Nintendo Switch – viitoarea consolă premium cu afișaj OLED Samsung

505
Switch Nintendo viitoarea consola premium cu afisaj OLED Samsung
Sursa Foto: Chona Kasinger/Bloomberg

Compania Nintendo intenționează să dezvăluie anul acesta un model de consolă de jocuri Nintendo Switch echipată cu un ecran mai mare. Noul model va avea un ecran Samsung OLED mai mare. Samsung Display va începe producția acestor ecrane de 7 inch (17,78 centimetri) în luna iunie.

Gigantul jocurilor își propune să propulseze Nintendo Switch împotriva Xbox și PS5. Nintendo intenționează să dezvăluie anul acesta o nouă consolă de jocuri Nintendo Switch. Echipată cu un ecran Samsung OLED mai mare, Nintendo speră că ecranul tactil mai mare va creștere cererea de console pentru perioada de sărbători de la sfârșitul anului.

Samsung Display va începe producția în masă de panouri OLED cu rezoluție de 7 inch, 720p încă din iunie. Obiectivul lunar inițial este de aproximativ milion de unități, au declarat surse Nintendo sub protecția anonimatului, citate de Bloomberg. Afișajele sunt programate pentru livrare spre Nintendo în jurul lunii iulie. Reprezentanții Nintendo și Samsung Display au refuzat să comenteze.

Nintendo Switch cu ecran OLED pentru a concura cu Xbox și PlayStation

Nintendo încearcă să susțină o gamă de switch-uri care continuă să se vândă bine împotriva Xbox și PlayStation. Datorită pandemiei și crizei de cipuri, rivalele Microsoft (Xbox) și Sony (PlayStation) s-au confruntat cu probleme în aprovizionare.

Comunitatea de jocuri a speculat online despre introducerea unui ecran OLED, dar Nintendo a declarat în februarie că nu intenționează să anunțe un nou Switch Nintendo „în curând”. Implicarea Samsung este cel mai puternic indiciu că Nintendo este serios în ceea ce privește actualizarea consolei de jocuri.

Ecranul OLED va consuma mai puțină baterie, va oferi un contrast mai mare și un timp de răspuns mai rapid. Pentru comparație, afișajul curent LCD al consolei Nintendo nu se ridică la acest nivel„. A spus Yoshio Tamura, cofondator al DSCC – Display Supply Chain Consultants.

Nintendo este o companie japoneză de electronice și jocuri video, cu sediul în Kyoto. A fost fondată pe 23 septembrie 1889 de către Fusajiro Yamauchi, ca o mică firmă producătoare de cărți de joc. Este una dintre cele mai valoroase companii din Japonia.

Nintendo a decis să utilizeze panouri OLED pentru noul model Nintendo Switch, o alternativă mai ieftină. Următorul model de consolă va veni, de asemenea, cu grafică 4K de înaltă definiție atunci când este asociată cu televizoarele.

De această afacere va beneficia și Samsung Display, deoarece prețurile pentru ecrane OLED au scăzut din cauza ofertei excesive. Câștigarea unui client precum Nintendo o ajută pe subsidiara Samsung să-și consolideze planurile de producție. La rândul său, Nintendo își asigură un partener valoros și un furnizor la un moment dat, Samsung fiind în top și pe piața semiconductorilor.