Instagram aduce o nouă interfață de utilizare pe Galaxy Z Fold 5

211
Galaxy Z Fold 5 Instagram
Sursă foto: AndroidCentral

Mai mulți utilizatori de dispozitive mobile au cerut Instagram de ani de zile să aducă un design UI optimizat pentru tabletă pentru aplicația sa. Cu toate acestea, compania a spus întotdeauna că lansarea unei aplicații pentru tablete (în special iPad-uri) nu a fost pe lista sa de priorități. În mod surprinzător, compania pare să fi lansat un design UI optimizat pentru tablete Android și este disponibil în prezent pe Galaxy Z Fold 5.

Galaxy Z Fold 5 este probabil primul dispozitiv care primește noul design al Instagram, optimizat pentru ecrane mari. Șina de navigare apare acum în partea stângă a ecranului, mai degrabă decât în ​​partea de jos, potrivit SamMobile. Această șină de navigare constă din file pentru Acasă, Căutare, Postare nouă, Role, Profil, Notificări și Mesaje. Totuși, feedul Povești – Stories este încă în partea de sus a ecranului. Fluxul Stories arată acum imagini și videoclipuri mult mai mari.

Instagram are un nou UI pentru Galaxy Z Fold 5

În secțiunea Reels – Role, videoclipurile scurte apar cu bare negre pe ambele părți. În același timp, Like-urile, Comentariile și Distribuțiile sunt afișate în partea dreaptă a videoclipului. Această nouă actualizare a fost lansată în ultimele zile și în prezent este văzută doar pe Galaxy Z Fold 5. Cu toate acestea, ne așteptăm să fie disponibilă pe telefoanele mai vechi din seria Galaxy Z Fold într-un mod treptat.

Este interesant de observat că Meta (care deține Facebook, Instagram și WhatsApp) a adus aplicații pentru tablete Android și ceasuri inteligente WearOS, lăsând deoparte tabletele și ceasurile inteligente Apple. Acum câteva zile, a lansat WhatsApp pentru WearOS și nu există o astfel de aplicație pentru Apple Watch.

Instagram este un serviciu online de photo-sharing, video-sharing și rețea socială, lansat în octombrie 2010. Numele este o combinație de „instant camera” și „telegram”. Serviciul a fost cumpărat de Facebook în 2012 pentru ~1 miliard de dolari.

După lansarea Android 12L, Google i-a împins pe dezvoltatori să aducă design-uri pliabile și optimizate pentru tablete pentru aplicațiile lor. Google însuși a promis că va aduce peste 50 de aplicații care sunt optimizate pentru ecrane mai mari. Acum, multe dintre aceste actualizări sunt deja live. Majoritatea aplicațiilor de la Samsung oferă, de asemenea, un design cu mai multe panouri, ceea ce le face potrivite pentru telefoane și tablete pliabile.