Monitorizarea tensiunii arteriale pe Galaxy Watch ajută pacienții cu Parkinson

758
Samsung Galaxy Watch
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat ieri că un studiu recent publicat în revista medicală Frontiers in Neurology a arătat că monitorizarea tensiunii arteriale pe Galaxy Watch ar putea ajuta pacienții cu boala Parkinson să gestioneze în mod eficient hipotensiunea ortostatică (OH), o formă de tensiune arterială scăzută cauzată de vasele de sânge.

Cercetarea, efectuată de Samsung Medical Center, a constatat că monitorizarea tensiunii arteriale utilizând Galaxy Watch 3 ajută pacienții cu Parkinson să monitorizeze mai ușor hipotensiunea ortostatică. Vă reamintim că smartwatch-urile din seria Samsung Galaxy Watch 4, Galaxy Watch 3 și Galaxy Watch Active 2 au monitorizarea tensiunii arteriale.

OH este frecventă în rândul pacienților cu Parkinson și poate crește riscul de căderi pentru cei mai în vârstă. Măsurarea frecventă a tensiunii arteriale (TA) poate ajuta la detectarea fluctuațiilor critice pentru diagnosticarea și gestionarea bolii Parkinson.

Linkurile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind linkurile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Pacienții cu Parkinson ajutați de ceasurile Galaxy Watch

Galaxy Watch 3, Galaxy Watch Active 2 și seria Galaxy Watch 4 au mulți senzori sofisticați. Aceștia pot monitoriza tensiunea arterială prin analiza undelor pulsate, care este urmărită cu senzori de monitorizare a ritmului cardiac. Utilizatorii își pot monitoriza îndeaproape tensiunea arterială și alte elemente vitale în aplicația Samsung Health Monitor. Apoi le pot partaja cu profesioniștii din domeniul medical într-un format de fișier PDF în timpul consultărilor.

Pentru acuratețea măsurătorii, utilizatorii trebuie să-și calibreze dispozitivul la fiecare patru săptămâni cu un aparat de măsurare a tensiunii arteriale. Aplicația Samsung Health Monitor nu poate diagnostica hipertensiunea și alte afecțiuni sau verifica semne de infarct. Această aplicație trebuie utilizată numai pentru măsurarea tensiunii la persoanele cu vârsta de peste 22 de ani. Aplicația nu este menită să înlocuiască metodele tradiționale de diagnostic sau tratament efectuate de profesioniști din domeniul sănătății.

Boala Parkinson este o tulburare degenerativă pe termen lung a sistemului nervos central care afectează în principal sistemul motor. Boala poartă numele medicului englez James Parkinson, care a descris-o detaliat în 1817.

O echipă de cercetători de la Centrul Medical Samsung a comparat măsurătorile TA colectate de Galaxy Watch 3 cu cele măsurate cu un tensiometru pentru a compara acuratețea. Testul a constatat că utilizarea Galaxy Watch 3 permite pacienților cu Parkinson să-și măsoare tensiunea oriunde și oricând au nevoie. În acest fel pot urmări foarte bine eventualele fluctuații ale tensiunii care le poate influența boala.

Teste efectuate în paralel cu un smartwatch și un tensiometru

Testul a fost efectuat pe 56 de pacienți cu o vârstă medie de 66,9 ani. Aceștia au avut, pentru referință, un tensiometru pe un braț și Galaxy Watch 3 pe ​​celălalt. Fiecărui pacient i s-a măsurat TA de ambele dispozitive de trei ori. Testele au arătat că tensiunea arterială măsurată atât de Galaxy Watch, cât și de tensiometru au fost comparabile. Media și deviația standard a diferențelor au fost de 0,4 ± 4,6 mmHg pentru TA sistolică și 1,1 ± 4,5 mmHg pentru TA diastolică. Coeficientul de corelație dintre cele două dispozitive a fost de 0,967 pentru SBP și 0,916 pentru DBP. Cu cât coeficientul de corelație este mai apropiat de 1, cu atât cele două dispozitive au măsurători mai apropiate.

Echipa de cercetare de la Samsung Mediacal Center a spus, conform Samsung Newsroom. „Dacă am putea folosi un ceas inteligent pentru a măsura în mod regulat TA pacienților și a detecta potențialele probleme într-un stadiu incipient, aceasta ar ajuta cu adevărat la tratarea și gestionarea bolii Parkinson”. Studiul intitulat „Validarea măsurării tensiunii arteriale cu ajutorul unui ceas inteligent la pacienții cu boala Parkinson”, a fost publicat în ultimul număr al revistei medicale Frontiers in Neurology.

Aplicația Samsung Health Monitor disponibilă în foarte multe țări

Monitorizarea tensiunii arteriale este oferită în prezent prin aplicația Samsung Health Monitor în mai multe țări, printre care și România. Este disponibilă în Austria, Australia, Brazilia, Belgia, Bulgaria, Chile, Croația, Republica Cehă, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda și Franța. De asemenea, este disponibilă în Georgia, Germania, Grecia, Hong Kong, Ungaria, Islanda, Indonezia, Irlanda, Italia, Coreea, Letonia, Lituania, Țările de Jos, Norvegia și Peru. Și utilizatorii din Polonia, Portugalia, Rusia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Thailanda, EAU și UK își pot măsura tensiunea cu un Galaxy Watch.

Monitorizarea tensiunii arteriale necesită un smartphone Samsung Galaxy cu Android 7 sau o versiune ulterioară și aplicația Samsung Health Monitor. Datorită restricțiilor locale la obținerea aprobării / înregistrării ca dispozitiv medical, aplicația Samsung Health Monitor funcționează numai pe ceasuri și smartphone-uri achiziționate pe piețele în care serviciul este disponibil în prezent.

Pentru a afla mai multe despre aplicația Samsung Health Monitor și alte caracteristici ale seriei Galaxy Watch 4, vizitați: www.samsung.com/galaxy-watch4 pentru Galaxy Watch 4 și: www.samsung.com/galaxy-watch4-classic pentru Galaxy Watch 4 Classic.