Samsung construiește un nou centru de cercetare și dezvoltare în Vietnam

668
Sursa Foto: wjdc.com

Samsung Electronics Co. a declarat ieri că a început să construiască un centru de cercetare și dezvoltare (R&D) în Vietnam. Locația acestui centru R&D (Research and development) este capitala Vientamului, Hanoi. Producătorul mondial de smartphone-uri nr. 1, a declarat că va investi 220 milioane USD pentru a finaliza centrul de cercetare și dezvoltare din Hanoi până la sfârșitul anului 2022.

Centrul de cercetare și dezvoltare din Hanoi, va fi o clădire cu 16 etaje. Când va fi gata acesta va fi cel mai mare centru de acest fel din Asia de Sud-Est, a spus compania Samsung. După ce construcția va fi finalizată, compania a spus că forța sa de cercetare și dezvoltare din Vietnam trebuie să crească până la 3.000 de oameni.

Samsung are 11 centre de cercetare și dezvoltare la nivel global

Samsung are la nivel global 11 centre R&D. Acestea sunt la San Jose și Austin în Statele Unite, Cambridge în Marea Britanie și Aalborg în Danemarca. Celelalte centre sunt toate în Asia. Locațiile sunt la Tel Aviv în Israel, Bengaluru în India, Hsinchu în Taiwan, Hwaseong în Coreea de Sud și trei în China la Xian, Suzhou și Hangzhou. Centrul de cercetare și dezvoltare de la Hanoi va fi al 12-lea la nivel global.

De la înființarea unei fabrici de telefonie mobilă în Bac Ninh, nordul Vietnamului, în 2008, Samsung a investit agresiv în această țară. Compania Samsung este cel mai mare investitor străin din Vietnam. Totalul investițiilor Samsung în Vietnam se ridică la peste 17 miliarde de dolari.

Bengaluru sau Bangalore are peste 12 milioane de locuitori, este pe locul trei ca număr de locuitori în India. Orașul este renumit ca centru al informaticii indiene. Conform unei analize publicate de Culture Trip în 2016, face parte din primele zece cele mai moderne orașe din lume.

Gigantul coreean are deja mai multe unități de producție pentru smartphone-uri în Vietnam. Aici se fabrică peste 50% din totalul telefoanelor mobile produse de Samsung. În provincia Nguyen din Vietnam, Samsung are două fabrici care produc dispozitive purtabile (smartwatch-uri și trackere de fitness), smartphone-uri și tablete.

Samsung trebuia să organizeze o ceremonie cu ocazia începerii lucrărilor la centrul din Hanoi. Dar, conform agenției de presă sud-coreene Yonhap, a decis să anuleze evenimentul din cauza focarului de coronavirus din zonă.