Samsung va avea concurență acerbă pe piața pliabilă în 2023

204
Telefoane pliabile
Sursă foto: viaTomsguide

Telefoanele pliabile au avut vânzări record în trimestrul trei din 2022, pe fondul lansării celor mai noi smartphone-uri Samsung Galaxy. Sigur Samsung își va menține primul loc mondial și în 2023, în ciuda concurenței crescute în spațiul pliabil. Livrările de telefoane pliabile sunt de așteptat să scadă în Q4, 2022, după lansarea seriei Apple iPhone 14.

Pentru 2023 se așteaptă ca lansarea mai multor telefoane pliabile de la diferiți producători să mănânce din cota de piață Samsung. Potrivit Display Supply Chain Consultants (DSCC), citat de AndroidCentral, concurența în domeniul pliabil va crește în anul următor, pe măsură ce tot mai multe companii, în special din China, vor lansa noi telefoane pliabile.

Potrivit DSCC, piața pliabilă a înregistrat livrări record de peste 6 milioane de unități în Q3 2022. Samsung a avut, în mod deloc surprinzător, majoritatea, datorită lansărilor celor mai recente telefoane pliabile. Samsung Galaxy Z Flip 4 și Galaxy Z Fold 4 au ocupat primele două locuri ca vânzări în piața pliabilă.

Samsung domină piața pliabilă în 2022

Cu toate acestea, trimestrul patru din 2022 nu arată la fel de bine pentru piața pliabilă, ca trimestrele precedente. DSCC se așteaptă ca piața pliabilă să înregistreze o scădere de aproape 50% a livrărilor față de Q3 2022 și o scădere de 25% față de Q4 2021. Compania condusă de Ross Young notează că acesta este primul an cu un ușor declin în spațiul pliabil și bănuiește că seria iPhone 14 ar contribui la acesta.

Ross Young este co-fondator și CEO al Display Supply Chain Consultants (DSCC). Ross Young are o licență în economie la Universitatea California din San Diego, SUA. El a participat la mai multe ediții a Campionatului Mondial Ironman.

Cu toate acestea, Ross Young, CEO al Display Supply Chain Consultants, prezice că lucrurile își vor reveni în 2023. Anul viitor tot mai multe companii vor lansa noi telefoane pliabile, cu livrările estimate să ajungă la peste 17 milioane de dolari. Este o pâine de mâncat aici.

„Piața pliabilă a stagnat în Q4’22, în parte din cauza lansării iPhone 14, precum și a economiei globale slabe. Dar, este încă un punct luminos pentru piețele smartphone-urilor și a ecranelor care ating noi cote maxime și câștigă cotă.” A spus Ross Young. „Se așteaptă că șase mărci diferite de smartphone-uri vor avea o cotă de cel puțin 3%. Vor fi 10 companii care vor livra noi pliabile în 2023, inclusiv o nouă marcă din China.”

Mai multe telefoane pliabile vor fi lansate de companii din China

Ross Young indică viitoarele smartphone-uri OPPO, cum ar fi Find N2, ca lansări notabile. Șeful DSCC amintește și despre viitoarele telefoane pliabile Google Pixel. Drept urmare, este de așteptat o scădere a cotei de piață a companiei Samsung în domeniul pliabil. Ros Young estimează o cotă de piață Samsung în scădere de la 78% în 2022 la 72% în 2023.

Cel mai probabil OPPO Find N2 Flip va deveni al patrulea cel mai popular telefon pliabil în Q1 2023. Find N2 Flip va avea design tip clapetă și un preț mai mic decât modelul mai mare de anul trecut. A fost inspirat de populara serie Galaxy Z Flip de la Samsung și a mizat pe designul său compact și elegant. Telefonul Oppo Flip va avea un preț mai accesibil și poate deveni cel mai bun telefon pliabil tip Flip din 2023.

În ceea ce privește modelul pliabil Pixel, zvonurile indică o lansare în jurul evenimentului Google I/O 2023. Acest, momentan ipotetic Google Pixel Fold, ar putea fura o parte din clienții Samsung care va lansa viitoarele pliabile doar în august anul viitor.