Pliabilele Samsung se vor confrunta cu o concurență acerbă în 2021

617
Pliabilele Samsung se vor confrunta cu o concurenta acerba in 2021
Sursa Foto: androidauthority.com

Știm deja din mai multe informații că anul acesta vor apărea pe piață multe telefoane pliabile. Vor lansa astfel de telefoane Google, Vivo, Xiaomi și alte companii mai târziu în acest an. Dispozitivele vor avea sticlă UTG, iar ecranele vor fi furnizate de Samsung Display, în cea mai mare parte, dar și de BOE sau CSOT.

Potrivit unei noi informații din Coreea de Sud, Samsung va avea o concurență acerbă pe piața pliabilelor. Mai multe telefoane pliabile viitoare de la diverse companii vor încerca să încurce ofertele Samsung. Gigantul tech va lansa în 11 august pe Galaxy Z Fold 3 și pe Galaxy Z Flip 3. Informațiile obținute de site-ul tehnic sud-coreean The Elec sugerează că mai mulți producători chinezi și Google vor lansa telefoane pliabile la sfârșitul acestui an cu ecran din sticlă ultra-subțire (UTG).

Concurență mare pe piața pliabilă pentru Samsung

Recent au apărut noi detalii cu privire la pliabilul Honor. Dispozitivul, denumit Magic Fold, este setat să fie lansat cu un afișaj interior de 8,03 inch (20,40 centimetri) furnizat de BOE, dar cu o sticlă pliabilă furnizată de Samsung Display. Honor Magic Fold va avea și un ecran exterior de 6,45 inch (16,38 cm), conform Android Authority.

Xiaomi va lansa, de asemenea, un nou telefon pliabil. Se spune că succesorul lui Mi Mix Fold al Xiaomi va avea un afișaj de 8,01 inch (20,35 centimetri) tot cu UTG furnizat de Samsung Display. Poate include, de asemenea, un ecran extern de 6,52 inch (16,56 cm) furnizat de CSOT. Xiaomi MI Fold se lansează „în decursul anului”, conform informațiilor anterioare provenite din China. Dimensiunile afișajelor sugerează că telefonul nu va fi în genul lui Samsung Galaxy Z Flip, așa cum se credea inițial, ci mai degrabă un pliant în stil tabletă.

Honor este un brand chinezesc fondat în 2013 și deținut de Shenzhen Zhixin New Information Technology Co., Ltd. A fost deținut anterior de Huawei Technologies. Honor oferă telefoane, tablete, notebook-uri și articole portabile.

Compania chineză Vivo vrea să concureze și ea cu Samsung pe piața telefoanelor pliabile. Vivo are intenția să lanseze un smartphone pliabil în trimestrul IV 2021 și respectiv în 2022. Dispozitivul Vivo va avea un ecran de 8 inch (20,32 cm) cu acoperire din sticlă ultra-subțire (UTG). Ecranul exterior al pliabilului Vivo va avea o diagonală de 6,5 inch (16,51 centimetri), conform informațiilor anterioare.

Google și Oppo vor lansa și ele telefoane pliabile

Dispozitivul Oppo va fi mai mic, având un ecran pliant de 7,1 inch (18,03 cm) și un ecran exterior de 5,45 inch (13,84 cm). Se credea că dispozitivul poartă un afișaj principal de 7,7 inch cu un ecran extern mai mic. Desigur, nu este de neimaginat că Oppo ar putea lansa mai multe telefoane pliabile în 2022.

În cele din urmă, telefonul pliabil Google este așteptat și el pe piață în 2021. Dispozitivul va avea un ecran pliabil de 7,6 inch (19,30 cm) cu ecran produs de Samsung Display. Informațiile de până acum nu menționează niciun afișaj exterior, deci nu este clar ce planifică Google cu dispozitivul său.

Samsung va fi prima firmă care va lansa telefoane pliabile de a doua și a treia generație. Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Z Flip vor primi ca urmași pe Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 în 11 august.