Acasă Stiri Samsung va avea o cotă de 75% pe piața telefoanelor pliabile în...

Samsung va avea o cotă de 75% pe piața telefoanelor pliabile în 2023

Samsung își va dezvălui smartphone-urile pliabile de nouă generație la un eveniment virtual pe 11 august. Deși piața pliabilelor este încă de nișă, ne așteptăm ca în 2021 livrările de smartphone-uri pliabile Samsung să crească semnificativ, determinate de design și hardware îmbunătățite și prețuri competitive.

Conform celei mai recente previziuni Counterpoint Research privind evoluția smartphone-urilor, livrările pentru 2021 vor rămâne într-o singură cifră, la aproximativ 9 milioane de unități. Este creștere de 3 ori față de 2020, Samsung dominând cu o cotă de piață de peste 88%.

Până în 2023, ne așteptăm la o creștere de 10 ori a livrărilor de smartphone-uri pliabile. Chiar și cu mai mulți producători care intră în spațiul pliabil al smartphone-urilor, ne așteptăm ca Samsung să continue să domine cu aproape 75% din cota de piață. Apple va lansa primul său smartphone pliabil până în 2023. Counterpoint Research crede că telefoanele pliabile vor deveni mainstream în perioada următoare. Acest lucru se va întâmpla când randamentul în producție și lanțul de aprovizionare vor funcționa eficient.

Samsung va domina în următorii ani piața pliabilă

Pliabilele Samsung Galaxy viitoare sunt smartphone-uri foarte așteptate, deoarece se așteaptă să aducă îmbunătățiri majore față de predecesorii lor. Ambele modele vor fi serios îmbunătățite față de originalele Samsung Galaxy Z Fold 2 și Samsung Galaxy Z Flip. „Cu o scădere semnificativă a prețurilor, design îmbunătățit și aspect, Samsung va viza clienții mai tineri cu noul smartphone Flip pliabil. Noile modele Galaxy Z vor primi și asistență S Pen, ceea ce poate ajuta la absorbția utilizatorilor existenți de Galaxy Note”. A declarat analistul principal Jene Park la Counterpoint Research.

Counterpoint Research este o firmă de cercetare globală specializată în produse tehnologice, mass-media și telecomunicații. Oferă companiilor globale studii și analize detaliate ale piețelor mobile și tehnologice. Counterpoint Research are sediul în Hong Kong.

Piața smartphone-urilor premium din China va fi deosebit de interesantă pentru Samsung. „În ciuda faptului că are o cotă de piață neglijabilă, Samsung poate ocupa locul liber lăsat de Huawei în domeniul pliabil. Succesul său în China poate contribui la livrări mari și volumele de vânzări pe măsură pentru noile sale pliabile”, a adăugat Park.

Chiar dacă Apple și Samsung domină segmentul premium al pieței smartphone-urilor din SUA, pliabilele rămân foarte scumpe. „Smartphone-urile pliabile Samsung mai accesibile pot fi atractive pentru unii utilizatori. Sunt tentați de ele în special cei care au achiziționat anterior modele Galaxy S sau Galaxy Note. Dacă modelul Flip poate fi vândut la un preț similar cu cel al modelului Galaxy S21 Ultra, s-ar putea să vedem mai multă adoptare în viitor”. A declarat analistul principal Maurice Klaehne, care urmărește piața SUA.

Camere epice și baterii puternice pe noile pliabile

Președintele Samsung și șeful companiei de comunicații mobile TM Roh a anunțat deja că noua serie Galaxy Z se va concentra pe „camere epice și experiențe de vizionare vii, captivante, baterii de lungă durată și securitate puternică”. El a confirmat în continuare că viitoarele smartphone-uri pliabile din seria Z Fold vor include suport S Pen. Samsung caută să apeleze la utilizatorii de afaceri deoarece ecranul mare îl face un instrument de productivitate excelent.

Compania sud-coreeană este programată să-și prezinte noile smartphone-uri pliabile pe 11 august. Atunci vom primi pe Galaxy Z Fold 3 și Z Flip3 la evenimentul Unpacked de la ora 17:00, ora României.

Stiri

Samsung a înregistrat marca „Samsung Bot” în SUA și Canada

Se așteaptă ca Samsung Electronics să introducă roboți de uz casnic sub marca „Samsung Bot” pe piața nord-americană. Potrivit Organizației Mondiale a...

Cum să vă configurați noul smartphone Samsung Galaxy

Samsung produce unele dintre cele mai bune telefoane de pe piață. Dar deși și-a simplificat configurația inițială în ultimele câteva generații, tot...

TSMC va depăși Samsung în investițiile de cipuri semiconductoare în 2022

În urmă cu doi ani, Samsung a dezvăluit planul său măreț de a deveni cel mai mare brand de semiconductori din lume...

Sistemul de operare Android 13 va oferi Material You Dynamic theme

Cu versiunea Android 12, Google a introdus un sistem de tematică dinamică Material You pentru dispozitive. Din păcate, funcția Material You Dynamic...

Cum să folosiți WhatsApp pe Samsung Galaxy Watch 3

WhatsApp este o aplicație esențială pe fiecare dispozitiv, indiferent de platforma pe care o utilizați. Această tendință vine acum la gadgeturile purtabile,...

Actualizarea de securitate din ianuarie lansată pentru Galaxy S20 FE

După ce recent au primit actualizarea la interfața Samsung One UI 4.0 bazată pe Android 12, posesorii de Galaxy S20 FE 5G...

Samsung Galaxy Tab S8, o tabletă pe care o vei dori

După anunțul oficial al lui Galaxy S21 FE la începutul acestei luni, mulți fani Galaxy așteaptă cu nerăbdare luna februarie. Luna viitoare...