Viitoarele telefoane pliabile Samsung cu sticlă UTG+ și DragonGlass

356
Viitoarele telefoane pliabile Samsung cu sticla UTG si DragonGlass
Sursa Foto: letsgodigital.org

În ultima perioadă am aflat foarte multe informații despre Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Ambele smartphone-uri pliabile de la Samsung sunt așteptate în această vară. Când credeam că știm totul despre ele, apar noi posibilități de dotare pentru viitoarele telefoane pliabile Samsung. Samsung Display a brevetat patru mărci comerciale pentru smartphone-urile pliabile Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3: UTG 2.0, S-UTG, UTG+ și DragonGlass.

Cu ceva timp în urmă, am scris despre patru mărci comerciale pentru care producătorul sud-coreean a solicitat Armor Frame, Armor Skin, Armor Layer și Pro-Shield. Toate aceste mărci comerciale par a fi legate de pliabilele Samsung așteptate. Cu toate acestea, Samsung Display a brevetat încă patru denumiri, toate par să se refere la ecranul flexibil de pe viitorul Flip și Fold. Este vorba despre UTG+ și DragonGlass, dar și despre UTG 2.0 și S-UTG.

Sticlă UTG+ și DragonGlass pe viitoarele Flip-uri și Fold-uri

La 10 mai 2021, Samsung Display a depus patru mărci comerciale cu sigla corespunzătoare la Oficiul de Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene (EUIPO). Acestea sunt denumirile: UTG 2.0, S-UTG, UTG+ și DragonGlass. Conform LetsGoDigital, descrierea se referă la „afișaj pentru smartphone-uri” pentru toate cele patru mărci comerciale.

Au fost informații, am scris și noi că Samsung dorește să consolideze ecranul „UltraThin Glass” (UTG), care și-a făcut debutul în Samsung Galaxy Z Flip, pentru următoarea sa generație de telefoane pliabile. Acum că Samsung a rezervat numele DragonGlass, UTG+, UTG 2.0 și S-UTG, aceste informații au fost confirmate.

Dragon sau balaur este o creatură mitică din povești, legende și basme din multe culturi. Până în vremurile moderne a fost considerat ca un animal cu adevărat existent. În Asia de Est dragonul este și un simbol al fertilității și puterii imperiale.

Deocamdată nu este clar ce diferențe există între UTG 2.0, UTG+ și S-UTG. Este posibil ca varianta UTG 2.0 să fie utilizată cu Samsung Z Flip 3. Pentru Galaxy Z Fold 3, de exemplu, ar putea fi utilizată o altă variantă și mai puternică, care ar fi numită apoi UTG+ sau S-UTG. Rămâne de văzut ce înseamnă „S-UTG”. Ne gândim la „Strong” sau „Super”, dar s-ar putea referi și la S Pen.

S Pen pare să fie un motiv important pentru Samsung pentru a face afișajul UTG existent mai puternic. Se așteaptă ca Galaxy Z Fold 3 să fie primul telefon pliabil care să fie compatibil cu renumitul stiloul Samsung. Cu toate acestea, sticla subțire este relativ ușor de deteriorat cu un stylus, ecranul UTG reînnoit ar trebui să ofere o soluție pentru acest lucru. Și pe Samsung Galaxy Z Fold 2 există tot sticlă UTG, dar cu Fold 3 Samsung vrea să o facă și mai rezistentă.

Z Fold 3 și Z Flip 3 lansate la sfârșitul lui august

Numele „DragonGlass” se referă tot la o sticlă mai rezistentă, poate fi un strat suplimentar aplicat pe ecran. Cu Samsung Galaxy Z Flip s-a aplicat un strat protector de plastic peste sticla ultra-subțire. Cu toate acestea, acest strat de plastic este relativ sensibil la zgârieturi, neagă oarecum avantajele UTG rezistent la zgârieturi. Este posibil ca Samsung DragonGlass să rezolve această problemă. Vom vedea dacă Samsung va folosi UTG+ și DragonGlass pe același model sau alte combinații.

În următoarele săptămâni, vor fi cunoscute, fără îndoială, mai multe detalii despre noile pliabile Samsung. Un eveniment Galaxy Unpacked va fi organizat la sfârșitul lunii august, unde sunt așteptate Z Flip 3 și Fold 3.

SURSĂLetsgoDigital