Galaxy Note 9 funcționează cu DeX Pad și DeX Station

3153
Samsung a lansat Galaxy Note 9 cu o nouă versiune a sistemului său DeX. Simultan cu Galaxy S8, Samsung a lansat prima sa stație DeX, în anul 2017. DeX reprezintă Desktop eXtension și se referă la un spațiul de lucru mai mare și la un mediul de lucru care apar când conectați dispozitivul la un ecran extern cu docul. Stația DeX a primit un succesor la începutul acestui an în DeX Pad, care și-a făcut apariția cu duo-ul Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+. Acum odată cu apariția lui Galaxy Note 9, sistemul de conectare la un desktop a fost substanțial reînnoit. Dar asta nu înseamnă că modelul vechi de DeX Station este inutil. De asemenea, puteți utiliza fără probleme phabletul Galaxy Note 9 cu stația DeX sau cu DeX Pad. Deci, dacă dețineți deja unul dintre cele două docuri, nu este necesar să achiziționați un nou cablu DeX sau adaptor pentru Galaxy Note 9. Sună logic, dar este întotdeauna o problemă de așteptare pentru a vedea în ce măsură telefoanele noi sunt compatibile cu accesoriile mai vechi. Experții în materie de la site-ul SamMobile au stabilit că Galaxy Note 9 funcționează bine în acest caz cu ambele DeX-uri. Mergând pe același raționament, asta înseamnă ca puteți folosi DeX Station pe Note 9 dar și pe noua tabletă Samsung Galaxy Tab S4. Dar, pentru a utiliza un Samsung Galaxy S8, Galaxy S9/S9+ sau Note 8 în modul desktop, aveți nevoie de un DeX Pad sau de un DeX Station? Cele două funcționează cu ambele dispozitive? Dacă sperați așa ceva veți fi dezamăgiți. Sunt șanse mici ca Galaxy S8, S9 și Note 8 să poată fi folosite ulterior doar cu un cablu pentru a lucra în modul DeX.

Samsung DeX este o stație de andocare, împreună cu un mouse și o tastatură, poate fi utilizată foarte ușor pentru o experiență completă de desktop cu un smartphone Galaxy S9 / S9+, Galaxy S8 / S8+ și Galaxy Note 8. Este de dimensiuni mici, are două porturi USB pentru mouse și tastatură, un port HDMI pentru a se conecta la un monitor.

O funcție importantă a stației DeX este răcirea. Pentru a menține modelele anterioare Galaxy la temperatura optimă în timpul utilizării în modul desktop, stația și placa au ventilatoare proprii, pentru ca smartphone-ul folosit să nu se încălzească. Datorită funcționării mai intense în modul desktop, smartphone-urile se încălzesc peste limită și este nevoie de o răcire. Galaxy Note 9 este primul smartphone cu un sistem intern cu tuburi de răcire. Presupunem că acest lucru este suficient pentru a menține dispozitivul destul de rece când este folosit în sistem desktop. Și pentru că alte telefoane Galaxy, este vorba de cele amintite mai sus, nu au acest nou sistem de răcire, este necesară încă utilizarea unui sistem de andocare cu ventilator. O eventuală actualizare a software-ului pentru ele nu este suficientă pentru a utiliza DeX fără o stație de andocare.
SURSĂGalaxyClub