Conform DisplayMate, Note 9 are cel mai bun display de pe un smartphone

1502

Samsung Galaxy Note 9 are cel mai bun display din lume aflat vreodată pe un smartphone. Nu suportă nici un fel de comparație, potrivit site-ului specializat în testarea și analiza ecranelor, DisplayMate. Site-ul web a lăudat luminozitatea, acuratețea absolută a culorilor și contrastul extraordinar al ecranului AMOLED aflat pe ultimul venit în familia Note.

DisplayMate Technologies a finalizat evaluarea completă a afișajului Infinity Display aflat pe Galaxy Note 9, iar rezultatele sunt clare: „Nivelul de performanță și de excelență a afișajelor aflate pe smartphone-urile Samsung a crescut în fiecare an, iar Galaxy Note 9 a ridicat ștacheta foarte mult„. Site-ul de benchmarking a stabilit că Note 9 are cel mai bun afișaj din lume aflat pe un smartphone.

Anul trecut, DisplayMate a apreciat la superlativ afișajul aflat pe Galaxy Note 8 pentru că a avut o luminozitate mai mare cu 22% față de cel aflat pe Samsung Galaxy S8, oferind o luminozitate mai mare atunci când se utilizează setarea de auto-luminozitate. Ecranul AMOLED de 6,4 inch (2960×1440) aflat pe Note 9 s-a îmbunătățit și mai mult față de phablet-ul de anul trecut, oferind o luminozitate record cu 27% mai mare decât pe Note 8 și un contrast cu 32% mai mare în modul „luminozitate ridicată„, decât predecesorul său.

DisplayMate a lăudat, de asemenea, îmbunătățirea acurateței culorilor, spunând că telefonul a depășit toate înregistrările anterioare privind acuratețea absolută a culorilor. DisplayMate a comentat noul record, spunând că a fost „vizibil imposibil de distins de cel perfect” și „semnificativ mai bun” decât ecranul aflat pe Note 8. De fapt, DisplayMate a afirmat că acuratețea culorii este „cu certitudine mai bună” decât la ecranele aflate pe un televizor, laptop, tabletă și celelalte smartphone-uri existente.

DisplayMate este un standard  american pentru calibrarea, testarea, evaluarea și compararea tuturor tipurilor de afișaje, monitoare, afișaje mobile, televizoare și toate tehnologiile de afișare, LCD, OLED, 3D, LED, LCoS, Plasmă. DisplayMate este utilizat de sute de publicații pentru teste și recenzii și de cei mai importanți producători de afișaje.

Pe lângă faptul că oferă o luminozitate sporită, afișajul lui Note 9 oferă o eficiență energetică îmbunătățită. Evaluarea DisplayMate a inclus, de asemenea, o măsurare a consumului mediu de energie al afișajului atunci când este prezentată o gamă largă de conținut pe ecran. Note 9 a consumat doar 1,1 wați de putere, ceea ce îl face cu 8% mai eficient energetic decât ecranul lui Galaxy Note 8.

Ca o concluzie finală de la DisplayMate: Galaxy Note 9 este „cel mai inovator și performant afișaj smartphone pe care l-am testat vreodată în laborator! Note 9 a depășit toate performațele de până acum în toate categoriile de testare și măsurare ale DisplayMate Technologies – este al doilea afișaj testat care a obținut All Green în toate categoriile – Galaxy S9 a fost primul„.

Că telefoanele Samsung au cele mai bune afișaje nu este chiar atât de surprinzător. Ceea ce este cu adevărat uimitor este că ele se îmbunătățesc într-un ritm constant, în ciuda faptului că sunt deja cu mult în fața tuturor celorlalți competitori din industria telefoniei mobile.

SURSĂAndroidauthority