Încărcarea MagSafe ar putea ajunge pe telefoanele Samsung

250
MagSafe ar putea ajunge pe telefoanele Samsung
Sursă foto: via crast.net

Tehnologia inovatoare de încărcare MagSafe de la Apple poate ajunge pe Android până la sfârșitul anului 2023. Dar, ar trebui ca utilizatorii de dispozitive Samsung Galaxy să fie entruziasmați? Încărcarea MagSafe nu este viitorul (pe termen lung) al încărcării fără fir, dar este o opțiune mai bună decât are Android acum. Există sute de accesorii de la terțe părți care fac deja posibilă utilizarea MagSafe pe Android. Acum, relația Android cu încărcătorul Apple este pe cale să devină oficială, astfel va ajunge și pe telefoanele Samsung.

Qi este un standard care definește transferul de putere fără fir folosind încărcare inductivă pe distanțe de până la 4 centimetri. Dezvoltat de Wireless Power Consortium, sistemul folosește un suport de încărcare și un dispozitiv compatibil (smartphone, smartwatch, căști wireless) plasate deasupra pad-ului pentru a se încărca wireless. Se crede că mulți producători lucrează cu standardul, inclusiv Samsung, Apple, Google, Motorola, OnePlus, Sony, Xiaomi și alții.

MagSage și ceea ce va fi noul standard de încărcare wireless de la Wireless Power Consortium ar putea fi de fapt o versiune avansată a ceea ce știm și avem în prezent ca încărcare wireless pe Android. Potrivit Crast.net, este posibil ca noua încărcare să se numească altfel, dar se va baza pe MagSafe.

Încărcarea MagSafe ar putea ajunge pe telefoanele Galaxy

Standardul de încărcare Qi de nouă generație (Qi2) pentru toate telefoanele compatibile este setat să includă funcționalitatea de încărcare MagSafe. Astfel Qi2 ar trebui să devină în curând noul standard unificat de încărcare wireless la nivel mondial. Secretul încărcătorului MagSafe constă în simplitatea produsului și desigur în execuția excelentă, dar și în accesoriile acestuia.

Indiferent de argumentele pro și contra, acum este aproape sigur că MagSafe, sau cum se va numi, va veni pe telefoanele Android (potențial) în a doua jumătate a anului 2023. Asta înseamnă că telefoane precum seria Galaxy S24, Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Flip 5, Google Pixel 8 Pro și multe altele Android vor veni cu MagSafe.

MagSafe este un încărcător fără fir atașat magnetic, dezvoltat de Apple pentru iPhone și AirPods. A fost anunțat pe 13 octombrie 2020. Oferă o putere de până la 15W și este compatibil cu standardul Qi pentru o putere de până la 7,5W.

Google, pe de altă parte, a fost mult mai puțin… aventuros cu upgrade-uri hardware în timp util. Desigur, telefoanele Pixel sunt mult mai puțin costisitoare decât cele ale Samsung și Apple, așa că Google va avea o scuză pentru a renunța la MagSafe pentru seria Pixel 8.

Dincolo de această încărcare MagSafe, la orizont este încărcarea wireless de la distanță over-the-air. La acest tip de încărcare lucrează de ani de zile mai multe companii. Chiar sunt sunt informații recente despre acest lucru și este de la sine înțeles că acesta va fi viitorul încărcării fără fir. Imaginați-vă că vă plimbați prin casă și telefonul, tableta, ceasul sau alte dispozitive se încarcă. Dar, în acest moment acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut.