Samsung aduce One UI 2.1 la Galaxy S10 și S9, Glaxy Note 10 și Note 9

826
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Noua serie Galaxy S20 de la Samsung este echipată cu interfața One UI 2.1. Această versiune va ajunge și la seria Galaxy S10, Galaxy S9, Note 10 și Note 9 mai târziu în acest an. Informația provine de colegii noștri de la GalaxyClub care citează surse Samsung.

Samsung a lansat recent actualizările de software cu Android 10 pentru Galaxy S10, Galaxy S9, Note 10 și Note 9. Cu toate acestea, pe toate aceste dispozitive Android 10 vine însoțit de versiunea Samsung One UI 2.0. Ultimele modele de ultimă generație, precum seria Galaxy S20 și Galaxy Z Flip, au fost lansate cu One UI 2.1. Conform noilor informații această „exclusivitate” nu va mai dura mult timp.

Actualizare Samsung One UI 2.1 pentru Galaxy S10, S9, Note 10 și 9

Pe forumul Samsung Members din Coreea de Sud, gigantul tech a anunțat că intenționează o actualizare One UI 2.1 pentru modelele de top anterioare. Cel puțin, așa scrie un moderator de la Samsung Members care aparent știe planurile companiei. Evident, nu este dat un program clar, un desfășurător, așa că așteptăm actualizarea „mai târziu în acest an (în primăvară)”. Se poate intui de aici că seria Galaxy S10 și Note 10 vor primi noua versiune mai devreme decât Galaxy S9 și Samsung Galaxy Note 9.

Nu este rău că Samsung aduce cea mai recentă versiune a interfeței la toate dispozitivele recente de top. Dar, trebuie să știți că diferențele dintre Samsung One UI 2.0 și One UI 2.1 sunt foarte mici. Funcția principală – rata de reîmprospătare a ecranului de 120Hz – nu va veni cu noua interfață la aceste modele. Acestea nu au hardware-ul necesar pentru această funcție. Există însă un alt gadget util pe care îl vor primi: Partajarea rapidă – Quick sharing.

One UI este o interfață software dezvoltată de Samsung pentru dispozitivele Android mai noi. One UI a fost lansat în 2018 alături de seria Galaxy S10, Galaxy Buds și Galaxy Fold. One UI a fost conceput pentru a face hardware-ul și software-ul Samsung „să lucreze împreună în armonie perfectă”.

Nu sunt informații dacă One UI 2.1 va ajunge la alte telefoane Samsung

Cu o actualizare One UI 2.1, Samsung este preocupat în principal de adăugarea noii sale funcții de partajare rapidă, care este deja pe seria Galaxy S20. Cu Partajarea rapidă, puteți trimite fișiere pe dispozitivele din apropiere fără niciun fel de dificultăți. Acest lucru funcționează destul de bine, dar va fi și de mai mare folos atunci când mai multe telefoane Galaxy vor avea această funcție.

Cu o actualizare la noua versiune pentru Galaxy S10, Samsung Galaxy S9 și Note 10, Note 9, aceste smartphone-uri vor fi mult mai funcționale. Momentan nu sunt informații dacă noua interfață Samsung One UI 2.1 va ajunge și la unele smartphone-uri mid-range. Cel mai probabil se va întâmpla acest lucru anul acesta.