Google va lansa un telefon pliabil pentru a concura cu Samsung

340
Google va lansa un telefon pliabil pentru a concura cu Samsung
Sursa Foto: via businesskorea.co.kr

Samsung și Google au colaborat la Wear OS 3, sistem de operare pentru dispozitive purtabile debutat pe seria Galaxy Watch 4. Nu era prima data când Google și Samsung colaborau. La un moment dat o alianță între Samsung și Google se prefigura pe piața tehnologiilor mobile. Acum Google a intrat pe piața ceasurilor inteligente și a telefoanelor pliabile, invadând zona de afaceri a Samsung.

Conform lui Ross Young șeful DSCC, Google ar trebui să înceapă producția în masă de telefoane pliabile în Q3 2022 pentru o lansare în al patrulea trimestru. Inițial, Google plănuia să lanseze un telefon pliabil la sfârșitul anului 2021. Dar, conform BusinessKorea, a renunțat la plan din cauza competitivității lor slabe în comparație cu telefoanele pliabile Samsung.

Google va lansa un rival pentru Samsung Galaxy Z Fold 3

Experții se așteaptă ca telefonul pliabil Google să arate ca Galaxy Z Fold. Google vrea să lanseze telefonul pliabil cu un preț de aproximativ 1.400 de dolari. Este un preț semnificativ mai mic decât cel pentru telefonul pliabil Galaxy Z Fold 3. Din câte se pare va fi un telefon pliabil cu un afișaj de 7 – 8 inch și un afișaj pe capacul exterior.

Producătorii chinezi precum Huawei, Oppo și Xiaomi au lansat și ei telefoane pliabile. Dar acestea au fost și sunt în principal pentru uz „casnic”, disponibile mai mult în China. Este posibil ca Google să lanseze telefonul său pliabil în America de Nord și Europa. În acest fel Google și Samsung vor concura direct pe piața globală de smartphone-uri premium. Cota de piață a smartphone-urilor Google este de doar 1%, dar Google trebuie să fi ajuns la concluzia că merită să intre pe piața telefoanelor pliabile.

Compania Google a fost fondată în 1998 de Larry Page și Sergey Brin. Logo-ul este numele „Google”, scris în patru culori: albastru pentru literele „G” și „g”, roșu pentru „o” și „e”, galben pentru a doua literă „o” și verde pentru „l”.

În plus, Google a lansat seria Pixel 6 cu un procesor Google Tensor. Tensor este un system-on-a-chip (SoC) dezvoltat de Google, în octombrie 2021. Cipul combină procesorul cu alte capabilități. Știm că procesorul Google Tensor este fabricat de compania Samsung.

De asemenea, se așteaptă ca Google să dezvăluie primul său smartwatch, Pixel Watch, în luna mai. Samsung Electronics și Google au dezvoltat în comun Wear OS 3, un sistem de operare numai pentru ceasuri inteligente. Acesta a debutat cu seria Galaxy Watch 4 în 2021. Samsung chiar a renunțat la propriul sistem de operare Tizen, care a fost folosit timp de opt ani pentru Wear OS 3.