iPhone 13 și Galaxy S22 Ultra s-au vândut foarte bine în luna aprilie

239
iPhone 13 si Galaxy S22 Ultra
Sursa foto: phonearena.com

Deși Samsung domină de obicei în ceea ce privește livrările totale de smartphone-uri, ca telefoane luate individual Apple stă de cele mai multe ori mai bine. Deci, nu este o surpriză să auzim că iPhone 13 a fost din nou cel mai bine vândut în aprilie. Smartphone-ul pare să ofere echilibrul perfect pentru majoritatea consumatorilor, cu specificații de vârf și un preț nu este prea mare. Numai acesta a reprezentat 5,5% din livrările globale de smartphone-uri în aprilie.

Apple iPhone 13 și iPhone 13 Pro Max au fost cele mai populare telefoane în primele trei luni ale anului 2022, iar un studiu de piață realizat de Counterpoint Research dezvăluie că această tendință a continuat în aprilie. Cele mai bine vândute 4 smartphone-uri în aprilie au fost iPhone-urile.

Galaxy S22 Ultra și iPhone 13 cele mai bine vândute în aprilie

Apple iPhone 13 Pro Max a fost singurul care s-a apropiat de iPhone 13 în ceea ce privește vânzările. Iar diferența dintre cele două este încă masivă, cu Pro Max blocat la o cotă de piață de 3,4%. Apple iPhone 13 Pro, o versiune mai mică a lui Pro Max, cu o cotă de 1,8% a fost pe locul trei.

Celelalte iPhone-uri demne de remarcat din Top 10 sunt iPhone 12 și iPhone SE (2022). Primul a fost cel mai bine vândut smartphone de anul trecut și pare să-și fi menținut popularitatea datorită cererii puternice din Japonia și India. iPhone SE (2022), pe de altă parte, a înregistrat o creștere mare a livrărilor datorită unei cereri extrem de mari în Japonia.

Cea mai veche companie din lume se află în Japonia, o țară lovită de aproximativ 1.500 de cutremure în fiecare an. Kongo Gumi este cea mai veche afacere din lume, înființată în 578. Este specializată în construcția de temple și altare.

Cererea nu este la același nivel în SUA, conform Counterpoint Research, dar asta probabil că nu îngrijorează prea mult pe Apple. Mulți oameni din comunitatea tehnologică au criticat noul iPhone SE 3 pentru designul său depășit și prețul mai mare, dar se pare că utilizatorii de zi cu zi nu sunt deranjați de toate acestea.

Galaxy S22 Ultra a fost cel mai bine vândut telefon Android din lume

Destul despre Apple, să vorbim și despre Samsung! Compania ocupă adesea câteva locuri în Top 10 cu dispozitivele sale de budget. În luna aprilie Samsung a reușit să ocupe patru locuri în Top 10 cu telefoane cu prețuri diferite, conform PhoneArena. În primul rând Samsung Galaxy S22 Ultra. Acesta nu a fost doar cel mai bine vândut telefon Samsung, ci și cel mai bine vândut telefon Android. Aceasta este o adevărată ispravă, deoarece produsele emblematice Android ajung rareori pe listele de best-seller, cu atât mai puțin să ocupe primul loc.

Samsung Galaxy S22 Ultra a reprezentat 1,5% din piață, plasându-l chiar în spatele iPhone 12 în ceea ce privește popularitatea. Decizia companiei de a-i pune un S-Pen a determinat mulți utilizatorii de Galaxy Note să treacă la noul model.

Chiar în spatele flagship-ului Samsung se afla unul dintre cele mai accesibile dispozitive ale mărcii – Samsung Galaxy A13. A reprezentat 1,4% din piața globală, mai mult de jumătate din aceste vânzări provenind din India și America Latină. Rezultatele au plasat A13 la același nivel cu locul 8 ocupat de Galaxy A03 Core, care a fost cel mai bine vândut telefon cu prețuri sub 100 USD. Al patrulea cel mai popular telefon Samsung și al 9-lea pe piața smartphone-urilor a fost Samsung Galaxy A53 5G. Această ofertă de gamă medie a fost lansată în martie și pare să fi fost un succes instantaneu.

Xiaomi Redmi Note 11 LTE a fost al 10-lea cel mai popular telefon la nivel global din luna aprilie. Smartphone-ul a contribuit cu 11% la vânzările totale ale Xiaomi, cererea dovedindu-se a fi ridicată în Caraibe și America Latină.