Oppo și Vivo vor primi ecrane pliabile de la Samsung Display

496
Oppo si Vivo vor primi ecrane pliabile de la Samsung Display
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung Display lucrează de ceva timp la ecrane pliabile și, la fel ca ecranele clasice, le face foarte bine. Acest lucru a permis diviziei mobile Samsung să fie prima care a lansat un smartphone pliabil în 2019, Galaxy Fold. Ulterior Samsung Display a lansat și afișaje pliabile din sticlă ultra-subțire care au fost utilizate pentru Galaxy Z Flip și Samsung Galaxy Z Fold 2. Acum Oppo și Vivo vor ecrane pliabile de la Samsung Display!

Aceste ecrane pliabile nu au fost furnizate până acum niciunei alte companii, dar situația s-ar putea schimba în curând. Potrivit presei sud-coreene, preluată de SamMobile, Samsung Display va începe să furnizeze panouri pliabile producătorilor chinezi de smartphone-uri. Aceștia au apelat și la companii din China, cum ar fi BOE și CSOT. Numai că ecranele produse de aceste două companii nu sunt la nivelul dorit de Opo și Vivo.

Oppo și Vivo vor folosi ecranele pliabile Samsung

Samsung câștigă foarte mulți bani în fiecare an din vânzarea de componente. Multe din telefoanele de pe piață au ceva la interior produs de Samsung. Așadar, nu este surprinzător să auzim că acum va furniza ecrane pliabile și altor producători, cum sunt Oppo și Vivo. Conform informațiilor din Coreea, Samsung va începe să furnizeze panouri pliabile producătorilor chinezi de smartphone-uri începând cu al treilea trimestru al acestui an.

Compania Samsung Display are planificat să producă și să livreze peste un milion de panouri pliabile în acest an. Aceasta înseamnă că vom primi numeroase smartphone-uri pliabile diferite până la sfârșitul lui 2020. Se spune că Samsung lucrează activ cu producătorii din China pentru a le furniza aceste panouri.

China, oficial Republica Populară Chineză, este cea mai populată țară din lume, cu o populație de aproximativ 1.406.330.000 de locuitori (ianuarie 2021). Are 17,6% din populația lumii. Cu ~9.640.011 km² este a treia țară cu cea mai mare suprafață, după Rusia și Canada.

Aceasta va fi prima dată când aceste panouri pliabile sunt utilizate de o altă companie decât Samsung Electronics. Oppo și Vivo vor folosi aceste panouri pentru smartphone-urile lor pliabile, care urmează să fie lansate la sfârșitul acestui an.

Samsung Display va continua să furnizeze afișaje pliabile și pentru Samsung. Sunt informații că gigantul-tech va lansa patru telefoane pliabile în acest an. Așteptăm succesorii lui Samsung Galaxy Z Flip și Samsung Galaxy Z Fold. Pe lângă aceste modele vom mai primi și câte unul Lite sau FE pentru Flip și pentru Fold.