Iată cât costă schimbarea unui ecran spart pe Z Fold 3 sau Galaxy Z Flip 3!

2617
Iata cat costa schimbarea unui ecran spart pe Z Fold 3 sau Z Flip 3
Sursa Foto: Dan Seifert / The Verge

Noile pliabile Samsung sunt destul de impresionante, iar compania s-a concentrat pe a le face cât mai durabile posibil. Cu toate acestea se mai pot întâmpla uneori și accidente. Un astfel de caz nefericit este spargerea ecranului, situație care necesită înlocuirea lui. Dar cât poate costa înlocuirea ecranului la Galaxy Z Fold 3 sau Galaxy Z Flip 3?

Colegii noștri de la site-ul american The Verge au întrebat compania Samsung cât ar costa înlocuirea ecranului la Samsung Galaxy Z Flip 3 sau Galaxy Z Fold 3 dacă i se întâmplă ceva. Mai jos aveți răspunsurile la această întrebare. Prețurile sunt pentru utilizatorii din SUA, dar putem să ne facem o idee despre cât costă înlocuirea unui ecran pe noile pliabile Samsung.

Samsung oferă o garanție de un an acestor telefoane. Așa că dacă ecranul se sparge în folosirea normală nu ar trebui să plătiți nimic pentru o reparație. Fără garanție, schimbarea ecranului pliant interior al unui Samsung Galaxy Z Fold 3 costă 479 USD. Același lucru pentru un Samsung Galaxy Z Flip 3 costă 369 USD. Din fericire, afișajele externe sunt mult mai puțin costisitoare – remedierea unui ecran exterior spart costă 149$ pentru Fold și 99$ pentru Flip.

Înlocuirea ecranului la Galaxy Z Flip 3 sau Z Fold 3 costă!

Samsung oferă, de asemenea, abonamentul Samsung Care+, care costă 12,99$ pe lună pentru oricare dintre telefoane. Pentru abonații Care+, Samsung spune că există o taxă de 249$ pentru o reparație a ecranului în afara garanției. Conform Samsung această taxă acoperă până la trei reparații de ecran pe an. Care+ vă extinde, de asemenea, garanția încă doi ani după expirarea garanției originale.

Samsung Care+ este un plan de asigurare a unui nou telefon Galaxy. În afara garanției standard aveți acoperire pentru toate daunele accidentale până la 2 ani. Toate reparațiile sunt făcute cu piese originale Samsung de tehnicieni autorizați.

Pentru telefoanele tradiționale, care nu se pliază, există adesea opțiunea de a repara singur ecranul. Acest lucru poate ajunge să coste mai puțin decât îl face producătorul. Cu toate acestea, pentru noile pliabile Samsung, este puțin probabil să fie ușor. Plusul de durabilitate menționat de Samsung pentru noile telefoane Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3 are și un preț. Acest lucru înseamnă că telefoanele sunt pline cu o mulțime de lucruri lipicioase, greu de îndepărtat, cum ar fi diferite benzi adezive sau lipici rezistent. Compania spune că ecranele pliabile sunt realizate din mai multe straturi, care sunt sigilate cu un „adeziv sensibil la presiune”. Pentru cineva care vrea să înlocuiască unele componente de la aceste telefoane acest lucru sună ca un coșmar.

Prețuri de reparații mai mici pe noile pliabile

Dezlipirea ecranului de pe un telefon Samsung este extrem de frustrantă chiar și pentru persoanele cu experiență în repararea telefonului. Ecranele sunt subțiri și fragile, iar toleranțele dintre sticlă și cadrul telefonului sunt extrem de mici. Combinați acestea cu adezivul puternic și puteți vedea de ce este foarte greu de schimbat un ecran la telefoanele Samsung.

Costurile reparațiilor pentru noile telefoane pliabile sunt mai mici decât pentru pliabilele mai vechi. Acestea fiind spuse, aceasta nu este o mare schimbare. Nu este ca și cum pliabilele anterioare Samsung au fost deosebit de ușor de reparat. Și, în timp ce prețurile companiei pentru telefoanele pliabile sunt mai mari decât cele pentru reparațiile altor telefoane – înlocuirea unui ecran spart de iPhone 12 costă 279$ în SUA – înlocuirea unui ecran de Galaxy S21 5G costă 199 dolari! Potrivit site-ului Samsung, ecranul interior de la Galaxy Z Fold 2 costă 549$ pentru înlocuire fără garanție, iar la Galaxy Z Flip 5G costă 499$.