Modelele iPhone 12 Pro vor avea exclusiv ecrane OLED Samsung

1751
Sursa Foto: 91mobiles.com

Samsung poate fi singurul furnizor de ecrane OLED pentru modelele iPhone 12 Pro 2020. Gigantul tech  este deja principalul furnizor de ecrane pentru cele mai noi modele de iPhone lansate anul acesta. Conform 91Mobiles care citează surse din Coreea de Sud, seria Apple iPhone 12 Pro 2020 va veni cu 6 GB de memorie RAM, camere quad și suport 5G. Publicația sud-coreeană ETNews afirmă că seria Apple 2020 va folosi ecrane produse de Samsung Display.

Gama Apple iPhone 12 va include modele cu ecrane OLED de 5,4 inch, 6,1 inch și 6,7 inch. Pentru cei care nu știu, Samsung este deja furnizorul principal pentru ecranele de pe iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max, dar panourile LCD utilizate pe iPhone 11 sunt furnizate de LG și Sharp.

Posibil ecrane Samsung OLED Y-OTCA pe seria iPhone 2020

Având în vedere că au existat unele probleme între Samsung și Apple în trecut – Samsung a fost nevoită să plătească o sumă consistentă companiei Apple – este surprinzător sau poate că nu, dar Apple apelează în continuare la Samsung. Nu este surprinzător pentru că Samsung produce cele mai performante ecrane de smartphone-uri din lume și poate produce orice cantitate!

Acum Apple are nevoie de cele mai bune ecrane OLED și în cantități foarte mari. LG Display, Sharp și Compania BOE din China nu se ridică la nivelul de calitate pretins de Apple și nu au capacitatea de producție a companiei Samsung. La începutul acestui an, au fost informații că Apple a anulat o comandă de ecrane OLED în valoare de 100 de milioane de dolari de la Samsung Display. Se pare că nu au fost informații reale.

Y-OCTA –  On Cell Touch AMOLED, este un nou proces de fabricare care permite companiei Samsung să reducă costurile și grosimea ecranului prin încorporarea senzorilor de atingere în interiorul panoului ecranului. Ecranul este mai ușor și mai subțire și poate fi pliat sau rulat.

Seria iPhone 12 pare să fie inspirată din iPhone 4

Cele mai recente informații sugerează că Samsung și Apple au ajuns la un acord pentru utilizarea de ecrane Samsung OLED Y-OCTA pe modelele iPhone Pro începând de anul viitor. Bazat pe tehnologia OLED, Y-OCTA integrează un strat cu ecran tactil pe ecran, ecranul este mai subțire și mai ușor, reducând în același timp costurile de producție cu 30%.

Deoarece panoul OLED tactil pe celulă nu necesită o peliculă separată, poate duce la un afișaj mai subțire și reduce costurile de producție”. Subliniază sursa citată de 91Mobiles. Samsung a reușit să impresioneze compania Apple cu aceste ecrane și, prin urmare, și-a păstrat poziția de unic furnizor de panouri de afișare pentru modelele iPhone Pro.

Având în vedere experiența Samsung în producerea acestor panouri OLED și capacitățile sale de producție, pare o alegere normală. Pentru iPhone 12 de 6,1 inch, Apple poate utiliza panouri atât de la LG, cât și de la Samsung. Deoarece și LG va furniza ecrane pentru iPhone-ul 12 obișnuit, cel mai probabil acest model nu va folosi tehnologia Y-OCTA.