Pixel Fold va folosi un nou ecran Samsung OLED, nu va fi pe Fold 5

211
Pixel Fold va folosi un nou ecran Samsung OLED
Sursa foto: via phonearena.com

Potrivit site-ul tehnic sud-coreean The Elec, ecranul pentru viitorul telefon pliabil Google Pixel Fold vine de la Samsung Display. Informația susține că primul Pixel pliabil va avea setul de materiale de afișare Samsung M13. Dacă acest lucru se dovedește a fi adevărat, Pixel Fold va fi primul care va folosi această tehnologie Samsung OLED.

În mod surprinzător, Samsung plănuiește să folosească ecrane OLED M12 pentru Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5. Acesta este același material folosit cu Galaxy Z Fold 4, iar Apple îl va folosi pe toate cele patru modele de iPhone 15. Anul trecut, cele două modele de top ale seriei iPhone 14 Pro au aplicat cel mai recent set de materiale M12, totuși, M11 a fost lansat în ambele modele low-end. Dincolo de Samsung OLED M13, Samsung Display lucrează la un set de materiale M14 pentru Apple. Această tehnologie ar putea fi aplicată seriei iPhone 16 care urmează să fie lansată anul viitor.

Un nou ecran Samsung OLED va fi folosit de pliabilul Google Pixel Fold

Potrivit PhoneArena, TheElec nu menționează în ce moduri M13 este superior lui M12, dar se crede că este un upgrade. După cum a menționat Patently Apple, „Setul de materiale OLED constă dintr-un strat emițător de lumină și un strat comun, cum ar fi dopant (corp emițător de lumină), gazdă (stratul emițător de lumină) și prim (stratul auxiliar) de pixeli individuali de roșu (R), verde (G) și albastru (B).”

Samsung lucrează și la materiale de afișare M14 care vor fi folosite pentru seria iPhone 16 de anul viitor. Apple a folosit același set de materiale OLED folosit pe telefoanele Samsung Galaxy, începând cu linia iPhone 11 încă din 2019. Primele două modele de iPhone care au echipat cu ecrane OLED, seria iPhone X și iPhone XS, au folosit propriul set de materiale LT al Apple.

Apple iPhone XS folosește procesorul Apple A12 Bionic și sistemul de operare iOS 12. Este evaluat la IP68 pentru rezistența la praf și apă. Apple a efectuat teste în diferite lichide, inclusiv apă clorată, apă sărată, ceai, vin, bere și sucuri.

Pixel Fold va avea un ecran extern de 5,8 inch (14,73 cm) cu o rezoluție de 1080 x 1900. „Afișajul de dimensiunea unei tablete” intern ar putea fi de 7,6 inch (19,30 cm). Ecranul are o rezoluție de 1840 × 2208 și o rată de reîmprospătare de 120Hz. Spre deosebire de afișajul orientat spre portret găsit în interior la Galaxy Z Fold 4, ecranul lui Pixel Fold va fi mai orientat pe peisaj. Dispozitivul va fi alimentat de același procesor Tensor 2 aflat în Pixel 7 și Pixel 7 Pro.

Pixel Fold ar putea fi prezentat la conferința pentru dezvoltatori Google I/O care va avea loc pe 10 mai. Dispozitivul ar urma să fie lansat în a doua jumătate a acestui an. Potrivit informațiilor, telefonul ar costa între 1.300 și 1.500$. Acest preț l-ar face mai ieftin decât Samsung Galaxy Z Fold 4.