Directorul Samsung acuzat de furt de tehnologie a vrut să o vândă la Foxconn

273
Directorul Samsung acuzat de furt de tehnologie pentru Foxconn
Sursa foto: androidheadlines.com

Cu câteva săptămâni în urmă, un fost director Samsung a fost acuzat de furt de secrete despre cipuri și divulgarea acestora către o companie rivală din China. Procurorii sud-coreeni nu au dat numele persoanei și nici nu au dezvăluit firma chineză în cauză. Acum avem ambele detalii despre acest furt de tehnologie, precum și mai multe informații despre întreaga chestiune. Este vorba despre compania Foxconn.

Potrivit agenției de presă Reuters, fostul director executiv al Samsung acuzat este Choi Jinseog. Se pare că acesta a încercat să folosească secretele furate pentru a înființa o fabrică de cipuri în China pentru Foxconn. Choi Jinseog este un expert în semiconductori în vârstă de 65 de ani, care a lucrat la Samsung timp de 17 ani. El a supravegheat dezvoltarea cipurilor de memorie DRAM și a lucrat, de asemenea, la tehnologia de procesare a plachetelor. El a primit mai multe premii interne de la Samsung înainte de a pleca de la companie. Choi s-a alăturat ulterior unei alte firme de semiconductori din Coreea, SK Hynix. A lucrat acolo timp de mai bine de opt ani, fiind director de tehnologie și ajutând compania să devină profitabilă.

Furt de tehnologie Samsung în favoarea Foxconn

Dar de atunci cariera lui Choi Jinseog, care a fost văzut ca o vedetă în industria de cipuri din Coreea de Sud, a mers în jos. În 2018, compania sa de consultanță Jin Semiconductor din Singapore a câștigat un contract pentru a ajuta la construirea unei fabrici de cipuri pentru Foxconn în China. Pentru a-și ușura munca, Choi a apelat la rețeaua de furnizori ai Samsung pentru a fura secrete. El a intrat în contact cu „un număr mare” de angajați Samsung, inclusiv unii dintre afiliații săi. A reușit să obțină informații legate de construirea unei fabrici de cipuri de la doi dintre antreprenorii companiei.

Aceștia au fost Cho Young-sik și Chung Chan-yup. Primul a lucrat la filiala Samsung Samoo Architects & Engineers și i-a oferit lui Choi informații confidențiale despre gestionarea camerei curate a semiconductorilor. Camerele curate sunt zone sunt lipsite de praf și alte impurități. Samoo a ajutat Samsung în construcția fabricii de cipuri din Xian, China, în 2012. Chung Chan-yup, un angajat la HanmiGlobal, l-a ajutat pe Choi să obțină schițele fabricii.

Foxconn este o companie din Taiwan fondată în 1974. Foxconn produce produse electronice pentru marile companii americane, canadiene, chineze, finlandeze și japoneze. În 2022 a avut venituri de ~213,90 miliarde de dolari.

Choi plănuia să folosească datele și secretele furate pentru a-și ajuta Foxconn să construiască o fabrică de cipuri în China. Fabrica trebuia să aibă o capacitate de 100.000 de cipuri pe lună pentru producția de cipuri de memorie DRAM de 20 nm. Foxconn a alocat un buget de peste 6 miliarde USD pentru fabrică. Din acest această afacere firma de consultanță a lui Choi a câștigat câteva milioane de dolari în fiecare lună.

Foxconn nu a mai finalizat fabrica de cipuri

Cu toate acestea, Foxconn a renunțat la contractul la doar un an după ce l-a semnat. În cele din urmă, compania Foxcom s-a retras din afacere și nu a finalizat construcția. Dar, Samsung consideră că informațiile pe care Choi le-a obținut sunt „strict confidențiale”. Coreea de Sud consideră, de asemenea, tehnologiile cu cip sub 20 nm „tehnologie de bază în țară” și interzice transferul acestor tehnologii în străinătate, cu excepția cazului în care sunt aprobate legal prin licență sau parteneriat. Este posibil ca acțiunile lui Choi să fi ajutat industria chineză de cipuri. Fostul director executiv Samsung neagă acuzațiile.

Companiile Foxconn, Samoo și HanmiGlobal nu sunt acuzate de procurorii sud-coreeni. Nici fostul angajat al lui Samoo, Cho Young-sik, nu a fost acuzat, dar Chung Chan-yup de la HanmiGlobal a fost acuzat de divulgre de secrete. În total, Coreea de Sud a pus sub acuzare șapte persoane în acest caz. Ceilalți cinci sunt foști și actuali angajați la Jin Semiconductor.

Toate companiile au spus că sunt la curent cu acest caz din Coreea de Sud și susțin că nu au nicio implicare. „Respectăm legile și reglementările care guvernează jurisdicțiile în care operam”, a spus Foxconn, potrivit AndroidHeadlines. Samsung a refuzat să facă alte comentarii legate de această problemă, invocând investigațiile în curs.