Poliția Federală din Germania folosește Samsung Galaxy S10 EE

824
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Poliția Federală este primul serviciu de securitate din Germania care utilizează Samsung Galaxy S10 Enterprise Edition (EE) pe scară largă. Dezvoltarea a aproximativ 1.000 de smartphone-uri pentru comunicare securizată a fost finalizată cu succes în septembrie. Platforma de securitate Samsung Knox și aplicația SecuSUITE a Secusmart permit ofițerilor să preia și să proceseze informațiile clasificate folosind cele mai noi smartphone-uri Samsung.

Smartphone-urile Samsung Galaxy A8 EE cu interfață NFC aprobată sunt utilizate în stațiile feroviare și zonele de frontieră. Samsung Galaxy S10 EE și Samsung Galaxy A8 EE au fost recent expuse și la Centrul Expozițional Nürnberg din 8 până în 10 octombrie. Aici a avut loc Târgul de securitate IT, este cel mai mare târg de securitate IT din lume, conform NewsSamsung.

Poliția Federală folosește Samsung Galaxy S10 Enterprise Edition

Autoritățile de securitate clasifică informațiile sensibile în funcție de conținutul lor. Nivelul de securitate este însoțit de cerințe specifice de securitate pentru păstrarea și difuzarea informațiilor, astfel încât numai persoanele autorizate să aibă acces la acestea. Smartphone-urile Samsung sunt acum utilizate pentru transmiterea și procesarea informațiilor clasificate de Poliția Federală din Germania. Doar ofițerii autorizați utilizează aceste informații pentru a prelua, edita și transmite aceste informații în telefoanele Galaxy S10 Enterprise Edition.

Dezvoltarea echipamentelor aprobate de Oficiul Federal pentru Securitatea Informațiilor a fost finalizată cu succes în septembrie 2019. Cea mai recentă generație de aproximativ 1.000 de smartphone-uri Samsung este utilizată de ofițeri pentru a prelua e-mailuri, a accesa contactele și a procesa și transmite informații digitale. „Suntem un pionier atunci când vine vorba de utilizarea și înființarea de aplicații moderne de comunicare mobilă în agențiile de securitate”. A spus directorul poliției, Michael Jokisch, consultant în operațiuni IT la Poliția Federală. „Trebuie să gestionăm un echilibru între funcționarea serviciului și asigurarea nivelului de secret. Lucrând împreună și oferind platforma tehnică potrivită, Samsung ne ajută să facem acest lucru„.

VS – Verschlusssachen sau informații clasificate. Sunt clasificate în funcție de nevoia lor de protecție în următoarele niveluri de secrete: Top Secret, Secret, Confidențial și doar pentru Servicii. Sunt marcate în general cu ștampilă roșie, albastră, neagră sau imprimeu în antet și subsol. Au acces la ele doar persoane autorizate.

Aplicația SecuSUITE a fost aprobată de Oficiul Federal pentru Securitatea Informațiilor. SecuSUITE a fost dezvoltată de Secusmart, un furnizor de soluții de comunicații mobile sigure, în combinație cu Samsung Knox și oferă acces la informații VS. SecuSUITE pentru dispozitive mobile oferă protecție împotriva intrușilor, malware și alte amenințări prin mecanisme de apărare și securitate succesive.

Knox Configure și Knox E-FOTA pentru controlul telefoanelor Enterprise Edition

În plus, Samsung oferă actualizări periodice de securitate pentru Samsung Galaxy S10 Enterprise Edition pe o perioadă de patru ani de la lansarea produsului. Pachetul de servicii include, de asemenea, Knox Configure și Knox E-FOTA. Acestea sunt utilizate pentru preconfigurarea, controlul și actualizarea flotei mobile.

Pe lângă smartphone-urile Galaxy S10 Enterprise Edition, 3.500 de dispozitive Galaxy A8 EE sunt utilizate în prezent la Poliția Federală. Numărul este de așteptat să crească la aproximativ 10.000 în următorii doi ani. Poliția folosește, printre altele, aceste smartphone-uri pentru operațiunile lor în zonele de frontieră și în stațiile de cale ferată.

Datorită aplicațiilor special dezvoltate pentru Poliția Federală și a unei interfețe NFC aprobate pentru autoritățile de securitate, funcționarii publici pot verifica autenticitatea diferitelor documente prin intermediul terminalelor. Pentru aceasta, NFC citește cip-ul din cartea de identitate sau în pașaport, iar datele semnate digital sunt verificate pentru autenticitate. Pe lângă această verificare a autenticității dovezii de identitate, se face imediat și o comparație automată cu lista persoanelor cu probleme.

În viitor mai multe funcții suplimentare de verificare a identității vor fi adăugate la telefoanele Galaxy A8 EE. Utilizarea de soluții mobile la Poliția Federală din Germania servește ca un model. Mai multe servicii de poliție din alte state doresc să-și echipeze funcționarii în următorii ani cu smartphone-uri și tablete Samsung.