Procesorul MediaTek Dimensity 9000 poate ajunge în seria Galaxy A în 2022

279
Procesorul MediaTek Dimensity 9000 pote ajunge in seria Galaxy A in 2022
Sursa Foto: via gizmochina.com

Anul trecut compania taiwaneză MediaTek a lansat procesorul emblematic MediaTek Dimensity 9000. La prima vedere acesta pare a fi un cip-set superior lui Snapdragon 8 Gen 1. Dar, chiar dacă Samsung a lansat recent noul său procesor high-end Exynos 2200, compania sud-coreeană pare interesată de procesorul MediaTek Dimensity 9000.

Conform unor surse citate de Notebookcheck, se pare că Samsung care dorește să echipeze un model care nu este emblematic cu procesorul MediaTek Dimendity 9000. În cărți pentru acest procesor poate fi Samsung Galaxy A83 dacă Samsung lansează un astfel de dispozitiv. Nu este exclus nici un ipotetic Galaxy A93.

Seria Samsung Galaxy S22 va fi alimentată de o combinație de Exynos 2200 și Snapdragon 8 Gen 1. Cele două procesoare vor fi pe modelele Galaxy S22 în funcție de zona în care se vor vinde. În SUA, Canada, China și posibil India telefonele vor fi echipate cu Snapdragon 8 Gen 1. În Europa, Marea Britanie, Coreea de Sud și mai multe piețe internaționale seria Galaxy S22 va fi echipată cu Samsung Exynos 2200. Dar, se pare că Samsung ar putea să adopte și procesorul MediaTek Dimensity 9000 pentru unele din telefoanele sale.

Procesorul MediaTek Dimensity 9000 pe modelele superioare din seria Galaxy A

Nimic nu este bătut în cuie în acest moment – poate fi doar un foc de paie, simple bârfe pe la colțuri. Dar zvonurile de astăzi indică faptul că Samsung va include Dimensity 9000 în gama sa de smartphone-uri în acest an. Modelul exact pentru a adopta Dimensity 9000 este necunoscut, dar în prezent, am putea vedea cip-setul MediaTek pe seria Galaxy A. Sau, poate, pe Galaxy Quantum 3!

MediaTek Inc. este o companie din Taiwan fondată în 1997. Furnizează cipuri pentru pentru smartphone-uri, tablete, televizoare, routere wireless, dispozitive Bluetooth, etc. MediaTek este o companie fabless, fără unități de producție.

Echiparea de către Samsung a unui model care nu este emblematic cu un cip-set emblematic nu este fără precedent. Samsung Galaxy A90 a debutat cu un Snapdragon 855 în 2019, de exemplu. În același an a fost lansată și seria Galaxy S10 cu același procesor. Samsung a lansat și Galaxy Quantum 2 cu un Snapdragon 855+ anul trecut, deși doar în Coreea. Nu ar fi surprinzător să vedem Dimensity 9000 pe ceva gen Galaxy A83 sau Galaxy A93 anul acesta.

În timp ce Dimensity 9000 este mai ieftin decât Snapdragon 8 Gen 1, depășește procesorul Qualcomm în majoritatea parametrilor. Sincer, suntem sceptici cu privire la utilizarea unui procesor ca acesta pe un dispozitiv care nu este emblematic. Este important să rețineți că majoritatea acestor speculații nu sunt confirmate, deși Ice Universe pretinde că Samsung a făcut deja comenzi pentru procesorul MediaTek Dimensity 9000.