Samsung ISOCELL Vizion, noi senzori pentru aplicații de robotică și XR

207
Samsung ISOCELL Vizion
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics al anunțat doi noi senzori ISOCELL Vizion. Este vorba despre un senzor de timp de zbor (ToF), ISOCELL Vizion 63D și un senzor de obturator global, ISOCELL Vizion 931. Introdusă pentru prima dată în 2020, Gama Samsung ISOCELL Vizion include senzori ToF și senzor de obturator global – global shutter sensor. Ambii senzori sunt concepuți pentru a oferi capabilități vizuale într-o gamă extinsă de cazuri de utilizare mobile, comerciale și industriale de ultimă generație.

„ISOCELL Vizion 63D și ISOCELL Vizion 931 sunt esențiali în aplicații de înaltă tehnologie, gen robotică și realitate extinsă (XR)”. A declarat Haechang Lee, vice-președinte executive la Next Generation Sensor Development Team la Samsung Electronics, potrivit SamsungNewsroom.

Similar cu modul în care liliecii folosesc ecolocația pentru a naviga în întuneric, senzorii ToF măsoară distanța și adâncimea calculând timpul necesar luminii emise pentru a călători către și de la un obiect.

În special, Samsung ISOCELL Vizion 63D este un senzor indirect ToF (iToF) care măsoară schimbarea de fază între lumina emisă și cea reflectată pentru a detecta împrejurimile sale în trei dimensiuni. Vizion 63D este ideal pentru roboții de service și industriali, precum și pentru dispozitivele XR și autentificarea facial. Aici rezoluția înaltă și măsurarea precisă a adâncimii sunt cruciale.

ISOCELL Vizion 63D este primul senzor iToF cu procesor hardware de semnal de imagine (ISP) integrat cu senzor de adâncime. Cu acest design inovator cu un singur cip, poate capta cu precizie informațiile 3D de profunzime fără ajutorul altui cip. Astfel reduce reduce consumul de energice cu până la 40% în comparație cu produsul anterior ISOCELL Vizion 33D. Senzorul poate procesa, de asemenea, imagini cu până la 60 de cadre pe secundă în rezoluție QVGA (320×240). Aceasta este o rezoluție de afișare utilizată pe piețele comerciale și industriale.

ISOCELL Vizion 931 este conceput pentru a surprinde mișcări rapide fără „efectul de gelatină”. Spre deosebire de senzorii cu obturator rulant care scanează scena linie cu linie de sus în jos într-un mod „rulant”, senzorii de obturator global captează întreaga scenă deodată sau „la nivel global”, similar cu modul în care văd ochii umani. Acest lucru permite lui ISOCELL Vizion 931 să capteze imagini clare și nedistorsionate ale obiectelor în mișcare. Astfel este foarte potrivit pentru urmărirea mișcării în dispozitive XR, sisteme de jocuri, roboți și drone.

Proiectat într-o rezoluție VGA de raport unu-la-unu (640 x 640) care împachetează mai mulți pixeli într-un factor de formă mai mic, ISOCELL Vizion 931 este optim pentru recunoașterea irisului, urmărirea ochilor, precum și detectarea facială și a gesturilor pe afișajul montat pe cap, dispozitive precum căștile XR.

Samsung ISOCELL Vizion 931 poate conecta patru camere la un procesor de aplicație folosind un singur fir. În acest fel reduce complexitatea circuitului, îmbunătățește eficiența spațiului și oferă o flexibilitate mare producătorilor de dispozitive. Samsung este de așteptat să-l folosească în viitoarele sale căști de realitate mixtă. Vedeți pe I❤️Samsung ce diferențe sunt între tipurile de realitate AR, VR, XR sau MR!