Samsung a lansat patch-ul de securitate din aprilie pentru seria Galaxy S8

620
Samsung a lansat patch de securitate din aprilie 2021 pentru Galaxy S8
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung a fost primul producător de dispozitive Android care a lansat patch-ul de securitate din aprilie 2021. Compania a lansat deja cea mai recentă actualizare de securitate pentru o grămadă de smartphone-uri și tablete Galaxy. Acum, smartphone-urile emblematice Samsung din seria Galaxy S8 au început să primească noul patch de securitate.

Gigantul sud-coreean a lansat vineri patch-ul de securitate din aprilie 2021 pentru Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+ în Coreea. Noua actualizare pentru seria Galaxy S8 poartă versiunea de firmware G950NKSU5DUD1. În același timp, actualizarea de securitate pentru Samsung Galaxy S8+ are versiunea de firmware G955NKSU5DUD1.

Actualizarea de securitate din aprilie pentru seria Galaxy S8

Noua actualizare software pentru Galaxy S8 și S8+ include diferite remedieri de la Samsung pentru 21 de expuneri și vulnerabilități. Au fost rezolvate și unele probleme de Google pentru 30 de vulnerabilități severe (sau critice), conform SamMobile. În ciuda vechimii modelelor din seria Galaxy S8, nu există plângeri cu privire la suportul software oferit de producător. Flagship-urile din 2017, după primirea Android 9 Pie, continuă să primească patch-uri de securitate trimestriale.

Actualizările pentru Galaxy S8 și Galaxy S8+ sunt lansate pentru versiunile blocate în rețelele operatorilor de telefonie mobilă. Cu toate acestea, ne așteptăm ca Samsung să lanseze actualizările și pentru variantele deblocate ale seriei Galaxy S8. În zilele următoare actualizarea de securitate pentru modelele Galaxy S8 va fi lansată și pe celelalte piețe internaționale. Dacă sunteți un utilizator de Galaxy S8 sau S8+ veți primi o notificare că patch-ul de securitate este disponibil. Puteți verifica actualizarea navigând la Setări » Actualizare software și apoi atingând Descărcare și instalare.

Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+ au batut toate recordurile de precomenzi din Coreea. Mai mult de 720.000 de smartphone-uri au rezervate într-o săptămână după lansare, o creștere semnificativă de la 100.000 de bucăți pentru Galaxy S7.

Seria Galaxy S8 a fost lansată la începutul anului 2017 cu sistemul de operare Android 7.0 Nougat. De-a lungul anilor, cele două smartphone-uri au primit două actualizări majore ale sistemului de operare Android. Au primit Android 8.0 Oreo și apoi Android 9.0 Pie (cu One UI). În acest moment, telefoanele sunt programate trimestrial pentru actualizări de securitate. În orice moment Samsung le-ar putea muta la un program bianual de actualizare, deoarece a trecut mai bine de patru ani de la lansarea lor.