Totul despre Samsung One UI 2.5: caracteristici și telefoane eligibile

1111
Sursa Foto: androidauthority.com

O interfață de utilizare Samsung pe baza sistemului de operare Android a fost recent lansată pe mai multe smartphone-uri. Samsung a început deja lucrul și la One UI 3.0, bazată pe Android 11. Dar One UI 2.5 este cel mai recent software Samsung care a debutat cu seria Galaxy Note 20. Este încă bazat pe Android 10 și iterațiile One UI 2.0 și One UI 2.1 care au venit înainte. Cu toate acestea, noua actualizare este una puternică și vine cu o serie întreagă de noi funcții.

Mai jos, vă prezentăm toate noile caracteristici Samsung One UI 2.5, având în vedere că noua interfață este lansată pe tot mai multe dispozitive. Am inclus, de asemenea, o listă de actualizări la sfârșitul articolului, astfel încât să poți afla când telefonul tău Samsung va primi One UI 2.5.

Caracteristici Samsung One UI 2.5

Una dintre cele mai semnificative caracteristici noi ale One UI 2.5 este suportul Wireless DeX. Funcția vă permite să reflectați ecranul telefonului pe un televizor acceptat și să îl utilizați ca touchpad pentru a controla televizorul cu degetele. Este o caracteristică cerută de fanii Samsung încă de când a fost lansat Samsung DeX. Conform Android Authority, puteți accesa această caracteristică atingând pictograma Samsung DeX din panoul rapid.

Samsung spune că modul Wireless DeX funcționează cel mai bine cu propriile televizoare lansate în 2019 sau mai târziu. Cu toate acestea, îl puteți folosi și cu alte televizoare inteligente dacă acestea acceptă oglindirea telefonului. Pentru a controla intrările de pe ecranul televizorului, puteți glisa în sus cu trei degete pentru a vedea aplicațiile deschise recent, glisați în jos pentru a reveni la ecranul de pornire sau glisați la stânga sau la dreapta pentru a comuta între aplicații. De asemenea, primiți câteva opțiuni de mărire a ecranului și dimensiunea fontului pentru a permite personalizări pentru diferite dimensiuni de afișare.

Samsung DeX a fost lansat cu smartphone-urile Galaxy S8 și Galaxy S8+. Samsung DeX le permite utilizatorilor să conecteze dispozitivele Galaxy la un display extern, tastatură și mouse pentru a utiliza aplicațiile telefonului într-un mediu de tip desktop.

Conectivitate Wi-Fi mai inteligentă

Interfața Samsung One UI 2.5 aduce, de asemenea, unele funcții inteligente de conectivitate. Acum veți primi alerte pentru calitatea conexiunilor Wi-Fi de la routerele Wi-Fi din apropiere. Informațiile vor apărea ca Foarte rapid, Rapid, Normal sau Lent.

De asemenea, aveți posibilitatea de a partaja parole Wi-Fi cu dispozitivele Galaxy din apropiere care se află în lista dvs. de contacte. Deci, dacă încercați să vă conectați la o rețea Wi-Fi, puteți solicita parola de la un utilizator Galaxy din apropiere care este deja conectat la aceasta. Butonul de solicitare a parolei va apărea pe ecranul de introducere a parolei Wi-Fi.

Caracteristici noi ale camerei cu Samsung One UI 2.5

În departamentul camere, interfața Samsung One UI 2.5 aduce mai multe îmbunătățiri modului Pro Video. Când sunteți în modul video Pro, veți vedea acum un buton în colțul din dreapta sus pentru a înregistra rapid videoclipuri Full HD la 30 fps. Acest buton poate fi configurat și pentru a înregistra videoclipuri 4K la 60 fps. De asemenea, primiți un buton pentru a schimba zona de focalizare automată de la centru la focalizare multiplă.

Pe lângă aceste noi opțiuni, acum modul Pro Video vă oferă și posibilitatea de a controla direcția microfonului smartphone-ului dvs. Puteți prelua sunete specifice în timp ce înregistrați videoclipuri selectând opțiunile de sunet din direcție frontal, spate sau Omni. Când este asociat cu Galaxy Buds, puteți utiliza căștile ca un microfon lavalier pro-stil pentru a minimiza zgomotul de fundal și a înregistra sunet de calitate mai bună.

În altă parte, aveți acum opțiunea de a înregistra imagini într-un raport de aspect mai larg de 21: 9 în orice mod video. Videoclipurile înregistrate în acest raport de aspect sunt concepute pentru a umple întregul ecran al telefonului, fără a lăsa bare negre pe lateral.

Îmbunătățiri ale tastaturii Samsung

Cu Samsung One UI 2.5, veți obține câteva îmbunătățiri ale tastaturii native de pe telefonul dvs. Samsung. Acum aveți o nouă opțiune YouTube în setările tastaturii – meniul cu trei puncte din extrema dreaptă. Interfața Samsung One UI 2.1 nu avea această opțiune.

Atingând noua comandă rapidă YouTube în setările tastaturii Samsung, veți putea naviga rapid la videoclipurile populare și chiar puteți căuta un videoclip din aplicația în care utilizați tastatura. Deci, dacă trimiteți mesaje la cineva, nu trebuie să părăsiți aplicația respectivă și să deschideți YouTube pentru a căuta un videoclip. O puteți căuta pur și simplu de la tastatură și o puteți partaja în chat.

Opțiuni noi în Mesaje și noi gesturi de navigare

Aplicația implicită de mesagerie Samsung primește, de asemenea, câteva trucuri noi datorită One UI 2.5. Acum puteți adăuga, elimina și redenumi categoriile de mesaje. Există, de asemenea, o nouă funcție care vă permite să trimiteți mesaje SOS de partajare a locației la fiecare 30 de minute timp de 24 de ore către un contact la alegere.

Gesturi de navigare cu lansatoare terțe. De asemenea, dacă aveți un lansator terță parte, cum ar fi lansatorul Nova, lansatorul de acțiuni sau orice alt dispozitiv de pe telefonul dvs. Galaxy, veți putea folosi gesturile de navigare pe ecran complet ale Android 10 cu acestea după actualizarea One UI 2.5.

Samsung One UI 2.5 și lista telefoanele eligibile

One UI 2.5 este disponibilă în prezent pe seria Note 20, seria Galaxy Note 10, seria S20 și Z Flip. Actualizarea actuală ocupă un spațiu de aproximativ 1 GB, în funcție de telefonul pe care îl utilizați. De asemenea, oferă unele îmbunătățiri ale stabilității dispozitivului, precum și remedieri de erori. Samsung a anunțat că One UI 2.5 se va îndrepta către o serie de dispozitive Galaxy, inclusiv câteva telefoane emblematice mai vechi. Puteți vedea lista completă a telefoanelor Samsung care vor obține actualizarea mai jos:

  • Seria Samsung Galaxy S20
  • Seria Samsung Galaxy Note 20
  • Seria Galaxy S10, inclusiv Galaxy S10e și Galaxy S10 Lite
  • Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+
  • Seria Galaxy Note 10, inclusiv modelele Galaxy Note 10 Lite și 5G
  • Samsung Galaxy Note 9
  • Galaxy Z Flip și Galaxy Z Flip 5G
  • Toate modelele Samsung Galaxy Fold

Samsung nu a confirmat actualizarea One UI 2.5 pentru niciunul dintre telefoanele sale din seria Galaxy A sau Galaxy M. Cu toate acestea, actualizarea ar putea ajunge în cele din urmă și la telefoanele de ultimă generație din aceste serii. Samsung pur și simplu nu a făcut nicio promisiune în acest sens momentan.