Acasă Stiri Nintendo Switch – viitoarea consolă premium cu afișaj OLED Samsung

Nintendo Switch – viitoarea consolă premium cu afișaj OLED Samsung

Compania Nintendo intenționează să dezvăluie anul acesta un model de consolă de jocuri Nintendo Switch echipată cu un ecran mai mare. Noul model va avea un ecran Samsung OLED mai mare. Samsung Display va începe producția acestor ecrane de 7 inch (17,78 centimetri) în luna iunie.

Gigantul jocurilor își propune să propulseze Nintendo Switch împotriva Xbox și PS5. Nintendo intenționează să dezvăluie anul acesta o nouă consolă de jocuri Nintendo Switch. Echipată cu un ecran Samsung OLED mai mare, Nintendo speră că ecranul tactil mai mare va creștere cererea de console pentru perioada de sărbători de la sfârșitul anului.

Samsung Display va începe producția în masă de panouri OLED cu rezoluție de 7 inch, 720p încă din iunie. Obiectivul lunar inițial este de aproximativ milion de unități, au declarat surse Nintendo sub protecția anonimatului, citate de Bloomberg. Afișajele sunt programate pentru livrare spre Nintendo în jurul lunii iulie. Reprezentanții Nintendo și Samsung Display au refuzat să comenteze.

Nintendo Switch cu ecran OLED pentru a concura cu Xbox și PlayStation

Nintendo încearcă să susțină o gamă de switch-uri care continuă să se vândă bine împotriva Xbox și PlayStation. Datorită pandemiei și crizei de cipuri, rivalele Microsoft (Xbox) și Sony (PlayStation) s-au confruntat cu probleme în aprovizionare.

Comunitatea de jocuri a speculat online despre introducerea unui ecran OLED, dar Nintendo a declarat în februarie că nu intenționează să anunțe un nou Switch Nintendo „în curând”. Implicarea Samsung este cel mai puternic indiciu că Nintendo este serios în ceea ce privește actualizarea consolei de jocuri.

Ecranul OLED va consuma mai puțină baterie, va oferi un contrast mai mare și un timp de răspuns mai rapid. Pentru comparație, afișajul curent LCD al consolei Nintendo nu se ridică la acest nivel„. A spus Yoshio Tamura, cofondator al DSCC – Display Supply Chain Consultants.

Nintendo este o companie japoneză de electronice și jocuri video, cu sediul în Kyoto. A fost fondată pe 23 septembrie 1889 de către Fusajiro Yamauchi, ca o mică firmă producătoare de cărți de joc. Este una dintre cele mai valoroase companii din Japonia.

Nintendo a decis să utilizeze panouri OLED pentru noul model Nintendo Switch, o alternativă mai ieftină. Următorul model de consolă va veni, de asemenea, cu grafică 4K de înaltă definiție atunci când este asociată cu televizoarele.

De această afacere va beneficia și Samsung Display, deoarece prețurile pentru ecrane OLED au scăzut din cauza ofertei excesive. Câștigarea unui client precum Nintendo o ajută pe subsidiara Samsung să-și consolideze planurile de producție. La rândul său, Nintendo își asigură un partener valoros și un furnizor la un moment dat, Samsung fiind în top și pe piața semiconductorilor.

Stiri

Samsung va prezenta un afișaj S-foldable la SID Display Week 2021

SID Display Week 2021 are loc între 17 și 21 mai și va fi un eveniment complet virtual. SID Display Week 2021...

Samsung crede că „nu este niciodată prea devreme” pentru a explora 6G

Samsung a lansat o Carte Albă 6G unde spus că „nu este niciodată prea devreme să începem pregătirea pentru 6G”. Noile rețele...

Frigiderele Samsung au fost evaluate ca fiind „cele mai bune” în Europa

Frigiderele Samsung au fost clasate pe primul loc în evaluarea marilor reviste europene de profil din Germania, Suedia și Italia. Cea mai...

Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G a apărut Google Play Console

Samsung lucrează la lansarea unei noi serii de tablete: Samsung Galaxy Tab S7 Lite, cu o lansare destul de aproape. Cele două...

O nouă dovadă a existenței seriei Samsung Galaxy Note 21

Compania Samsung a declarat în urmă cu două luni că nu va lansa anul acesta seria Galaxy Note 21. Știrea nu a...

Ecranele OLED de pe Galaxy Book Pro certificate de SGS pentru jocuri

Samsung a lansat recent noi laptopuri din gama Galaxy Book Pro, iar aceatea au venit cu ecrane OLED. Acum, Samsung a dezvăluit...

Samsung colaborează la sistemul de operare Fuchsia de la Google

De ani de zile, Google dezvoltă în mod constant sistemul de operare Fuchsia, un posibil înlocuitor al actualului Android. Acum se pare...