Samsung a cumpărat mai multe brevete audio de la Knowles Electronics

167
Samsung a cumparat mai multe brevete audio de la Knowles Electronics
Sursa foto: via sammobile.com

Printre telefoane, tablete, ceasuri inteligente, televizoare sau electrocasnice, Samsung produce și căști wireless. Seria Galaxy Buds cuprinde unele dintre cele mai bune căști wireless de pe piață. Sunetul audio al acestor căști Galaxy Buds se bazează pe faimoasa „Harman Curve” de la Harman International. Compania Harman este deținută Samsung. Acum compania Samsung își consolidează tehnologia audio Harman cumpărând brevete de la firma Knowles Electronics din SUA.

Potrivit SamMobile, care citează surse sud-coreene (TheElec) Samsung a cumpărat 107 brevete audio de la Knowles Electronics. Tranzacția s-a făcut la mijlocul lunii decembrie 2023. Această achiziție a fost confirmată și de Oficiul de Brevete și Mărci din SUA. Knowles are două brevete înregistrate și în Coreea de Sud, dar Samsung nu le-a achiziționat.

Brevetele audio pe care Samsung le-a achiziționat de la Knowles Electonics pentru Harman includ tehnologii de procesare audio, anulare a zgomotului și suprimare a zgomotului. Aceste tehnologii audio pot îmbunătăți performanța audio a mai multor produse audio, în special a căștilor wireless. Samsung a folosit deja tehnologiile audio Knowles în frigiderele sale Family Hub.

Anul trecut, Harman International, deținut de Samsung, a achiziționat Roon, un serviciu de gestionare și streaming muzical de calitate pentru audiofili. Transmite muzică de pe un server offline sau de la servicii de streaming de muzică Hi-Res precum Qobuz și Tidal. Are, de asemenea, un motor grozav de recomandare muzicală. Roon funcționează cu aproape toți producătorii de echipamente muzicale Hi-Fi și aplicații excelente pentru toate sistemele de operare și platformele.

Knowles Electronics a fost fondată de Hugh S. Knowles în 1946. Hugh S. Knowles a fost un inginer acustic, inventator și producător american în domeniul aparatelor auditive. A deținut peste 50 de brevete în acustică și domenii conexe.

Nu este chiar o surpriză această achiziție Samsung. Încă de la începutul anului Samsung si-a manifestat intenția de a cumpăra noi firme. „Mediul de afaceri va fi dificil și în acest an. Dar ca perspectivă pe termen lung, vom urmări achiziția de tehnologie și investiții în alte firme pentru a ne pregăti pentru viitor.” A declarat JH Han, vicepreședintele Samsung Electronics.

Prin Harman International, care deține AKG, Harman, JBL și Infinity Audio și Roon, Samsung are o divizie audio formidabilă. De fapt, compania Samsung deține tot ce este necesar pentru a construi o platformă audio extraordinară. Rămâne de văzut cât de bine folosește Samsung aceste tehnologii pentru a-și îmbunătăți tot ce înseamnă audio pe dispozitivele sale. Ne gândim aici la căștile Galaxy Buds, dar și la smartphone-uri, laptopurile, tabletele, televizoarele și barele de sunet.