Samsung Display va furniza ecrane pliabile pentru Google Pixel Fold

332
Google Pixel Fold
Sursa foto: sammobile.com

Compania americană Google vrea tot ce este mai bun pe piață pentru viitorul său telefon pliabil Google Pixel Fold. Zilele trecute gigantul de internet a semnat un contract cu Samsung Display pentru furnizarea de ecrane pliabile pentru telefonul pliabil Pixel Fold.

Google încă nu a intrat pe piața telefoanelor pliabile. Nu a existat niciun semn despre așa-numitul Pixel Fold la recenta lansare a Pixelilor săi. Google a lansat recent telefonul Google Pixel 7 și ceasul inteligent Google Pixel Watch. Dar gigantul motoarelor de căutare ar putea aduce pe piață așa-numitul Google Pixel Fold anul viitor. În acest sens, conform SamMobile, Google se va baza pe Samsung Display pentru a transforma primul său dispozitiv pliabil în realitate.

În primul rând, merită să rețineți că numele „Google Pixel Fold” este provizoriu și neconfirmat, dar este rezonabil să ne așteptăm ca dispozitivul să poarte marca Pixel. Indiferent, noi dovezi găsite de @Za_Raczke sugerează că Google folosește numele de cod „Felix” ca etichetă temporară pentru viitorul său telefon pliabil.

Google Pixel Fold cu ecrane produse de Samsung Display

În plus, o nouă informație indică faptul că Felix, alias Google Pixel Fold, va folosi display-uri furnizate de Samsung. Samsung Display va furniza companiei Google cele mai bune panouri pliabile de până acum. Prin urmare, Pixel Fold / Felix ar putea avea câteva lucruri în comun cu Samsung Galaxy Z Fold 4. Nu știm dacă viitorul telefon pliabil Google va avea și S Pen.

S Pen-ul este un instrument în formă de stilou folosit pentru a opera pe ecrane tactile, pe smartphone, tabletă, etc. Primul stylus într-un dispozitiv a fost Styalator, fabricat de Tom Dimond de la compania Bell Laboratories în 1957.

Se presupune că Pixel Fold va folosi o husă și un afișaj pliabil de la Samsung. Ultimul ecran produs de Samsung Display suportând niveluri de luminozitate maxime de până la 1200 de niți. Este la fel în materie de luminozitate ca ecranul lui Galaxy Z Fold 4. Ecranul pliabil folosit de Google poate avea o rezoluție de 1840×2208 pixeli și dimensiunile 123×148 mm. Detaliile ratei de reîmprospătare sunt încă neclare, dar ar putea suporta 120 Hz.

Colaborarea dintre Samsung și Google în jurul conceptului de dispozitive pliabile nu este o surpriză. La urma urmei, sistemul de operare Android 12L a fost dezvoltat de Google în parteneriat cu Samsung, după ce principalul brand de telefoane pliabile a fost de acord să lanseze cel puțin un dispozitiv pliabil în fiecare an, timp de câțiva ani. Samsung și-a ținut promisiunea, iar Google ar putea folosi ce a învățat în dezvoltarea Android 12L pentru propriul scop.

În ceea ce privește disponibilitatea, observatorii din industrie presupun, pe baza activității de-a lungul lanțului de aprovizionare, că Google intenționează să lanseze un Google Pixel Fold / Felix în Q1 2023.