Samsung a avut 74% cota de piață în 2019 pentru telefoane 5G în SUA

704
Sursa Foto: Counterpoint Research

În timp ce Apple nu a reușit să lanseze nici măcar un singur smartphone 5G anul trecut, Samsung a lansat diverse modele 5G pe segmentele mid-range și high-end. Galaxy Note 10+ 5G a fost cel mai bine vândut smartphone 5G în SUA anul trecut. Conform celor mai recente date, Samsung a reușit să atingă o cotă de 74% din piața smartphone-urilor 5G din SUA.

La începutul acestui an, Samsung a dezvăluit că a livrat un număr total de 6,7 milioane de smartphone-uri 5G în 2019. La nivel global acest lucru înseamnă o cotă de piață 53,9% din piața globală de smartphone-uri 5G. Vă reamintim că toate cele trei modele de seria Galaxy S20 vin cu o conectivitate 5G.

Galaxy Note 10+ 5G a fost cel mai bine vândut smartphone 5G în SUA

Potrivit firmei de analiză de piață Counterpoint Research, mai puțin de două milioane de smartphone-uri 5G au fost vândute în SUA în 2019. Pe locul doi s-a clasat LG Electronics cu o cotă de piață de 15% din toate telefoanele 5G din SUA. Locul trei a fost ocupat de compania chineză OnePlus cu o cotă de 11%, conform SamMobile. Samsung a fost singura marcă care a lansat mai mult de un smartphone 5G în SUA în 2019.

Counterpoint Research estimează că sub două milioane de smartphone-uri 5G au fost vândute în America în 2019. Această cifră reprezintă doar 1% din vânzările totale de smartphone-uri din Statele Unite în anul 2019. În acest an, însă, compania de studiu de piață se așteaptă ca penetrarea 5G în Statele Unite să ajungă la aproximativ 25%.

SUA este compusă din 50 de state și un district federal (Districtul federal Columbia sau D.C.) Teritoriile unora dintre statele SUA au fost cumpărate de la vecini sau de la alte puteri coloniale: Louisiana a fost cumpărată de la Franța în 1803, Florida de la Spania în 1809, iar Alaska de la Rusia în 1867.

În ciuda prețului său ridicat, Samsung Galaxy Note 10+ 5G a fost cel mai bine vândut smartphone 5G din SUA. Pe locul doi după Galaxy S10+ s-a clasat Samsung Galaxy S10 5G. Directorul Counterpoint Research, Jeff Fieldhack, a explicat motivele pentru care vânzările de smartphone-uri 5G sunt mai mici decât se aștepta. El a remarcat că prețurile ridicate ale telefoanelor 5G și acoperirea mai redusă a rețelelor 5G a fost un impediment.

Mai multe smartphone-uri 5G vor fi lansate de Samsung anul acesta în SUA

De asemenea, numărul limitat de dispozitive compatibile și problemele de compatibilitate au dus la performanțele de vânzare inferioare ale smartphone-urilor echipate cu 5G în SUA. Counterpoint Research estimează o creștere de la 1% la 25% a cotei de piață a smartphone-urilor 5G în SUA. Cea mai mare parte a creșterii va fi rezultatul companiilor Samsung și Apple.

Gigantul tech sud-coreean a lansat deja trei telefoane 5G – Galaxy S20, Galaxy S20+ și Galaxy S20 Ultra – în SUA în acest an. Ne așteptăm ca Samsung să lanseze încă cel puțin alte trei telefoane high-end 5G până la sfârșitul acestui an: Galaxy Fold 2, Galaxy Note 20 și Galaxy Note 20+. Samsung are în plan și lansarea mai multor smartphone-uri cu o conectivitate 5G din gama mid-range. Amintim aici doar pe Galaxy A51 5G și Galaxy A71 5G.