Samsung locul 1 în America Latină la cota de piață smartphones în 2019

701
Sursa Foto: yna.co.kr

Samsung Electronics și-a păstrat poziția dominantă pe piața smartphone-urilor din America Latină anul trecut. Compania de studiu de piață Counterpoint Research a publicat zilele trecute datele privind situația vânzărilor din America Latină în 2019.

Samsung a avut o cotă de piață de 38% din piața smartphone-urilor din America Latină în 2019, conform Yonhap. Acest procent este în creștere cu 1,4% față de vânzările avute de gigantul tech sud-coreean în anul 2018. Nu neapărat surprinzător pentru această zonă, Motorola Inc. a fost al doilea cu o cotă de piață de 15,5%. Motorola a avut o creștere 2,7% față de anul 2018.

Samsung a avut în America Latină o cotă de piață dublă față de locul doi

Huawei Technologies Co. a ocupat locul trei cu o cotă de piață de 12,9%, în creștere cu 1,3% față de anul precedent 2018. LG Electronics Inc. și Apple Inc. au ocupat locul al patrulea și respectiv al cincilea în cota de piață din America Latină. Cota de piață a companiei LG Electronics a scăzut la 6,3% la 4,4%, în timp ce cota de piață a Apple a scăzut la 4,3% la 3,6% în perioada citată.

Toate celelalte companii producătoare de smartphone-uri la un loc au avut o cotă de piață de 25,5%, în scădere de la 28,3% în 2018. Totuși în trimestrul patru din 2019 în top 5 a intrat și compania chineză Xiaomi cu 4,4% față de 2,1% în Q4 2018.

America Latină este denumirea generică a țărilor care ocupă America de Sud, America Centrală, partea sudică a Americii de Nord și Arhipelagul Antilelor. Aici limbile predominante sunt latine: spaniola, portugheza și franceza. Există și câteva teritorii în care limba oficială este engleza.

Counterpoint Research a declarat că în special creșterea vânzărilor de telefoane inteligente mid-range a influențat acest top. Aceste smartphone-uri, cu un preț cuprins între 100 și 250 USD, au condus la o creștere a furnizorilor de top din America de Sud. Compania de cercetare de piață Counterpoint Research a specificat că seria Samsung Galaxy A (2019)  și unele dintre telefoanele Motorola au avut performanțe foarte bune în 2019.

În timp ce Apple a dominat topurile de vânzări de smartphone-uri din SUA, Samsung a dominat aproape peste tot. Telefoanele Samsung au reprezentat în totalitate primele cinci locuri din Orientul Mijlociu. De asemenea, au ocupat patru din primele cinci locuri în topurile celor mai vândute telefoane din America Latină. Telefoanele Samsung au ocupat și primele trei locuri în Europa și primele două în zona Asia-Pacific.