscut Google Tensor S5P9865

Pe baza acestui fapt, presupunem că informațiile, via GalaxyClub, care au ajuns la noi nu sunt de la „Google Tensor 2”. Am aflat că Samsung testează în prezent și un procesor cu numărul de model S5P9865, pe o placă de dezvoltare cu numele de cod „Ripcurrent”. Cipul în sine poate avea numele de cod „Zuma”. Cu toate acestea, nu îndrăznim să spunem despre ce fel de procesor este vorba.

Este izbitor, desigur, că acest Samsung Exynos / Google Tensor S5P9865 păstrează un curs previzibil în ceea ce privește numerotarea (9865). Primul SoC Tensor s-a dovedit a fi S5P9845. Ce este exact S5P9855, nu este foarte clar până acum. S-ar putea să se dovedească mai târziu a fi a doua generație ușor îmbunătățită a Google Tensor, dar nici aici nu putem confirma nimic despre asta.

SoC – System-on-a-Chip sau cip / procesor, este un circuit integrat care integrează componentele unui computer sau alt sistem electronic. Acestea sunt un procesor (CPU) și un procesor Grafic (GPU) pe un singur substrat.

În același timp, Samsung lucrează în continuare la propriile sale procesoare Exynos. A fost descoperit anterior un posibil Samsung Exynos 2300 (S5E9935), deși pare puțin probabil ca acesta să fie în seria Galaxy S23 anul viitor.

Între timp, sud-coreenii par să lucreze și la succesorul procesorului aflat în Samsung Galaxy A53 – Exynos 1280 (S5E8825). Acest posibil „Exynos 1380” este dezvoltat și testat sub codul de produs S5E8835. Un telefon candidat pentru acest procesor ar putea fi Samsung Galaxy A54, sau alte telefoane superioare din seria Galaxy A de anul viitor. Dar, în acest moment nu putem confirma cu certitudine acest lucru.