Samsung și Apple pe primele locuri în cota de piață în Europa de vest

808
Sursa Foto: Canalys

După mai multe studii de piață pe Q1 2020 privind vânzările de smartphone-urilor în marile țări din Asia precum China și India, Canalys a lansat ultima sa privire de ansamblu asupra Europei de Vest. Italia, Franța, Spania și Germania sunt principalele piețe de aici. Samsung și Apple sunt principalii furnizori de smartphone-uri din Europa de vest, Huawei este pe locul trei urmată de Xiaomi.

Nu este surprinzător că Samsung, cel mai mare vânzător de telefoane din lume, rămâne în continuare imbatabil. În această regiune foarte importantă Samsung a depășit cu ușurință rivalii consacrați Apple și Huawei. Ceea ce este cu siguranță interesant de remarcat este faptul că toți primii trei furnizori de smartphone-uri din Europa de Vest au pierdut efectiv din cota de piață în primele trei luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă din 2019. În timp ce Xiaomi, pe locul patru, a avut o creștere remarcabilă în Europa de Vest.

Creștere impresionantă pentru Xiaomi în Europa de vest

Vorbim despre o creștere de 79% a companiei Xiaomi față de aceeași perioadă a anului trecut. Compania din China încă lipsește din peisajul smartphone-urilor din Statele Unite, conform PhoneArena. Această creștere a permis lui Xiaomi să treacă la o cotă de piață formată din două cifre 10%. Xiaomi mai are de mâncat multă pâine înainte să poată contesta locul trei a lui Huawei, cu atât mai mult pe Apple sau Samsung.

Samsung a avut o cotă de 37%, în scădere cu 21% față de Q1 2019. Apple are o cotă de 24% în scădere cu 8% față de trimestrul unu din anul trecut. Huawei a scăzut cel mai mult, cu 40% față de Q1 2019, reușind totuși o cotă de piață de 18%. Locul cinci a fost ocupat de HMD Global (Nokia) cu un insignifiant 2% din plăcinta Europei de vest. Nokia a depășit companii precum Oppo, OnePlus, LG, sau Motorola.

HDM Global este o companie finlandeză, a cumpărat drepturile de folosire a numelui Nokia și produce telefoane sub acest nume. Nokia este o companie finlandeză fondată în 1865 cu sediul în Espoo, Finlanda. Nokia a dominat ani la rând piața mondială a telefoanelor mobile.

Deloc surprinzător, telefoanele Huawei scad rapid în popularitate pe piețele din vestul Europei. Lipsite de serviciile Google și lovite de alte probleme, unele poate politice, telefoanele Huawei nu mai au trecere. Cel mai mult a profitat de acest lucru compania chineză Xiaomi.

Atât Samsung cât și Apple au a scăzut ca număr vânzări în Q1 2020, deși scăderea lor nu a fost la fel de abruptă ca în cazul Huawei. În cazul companiei Samsung cel mai bine a punctat smartphone-ul Galaxy A51. Individual pe țări, Samsung este pe primul loc în Italia, Franța și Germania, dar Xiaomi a fost pe primul loc în Spania.