75 de premii iF Design Awards 2024 primite de Samsung

135
iF Design Awards 2024
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat că a primit un total de 75 de premii la International Forum iF Design Awards 2024. iF Design Awards este un prestigios concurs internațional de design organizat în Germania. Printre distincții sunt două medalii de aur: Samsung OLED TV (S95C) și ambalajul Galaxy Z Flip 5 Maison Margiela Edition.

Fondată în 1953 sub numele de Die Gute Industrieform eV, iF Design Awards evaluează o gamă cuprinzătoare de factori, inclusiv diferențierea și impactul, într-un total de nouă categorii. Este vorba despre Design de produs, Design de ambalaj, Design de comunicare, Arhitectură interioară, Concept profesional, Design de servicii, Arhitectură, Experiență utilizator (UX) și Interfață utilizator (UI).

„Designul electronicelor de larg consum joacă un rol esențial în modul în care utilizatorii experimentează aceste produse. Aceste premii semnifică progresul continuu pe care Samsung l-a făcut în acest domeniu”. A declarat TM Roh, președinte și șef al Centrului de design corporativ la Samsung Electronics, potrivit SamsungNewsroom. “Continuăm să acordăm prioritate designului care nu este doar esențial, dar și fidel scopului produsului. Ne vom armoniza cu stilurile de viață ale consumatorilor și ne vom îmbunătăți experiențele prin inovare susținută în design.”

Televizorul Samsung OLED (S95C) are o grosime incredibilă, este ultra-subțire de 9,9 mm. Acest lucru minimizează decalajul la instalarea televizorului, permițându-i astfel să fie aproape lipit de perete. Acest lucru îmbunătățește calitatea spațiului, maximizând în același timp experiențele audio-vizuale captivante ale utilizatorilor cu Dolby Atmos aplicat, care oferă sunet realist, tridimensional.

Ambalajul Galaxy Z Flip 5 Maison Margiela Edition reflectă stilul neterminat al Maison Margiela prin utilizarea unui model distinct de cusături în centrul clapei. Întregul corp al ambalajului seamănă cu tipul de cutie de mostre de arhivă folosită în magazinele artizanale pentru a stoca diverse mostre de țesături și fire. În plus, țesătura de hârtie care acoperă exteriorul pachetului îmbină perfect dispozitivul cu estetica haute-couture a atelierului Maison Margiela.

Sursă foto: SamsungNewsroom

Cele 75 de premii iF Design Awards 2024 ale Samsung au venit în toate categoriile de design. Pe lângă medaliile de aur, Samsung a primit și următoarele premii la categoria Product Design:

  • Pentru Bespoke AI Laundry Combo, o mașină de spălat și uscător all-in-one.
  • Pentru Music Frame, un difuzor wireless personalizabil conceput pentru a se integra perfect în mediul său.
  • Pentru Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5. Acestea pliabile au un nou factor de formă pentru a maximiza experiența utilizatorului cu un afișaj de copertă mai mare.

Alte produse și servicii care au fost premiate pentru excelența în design includ Samsung Now+, Q Symphony și site-ul web Design Samsung. Samsung Now+ afișează informații utile, cum ar fi vremea sau fluxul live al camerei de securitate acasă, fără ca televizorul să fie pornit. Q Symphony maximizează experiențele captivante prin utilizarea tehnologiei de sunet AI pentru a analiza spațiile de vizionare ale consumatorilor. Nouă versiune a site-ului web Design Samsung aduce o experiență mobilă îmbunătățită și o interfață ușor de utilizat.